Naročeno 100Mbit/10Mbit, prenaša 162kbit/12kbit
-
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: T4 optika 100/10
- Kraj: Ljubljana, Bezigrad 13
- Kontakt:
Re: Naročeno 100Mbit/10Mbit, prenaša 162kbit/12kbit
Moja težava s hitrostjo prenosa je rešena!
Na Mimovrste sem nabavil mrežno kartico "LevelOne FNC-0109TX" predvsem zaradi ocen uporabnikov, katere so vse odlične, in nekaj zaradi cene, ki je res nizka. Tudi nisem bil prepričan, da se bo stanje popravilo. Pa se je.
Sedaj dobivam na Arnes testu C2S vedno nad 10Mbps, S2C pa mi kaže različne rezultate : od 80Mbps do 92Mbps, nikoli pa 100Mbps. Ne vem, če je to normalno. Ali naj pokličem brezplačno pomoč na T-2?
Še vedno pa javlja :
The slowest link in end-to-end path is a 100Mbps Full Duplex Fast Ethernet subnet
Information: Other network traffic is congesting the link
Mogoče kdo ve, zakaj mi pri Boot računalnika ( F2 ) ne pokaže USB Pendrive?
Zahvaljujem se vsem, ki ste mi pomagali. Res ste vredni vse pohvale.
Lep pozdrav
Na Mimovrste sem nabavil mrežno kartico "LevelOne FNC-0109TX" predvsem zaradi ocen uporabnikov, katere so vse odlične, in nekaj zaradi cene, ki je res nizka. Tudi nisem bil prepričan, da se bo stanje popravilo. Pa se je.
Sedaj dobivam na Arnes testu C2S vedno nad 10Mbps, S2C pa mi kaže različne rezultate : od 80Mbps do 92Mbps, nikoli pa 100Mbps. Ne vem, če je to normalno. Ali naj pokličem brezplačno pomoč na T-2?
Še vedno pa javlja :
The slowest link in end-to-end path is a 100Mbps Full Duplex Fast Ethernet subnet
Information: Other network traffic is congesting the link
Mogoče kdo ve, zakaj mi pri Boot računalnika ( F2 ) ne pokaže USB Pendrive?
Zahvaljujem se vsem, ki ste mi pomagali. Res ste vredni vse pohvale.
Lep pozdrav
Speed test je v redu, tudi "The slowest link in end-to-end path is a 100Mbps Full Duplex Fast Ethernet subnet" je v redu...
Brez skrbi
Glede USB pa pojma nimam, mogoče je novi BIOS zamučkal?
Brez skrbi

Glede USB pa pojma nimam, mogoče je novi BIOS zamučkal?
- ciril88
- T-2jevec
- Paket: Oranžni diamant 600/100
- Kraj: Republika prlekija
In Ciril je zmagal, saj ti je pravilno napovedal 

-
- Novinec
- Kraj: Ljubljana, Bezigrad 13
- Kontakt:
@Ciril: drži, prvi si predvidel, da mogoče ni v redu mrežna kartica in se ti za ta namig tudi zahvaljujem. Ker pa mi je Intelov ProSet II test kazal, da deluje mrežni adapter s hitrostjo 100/10 Mbps, sem se pred nakupom želel prepričati, da ni kaj narobe z mojimi SW nastavitvami.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
-
- Novinec
- Kraj: Ljubljana
Pozdravljeni
Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme - glede na to, da imam podobne težave kot jih je opisoval naslovnik teme.
Imam naročeno optiko T4 100/10 in na Arnes testu mi test kaže nekako po pričakovanju U: 10.43 / D: 94.35 , ...... vse lepo in prav .... vendar v sami praksi pa tega ni moč zaznati. Namreč vsak download ni večji kot 1.5 mb in upload ni večji kot 350 kbit !!! - kaj bi bilo to narobe ?? Je morda vprašanje z mrežno kartico in njenimi nastavitvami, ali morda ta karta sploh ne omogoča 100/10 ? Nameščena je Realtek RTL8139/810X Family Fast Ethernet. Poganjam w7.
Hvala za vsakršno pojasnilo.
Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme - glede na to, da imam podobne težave kot jih je opisoval naslovnik teme.
Imam naročeno optiko T4 100/10 in na Arnes testu mi test kaže nekako po pričakovanju U: 10.43 / D: 94.35 , ...... vse lepo in prav .... vendar v sami praksi pa tega ni moč zaznati. Namreč vsak download ni večji kot 1.5 mb in upload ni večji kot 350 kbit !!! - kaj bi bilo to narobe ?? Je morda vprašanje z mrežno kartico in njenimi nastavitvami, ali morda ta karta sploh ne omogoča 100/10 ? Nameščena je Realtek RTL8139/810X Family Fast Ethernet. Poganjam w7.
Hvala za vsakršno pojasnilo.
NDT ti pokaže OK, kar pomeni da je mrežna OK, linija pa tudi.
Probaj kak download narest prek browserja iz T2 ali pa od kakega drugega operaterja pa boš videl koliko ti prenaša...
Torrenti recimo niso lih najbolj kredibilen test za DL/UL...
Probaj kak download narest prek browserja iz T2 ali pa od kakega drugega operaterja pa boš videl koliko ti prenaša...
Torrenti recimo niso lih najbolj kredibilen test za DL/UL...
-
- Novinec
- Kraj: Ljubljana
@GregecSLO ... HVALA za nasvet, ampak - sm neki probal v tem smislu kot si omenil, vendar je stvar podobna - dol sm vleku prek browserja 500mb datoteko in mi jo je vlekel z povprečno hitrostjo 3.3Mb/s. Pc imam direkt vezan na Milana. Če ne najdem rešitve bom tud jaz probu zamenat mrežno, tko kot je že bilo omenjeno pri problemu ki ga je imel avtor teme.
Aja, nimam nobenih navodil za Milana, jih pa tudi ne najdem nikjer, me zanima še to : zelena lučka FIBER mi na polno utipa : zelene na LINK ACT pa mi nežno mežikata - zdej, a je to uredu al ne, al se da iz tega razbrati da je morebiti narobe kaj z Milanom ?
Se zahvaljujem za vsakršno pomoč, da morebiti le ne letim po novo mrežno !
Aja, nimam nobenih navodil za Milana, jih pa tudi ne najdem nikjer, me zanima še to : zelena lučka FIBER mi na polno utipa : zelene na LINK ACT pa mi nežno mežikata - zdej, a je to uredu al ne, al se da iz tega razbrati da je morebiti narobe kaj z Milanom ?
Se zahvaljujem za vsakršno pomoč, da morebiti le ne letim po novo mrežno !
Reset milana?
Štrom vn pa notri
Samo če ti NDT pokaže pol bi moglo bit OK...
Štrom vn pa notri

Samo če ti NDT pokaže pol bi moglo bit OK...