Paket T4 20M ali zavajanje potrošnikov?

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
Tosho
Guru
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen

Re: Paket T4 20M ali zavajanje potrošnikov?

Odgovor Napisal/-a Tosho » 18. Dec 2011 ob 11:35

jurcek napisal/-a:Vsem nam, ki imamo ta paket je to znano, samo tebi ne :)
Sem hotel isto napisat... :)
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 18. Dec 2011 ob 11:45

Pri T4 20M se vsem nastavi skupno do 20/2 Mbit, potem pa kolikor pač gre. Pri T3 paketu pa je tisti do mišljen v tem smislu, da je možno tudi manj, če linija ne zmore polne hitrosti 10/2 Mbit, se napiše ustrezen dopis in se spremeni internetni paket na manj, recimo zagotovljenih 8/1 (Cena ostane enaka). Se pravi, ne ostane 10/2, kot v primeru T4. V tem smislu je to mišljeno.
V primeru, da naročnik ne dosega te hitrosti zaradi prevelike oddaljenosti od centrale ali slabe kakovosti bakrenega telefonskega kabla, se uporabniku ponudi manjši hitrostni paket, ki zagotavlja stabilno delovanje. V primeru izbire nižje hitrosti ostaja cena paketa Brezčasni VDSL enaka.
Če imaš recimo sinhronizacijo 15Mbit, se lahko odločiš za T4 20M, ko naročiš ta paket se strinjaš s splošnimi pogoji in posebnim dogovorom za T4 20M, ker je sinhronizacije dovolj Min zagotovljena hitrost je 1/256 Mbit s tem ni težav. Deluje pa ob izključeni IPTV internet do 15Mbit in ob vklopljeni cca 8 Mbit, delo opravi QOS.

Pri naročilu T3 paketa pa podpišeš dopis, da se zaradi prenizke sinhronizacije modema strinjaš s paketom 8/1 Mbit. Ko gledaš IPTV deluje internet z 8/1 Mbit, ko pa je izključena pa prav tako 8/1 Mbit, ker je paket pač fiksno omejen na naročeno storitev. IPTV deluje mimo omejitve interneta.

Uporabniški avatar
maxus
Guru
Paket: oranžni diamant hbo
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a maxus » 18. Dec 2011 ob 12:38

Pizzicato, jaz imam T3 plus fiksno telefonijo, kabla do centrale je okoli 800m, hitrost pa tudi ob vključeni TV na HD programih ne pade pod 9,5/2.Ko mi je pred par meseci TV kockala sem poklical na 002 in tehnik mi je zadevo takoj rešil, istočasno pa sem ga vprašal, kaj se zgodi, če prešaltam na T4 paket.Ker tehnik ni bil prav siguren zaradi mojega bakra, mi je brezplačno omogočil za par dni hitrost 20/2 in sem to hitrost res dosegal, ob gledanju ene HDTV pa mi je padla na 15/2.Po par dnevih pa me je še poklical in vprašal, kako zadeva laufa, predno me je vrnil na mojo naročeno hitrost.Zatorej se poskusi zmeniti še ti, da te za par dni prestavijo na višjo hitrost da zadevo testiraš ;-)

Se pa še tukaj zahvaljujem tehniku, ki mi je to omogočil :rtmT2:
Slika

Uporabniški avatar
Pizzicato
Nadebudnež
Paket: Oranžni diamant HBO

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 18. Dec 2011 ob 13:02

Evo, imam T2 točno 2012 dni in nikoli še nisem imel nekih posebnih težav (ko sem jih imel je NavadniNimda zadeve poštimal), razen to sedaj, ko gre za očitno zavajanje. Razni SIOLi in AMISi me sploh ne zanimajo zato ne vem zakaj eni kar naprej tolčete po njih.

Dejstvo je, da ponujate v paketu več STORITEV HKRATI in to so med drugim:
1. internet do 20M
2. IPTV
3....

Tu nikjer ne piše da je skupna hitrost VSEH STORITEV na tem paketu 20M!!!
Slika

parallax
Model
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a parallax » 18. Dec 2011 ob 13:08

A ni tako da ti od 20Mbit odšteva tv samo takrat, ko ti linija ne zdrzi vsaj toliko, da imas lahko 20mb+tv hkrati?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 18. Dec 2011 ob 13:25

Pizzicato napisal/-a: Tu nikjer ne piše da je skupna hitrost VSEH STORITEV na tem paketu 20M!!!
Uh - si mi vzel enega časa, da sem prečekiral pogodbe :?

Ekola:
http://www.t-2.net/media/Dokumenti/Splo ... T4-20M.pdf

Koda: Izberi vse

V paketu bo pasovna širina, ki je potrebna za uporabo vseh naročenih storitev razporejena
tako, da bo novi naročnik lahko uporabljal dostop do interneta v višini največ do
hitrosti 20/2 Mbit/s zgolj v času, ko ne bo uporabljal drugih naročenih storitev. Če
bo novi naročnik istočasno ob uporabi storitve dostopa do interneta uporabljal tudi ostale
naročene storitve, pa se bo hitrost interneta znižala, upoštevajoč fizične omejitve linije in
potrebno internetno hitrost za ostale uporabljane storitve. Najnižja internetna hitrost, ki jo
T-2 novemu naročniku zagotavlja v okviru paketa je 1/256 Mbit/s.
BDW: Če kaj ni prav pokliči na HD, da ti zaprejo brzino na SKUPNO 20Mb :namrec:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Dec 2011 ob 13:25

mislim da je tu bilo ze vse povedano 10x ....

Uporabniški avatar
Pizzicato
Nadebudnež
Paket: Oranžni diamant HBO

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 18. Dec 2011 ob 13:26

parallax - bravo, točno tako BI MORALO biti oz. je vsaj včasih bilo...
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Dec 2011 ob 13:29

Robert M je povedal svoje, tema se lahko zaklene.

Zaklenjeno