IPTV na računalniku
Re: IPTV na računalniku
Ja slow_slow lahko pa preveriš, če ste pozabli kaj prekunfigurirat, da samo na določenih dela QOS.
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
nope, ista konfiguracija za QoS za vse.
Pozdravljeni!
Naročen imamo paket trio in sicer z 2 tv vmesniki. Sedaj me pa zanima kaj je potrebno storiti, da bi lahko obenem, gledali televizijo na tistih dveh vmesnikih in jaz na računalniku, ker na modemu ni prostora še za kakšen kabel.
hvala
lp
Naročen imamo paket trio in sicer z 2 tv vmesniki. Sedaj me pa zanima kaj je potrebno storiti, da bi lahko obenem, gledali televizijo na tistih dveh vmesnikih in jaz na računalniku, ker na modemu ni prostora še za kakšen kabel.
hvala
lp
ne teh programov nimam naročenih .ali jih je možno vseeno gledati in kako.
Na tem forumu pomoči za tako početje ne boš dobil!
Ja kdo zdej, jaz ali mera?
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
@karavac
Če imaš modem SV2M104 ti deluje preko obstoječega LAn porta.
Če imaš modem SVM104 pa moraš dodati še eno mrežno in switch na enega od TV portov-ponavadi LAN3 in LAN4.
Na VDSL ponavadi nastane problem, če imaš samo osnovni internet in potem zmanjka pasovne širine za dodatni TV (v tvojemu primeru tretji). Takrat začnejo nagajati VSI TVji priključeni na modem (vključno z tvojim na računalniku).
V takemu primeru predlagam prehod na T4 paket, kjer je modem "odprt" za vsaj tri sočasne TVje (pri tebi en "črn") pa še internet je hitrejši in vse to za manjšo ceno
Če imaš modem SVM104 pa moraš dodati še eno mrežno in switch na enega od TV portov-ponavadi LAN3 in LAN4.
Na VDSL ponavadi nastane problem, če imaš samo osnovni internet in potem zmanjka pasovne širine za dodatni TV (v tvojemu primeru tretji). Takrat začnejo nagajati VSI TVji priključeni na modem (vključno z tvojim na računalniku).
V takemu primeru predlagam prehod na T4 paket, kjer je modem "odprt" za vsaj tri sočasne TVje (pri tebi en "črn") pa še internet je hitrejši in vse to za manjšo ceno
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Verjetno tudi zvoka nimera napisal/-a:mene zanima ali kateremu delajo xxx programi in kako.na playlisti jih imam sam slike ni.
hvala
Predstavljaj si, da si oče, ki ima naročeno samo "navadno" IP TV sine (najstnik) pa ti v sobi guli kožico na XXX programih
NE - XXX programi niso vidni na alternativnih predvajalnikih, če niso naročeni na priključku.
Naroči pa se jih lahko samo NAROČNIK z podpisom enakim ob podpisu pogodbe
On. Vsako sporočilo brez citata se vedno nanaša na prejšnje.karavac napisal/-a:Ja kdo zdej, jaz ali mera?
Zanima me pa glede tega T4, vidim da je tam povsod navedena S shema ali je možno da i bila na T4 L shema?RobertM napisal/-a:@karavac
še nekaj...se pravi js ko bi prešel na t4 bi naročil še en dodaten vmesnik, na modemu bi pa bilo prostora še za 1 tv ki bi jo lahko povezal na PC?
hvala
RobertM napisal/-a:Verjetno tudi zvoka nimera napisal/-a:mene zanima ali kateremu delajo xxx programi in kako.na playlisti jih imam sam slike ni.
hvala
Predstavljaj si, da si oče, ki ima naročeno samo "navadno" IP TV sine (najstnik) pa ti v sobi guli kožico na XXX programih
NE - XXX programi niso vidni na alternativnih predvajalnikih, če niso naročeni na priključku.
Naroči pa se jih lahko samo NAROČNIK z podpisom enakim ob podpisu pogodbe
ok hvala za razlago
Za L shemo je možno, naročiš L paket in doplačaš 8 evrov, saj če gledaš televizijo sedaj ravno tako doplačaš, se pravi v bistu ostane isti paket.karavac napisal/-a:Zanima me pa glede tega T4, vidim da je tam povsod navedena S shema ali je možno da i bila na T4 L shema?RobertM napisal/-a:@karavac
še nekaj...se pravi js ko bi prešel na t4 bi naročil še en dodaten vmesnik, na modemu bi pa bilo prostora še za 1 tv ki bi jo lahko povezal na PC?
hvala
Za modem pa ne vem, če ima keteri več kot 4 rupe. Sicer obstajajo ti switchi tudi z osmimi, samo ne vem če ima t-2 kaj od tega. Zdaj če nimaš dovolj rup (lan vtičnic), potem lahko v en lan priklopiš ruter, pa potem ima ruter več izhodov, tako recimo potem imaš na lan telefon, dve televiziji in router. Iz routerja pa potem recimo priključiš mrežno kartico ali več na računalniku. Rešitev je ne vem pa če obstaja katerea cenejša....
Jaz imam T4 start s shemo Start in gledam na računalniku preko internetnega kabla (in VLC playerja s playlisto iz prve strani) vse TV programe (280). Modem, ki sem ga dobil pa ima 8 izhodov.karavac napisal/-a: Zanima me pa glede tega T4, vidim da je tam povsod navedena S shema ali je možno da i bila na T4 L shema?
hvala
Upam, da ti to kaj pomaga.
Centrala Štepansko naselje - Lublana
-
- Novinec
- Paket: t-4 Mega (optika 100/10)
- Kraj: Ljubljana-Fužine
to je kr neki,... sej tud paketa pink nimam narocenega pa se ga loh gleda na vlcju in se kakega bi se naslo,... dans mi pa na vlcju nedeljuje poptv, kanalA,.. kr nekiblackmack napisal/-a:Jaz jih nimam naročenih pa delajo. Kako pa to?