Pozdravljeni,
Že nekaj časa se pojavlja težava s "kockanjem" TV. Zanimivo je dejstvo, da se ta napaka (oz. motnja) pojavlja samo :
- na italijanskem kanalu CANALE 5,
- motnja se pojavlja samo in izključno v oddajah v živo (nikoli do zdaj se ni pojavila ob gledanju npr. filma),
- motnja se pojavlja običajno takrat, ko je v oddaji precej kričanja, ploskanja, na glas kreganja (ni pa to pravilo),
Do zdaj sem naredil naslednje (a napaka še vedno ostaja) :
- klical sem že nekajkrat na t-2 in prijavil napako,
- prišel je majstor T2 in povedal, da je napaka na omarci od telekoma,
- prišli so majstori iz telekoma in rekli so, da so zadevo izmerli in da bi morala zadeva delovati (vendar ni),
- na zadnje nam je bilo rečeno, da poskusimo zamenjati UTP kabel od modema do tv sprejemnika (od t2) (napaka je še vedno) ..
Zdej se mi ne da več klicarit na t2 in razlagat napake (poskusim srečo na tem forumu)! Zdej pa me zanima. če ima kdo kakšen nasvet, kako naprej (kaj naj naredim)?! Po občutku prihaja do napake, ko se signal preveč nabije (kot da bi šel v "clip") in takrat se nekje zaštopa ... Začel sem sumit morda tudi notranjo inštalacijo oz. morda napako na TV-ju. Vendar zadeva je precej čudna saj se pojavlja izključno na enem kanalu in nikjer drugje.
Imam t2 (VDSL)- baje da imam PAKET L - (ni optike). Lokacija je Izola.
Hval a in lep pozdrav.
"Kockanje" na Tv (samo na enem kanalu)
- RobertM
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Re: "Kockanje" na Tv (samo na enem kanalu)
Pošlji mi podatke na ZS.
V primeru naročenega samo enega TV se pri italjanih znajo pojavljati zanimivi problemi
V primeru naročenega samo enega TV se pri italjanih znajo pojavljati zanimivi problemi

Enak problem se je pojavljal pri noni. Ko je imela za gledat Grande Fratello na Canale 5, se je skoraj vsak ponedeljek to dogajalo. Kasneje pa je prenehalo.
Kraj: Semedela optika
Kraj: Semedela optika
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Padalec je imel problem, ker ima naročen samo en TV in italjani ob prenosih v živo spustijo zelo visok stream.
Takrat enostavno zmanjka pasovne širine in sesuje sliko.
Takrat enostavno zmanjka pasovne širine in sesuje sliko.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam