Spoštovani neuradniki zakaj ?

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
nathanhund
Guru
T-2: Še nimam
Paket: migriral na A1
Kraj: Poljčane

Spoštovani neuradniki zakaj ?

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 11. Maj 2012 ob 11:08

Pozdrav !
Pa naj začnem takole, ne da bi vedel da sem storil komu kaj žalega, se mi dogaja da kdaj moj post preprosto ignorirate. Vem da noben tukaj ni nikomur dolžan nič odgovarjat,
a vseeno se mi zdi da bi nas lahko obravnavali vse vsaj približno enako. Naj omenim da sem 80% invalid srednjih let, ter da kdaj česa ne razumem enako kot kakšen 20 letni ki je
rasel z vsemi naprednimi tehnologijami, pa se vam mogoče kakšno moje vprašanje zdi smešno, ampak če človek nekaj ne razume pač vpraša. Saj zato takšni forumi obstajajo , a ne ?
Ker imam časa na pretek, redno prebiram forum, pa še nekaj drugih. Opažam da nekaterim uporabnikom ob vsaki težavi z linijo takoj ponudi pomoč kakšen neuradnik, včasi pa tudi več,
da naj pošlje podatke na ZS ter se stvari uredijo v 1-2 dneh, kdaj pa tudi takoj.
Na mojo prošnjo za pomoč se ni odzval nobeden, razen en uporabnik ki so mu se pojavile iste težave.

kopiram vprašanje
nathanhund napisal/-a:meni pa zadnje dni začne kockat vse v večernih urah

4.5. med 20. in 21. uro - reset modema je bilo vredu
5.5. med 20. in 21. uro - reset modema je bilo vredu
začne pa se z zelo malo kock in v par minutah začne zelo močno

6.5.ob 21:37 kličem na tehnično pomoč mi resetira linijo in se stanje popravi ter je prijavil napako

7.5.med 23.-23:30 uro začne malo potem se začne vrteti krogec in začne delat

8.5.med 20. in 23:50 uro je na vsakih nekaj minut malo zastal zvok nato je začelo močno kockat sem ugasnil in šel spat
danes ob 12. uri prižgem in dela vse vredu
to se je dogajalo pred leti vendar je bilo sedaj vse vredu :nevem:
K temu lahko še dodam
9.5. cel dan vredu
10.5. 20:50 začne močno kockat se ustavi raztrgani slika in se ne vtri krogec a se po slabi minuti popravi samo
21:00 spet močno kocka pokličem HD, resetira linijo in je vse OK (še sreča da sem vsakič naletel na prijaznega fanta)
21:55 začne močno kockat se ustavi raztrgani slika in se ne vtri krogec a se po slabi minuti popravi samo
22:47 začne močno kockat se ustavi raztrgani slika in se ne vtri krogec a se po slabi minuti popravi samo

Sedaj mi pa prosim povejte če je to normalno da se mi to dogaja, (enako se mi je dogajalo pred približno 2 leti a mislim da je takrat bilo kockanje čez ves dan),
sedaj pa je bil mir in ni kockalo tudi če so bili vključeni torenti. Ni pa tu samo problem v tem da greš pa resetiraš modem pa je, pri meni recimo ko se to dogaja
v poznih urah ko žena že spi(drugače mi ona resetira če je doma) mi preostane le to da:
-pokličem HD
-se s težavami prebijem do električne omarice da vržem ven fit in tako resetiram modem
-grem zbudit ženo da mi resetira modem
-ali preprosto grem v posteljo poslušat radio dokler ne zaspim
kajti sam se ne morem spravit do kabla na modemu da bo ga izvlekel. Zato trkam na duše vseh neuradnikov, ki si vzamejo čas da lahko odgovarjajo
na nekatera provokativne poste, ki niso nikomur v pomoč, da raje pomagajte še nam ki to pomoč resnično potrebujemo. Tale prejšnji stavek je bolj
v slogu naših vrlih politikov v našem hramu demokracije, bil je pa ravno iz razloga, da se nebi tudi tu delili na "NAŠE in VAŠE".
Naj bo to za enkrat vse, pa brez zamere če sem bil malce dolg.
Lp :pivo:
LP Robert

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru

Re: Spoštovani neuradniki zakaj ?

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 11. Maj 2012 ob 11:21

Vse to zgoraj napisano je edini razlog da še ne upam preiti na T4 King, kajti sedaj imam zagotovljen 1 SDTV + 8/1 internet,
če preidem na Kinga mi ob vsakem kockanju lahko rečejo da je treba znižat internet ker ob prižganem TV so ti dolžni zagotoviti
linijo 1/256, če se ne motim sem tako prebral v nekem postu enega uporabnika :nevem:
LP Robert

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Maj 2012 ob 11:24

Rekel bi da se je nekaj na liniji spremenilo,
mogoče zaradi vremena, mogoče kaj drugega, najbolje bi bilo da se ponovno pogleda linija.
lp

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Paket: išče alternativo

Odgovor Napisal/-a kekoke » 11. Maj 2012 ob 15:54

Mičken stika z realnostjo. Prvo kar mi je padlo v oči je to, da taka tema še ni zaklenjena. Če bi bil kak pritepenec z dvemi sporočili verjami, da bi že bila.
Moderatorji so dokaj korektni. Drugo so pa T2jevci, ki so zelo ustrežljivi. Veš kdo so, ker dlje časa spremljaš forum verjamem, da ti je kdo bolj simpatičen kot drug in mu napišeš ZS, če ti lahko pomaga. Če on tega ne dela te bo poslal k nekomu, ki to dela. Mene ni še nihče ignoriral. Malo več spoštovanja do tega kanala pomoči, ki ga imamo, bi pa kot uporabnik foruma vseeno pričakoval od vseh. Moraš pa seveda vedt, da nimamo vsi vedno časa in volje in se kaka zadeva preloži na jutri oziroma na čas, ko bo dejansko v veselje.

Druga zadeva so pa tvoje težave z DSL. Tudi sam sem jih mel veliko in še vedno jih imam in v nekem trenutko k ni blo nič več jasno kaj se dogaja in sem imel preveč časa, sem že študiral povezavo z izbruhi na soncu, razelektritvami v ionosferi in podobno. Seveda prej so bli krivi tudi že notranji in zunanji sovražniki, ki so me na vsak način želeli spraviti ob živce. In nisem nič odkril, pridejo odbobja, ko moram večkrat na dan klicat za reset, ker nič drugega na pomaga. In ponavadi se je stanje izboljšalo brez kakih tehničnih ukrepov. Seveda je pa mogla tudi moja občutjivost na kockanja in zatikanja past, da lahko sploh gledam TV. Mislim, da je na DSL kar nekaj takih izkušenj. Kar pa ne pomeni, da se v tvojem primeru ne da nič narest, seveda. Ampak žal je tako (takšna je konkurenca na našem trgu), da boš moral po uradni poti uložiti mnogo energije, da se bo šlo merit in pregledovat linijo.

Verjamem, da ti tehnično nisem prav nič pomagal in razumem tvoje frustracije ampak sem si vseeno dovolil, ker je že naslov teme primerno filozofski. Vseeno upam, da boš odnesel kaj pozitivnega od tega sporočila. In še en nasvet, po mojem mnenju se ti je pred mano javil najprimernejši neuradnik za tvoje težave.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a obi » 15. Maj 2012 ob 06:55

Na prvi uč zgleda res nekaj na liniji in nisi prvi primer, kateremu je delalo nekaj let potem pa kar na enkrat ne. Recimo sam sem podoben primer :D. Če ti še nihče ni rekel za podatke o naročniku daj mi jih prosim posreduj na ZS pa bomo pogledali kaj se da narest.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

webmaher
Starešina
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a webmaher » 15. Maj 2012 ob 12:21

Nič se ne da, Telekomu se jebe za vzdrževanje žičk in to je to...edini če greš z enimi parimi gorilami do njih in jim mal lepo poveš...tako je naredu en tip in naslednji dan je mu vse rešen :-)
Meni niso nikoli nič rešili, sosedu, ki je bil še na slabšem in je bil tut tečen a očitno premalo niso popravili nič....pred leti so nas še nategnili ko so kopali ulico in so imeli frej cev že od prej pa niso storili nič oz. so nam jo ukradli... ponudil sem jim celo, da jim sam plačam za optiko pa tudi odgovorili niso... ker imam glede TV praktično vse na nebu se glede tega sploh ne sekiram, internet pa dela tam 16/1 in zaenkrat je v redu...
Sony 65XE9005 z EON box, HTPC 4k HDR
Kodi 20 Nexus, Plex+a4k+umbrella

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Paket: T-2 optika

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 15. Maj 2012 ob 12:52

Men je po več letih sinhronizacija močno padla, iz 15/3 na bogih 10/0,1-1,8. Tehnik mi je reku, da je pač prišlo do motenj na liniji in se ne da nič nahitr nardit. Interna inštalacija je bila porihtana (prej smo tud ISDN imeli) in zanimivo, da se ni popolnoma nič popravilo. Več kot očitno, je zjeban Telekom kabl do bajte! Sem bil en prvih naročnikov T-2, pa ga bom s težkim srcem tudi kmalu zapustil in presedlal na kabelski internet.

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 15. Maj 2012 ob 12:57

obi napisal/-a:Na prvi uč zgleda res nekaj na liniji in nisi prvi primer, kateremu je delalo nekaj let potem pa kar na enkrat ne. Recimo sam sem podoben primer :D. Če ti še nihče ni rekel za podatke o naročniku daj mi jih prosim posreduj na ZS pa bomo pogledali kaj se da narest.
Hvala Obi. :rtmT2:
Ja saj možno je da so kaj sprčkali ker menjuje elektro stebre telekom pa še ni na vseh prestavil kablov :nevem:
LP Robert

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 15. Maj 2012 ob 18:49

No potem je pa lahko kaj takšnega. Nebi bilo prvič, da so se napake ponovno pojavile, ko so iz strani nacionalnega operaterja delali kaj na omrežju oz. so delali kakšne "optimizacije" omrežja.

flier
Model

Odgovor Napisal/-a flier » 16. Maj 2012 ob 18:25

nathanhund ker ti nihce ni ponudil resitve za reset modema ti bom povedal kako imam reseno jaz. Uporabljam brezzicne preklopne vticnice. Le-te se namestijo v elektricno vticnico, v novo vticnico pa potem vklopis ali napravo ali podaljsek, po zelji. Z daljinskim upravljalcem se potem brezzicno vticnico vklopi ali izklopi. Zadevo sem kupil v Conradu, set s tremi brezzicnimi vticnicami stane nekaj cez 20€.

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 17. Maj 2012 ob 20:45

zadnjič sem že o tem resno razmišljal ko se mi je parkrat STB obesil ponoči pa ostanem v temi :nevem:
LP Robert

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 17. Maj 2012 ob 21:03

Kaj pa nasplošno delovanje storitev v zadnjih dneh? Je morda kakšna spremeba?

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 17. Maj 2012 ob 21:25

Ja zadnje 4-5 dni je vse ok
Hvala

sem se prehitro pohvalil, 17.05. okrog 22:30 začelo malo prekinjat zvok nato se je stopnjevalo začelo vedno
močneje kockat tako da sem moral okrog 23. ure resetirat modem, potem je bilo vredu.

18.05. popoldan dobil novo motorolo 1003 in je sedaj vse super in upam da tako tudi ostane, moram še hdmi kabel kupit
da vidim če je res velika razlika med scartom. :rtmT2:

20.05. okrog 21:10 je začelo malo z zaostajanjem zvoka, nato slike ter se stopnjevalo do takšnega kockanja da se sploh ni več dalo gledat,
potem se je pa samo resetiralo-začel se je vrteti krogec in potem je bilo vredu, a je bilo to pri vseh ali samo pri meni :nevem:žž

21.05. okrog 20:25 se je zgodilo enako kot je zgoraj napisano, zdaj pa že res več ne vem, ali sem z 1003jko dobil samo slabšo sliko težave pa bodo ostale, ali se bo stvar uredila :nevem:
27.05. evo sedaj pa je nekaj dni super upam da tako tudi ostane, hvala OBI-ju in MARK-u, kakor tudi terenskemu serviserju za pomoč in rešitev težave :rtmT2:
LP Robert

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 11. Jul 2012 ob 13:17

od 02.06 naprej se pojavljajo enake težave, zatikanje slike, kockanje, motnje zvoka in padanje linije, do danes se je v tem mesecu in pol nabralo preko 30 omenjenih težav,
ter je preveč da bi vsako posebej opisal. Opravil se tudi mnogo klicev na HD, nekaj dni zafrkava, pa nekaj dela, pa ne ...,
Težave se pojavljajo ob različnih urah in različnih vremenskih razmerah, tako da očitno obremenjenost oziroma vreme naj ne bi bil vzrok :nevem: zato me zanima če mi lahko
nekdo po domače razloži vzrok prekinitve linije, ter zakaj TV 3 dni dela ok pa 4 dni ne pa spet 5 dela, pa spet 3 dni ne ?
Zadnje dni kličem vsak dan na HD vendar vedno isti odgovor bom resetiral in prijavil napako, ki pa nima nobenega učinka, slika se veselo zatika naprej.
Če se to ne bo uredilo do začetka naslednjega meseca ko pridem iz zdravilišča, že močno razmišljam da bom internet in 1 stacionarni pustil na T-2, ostale 3 telefone bom prestavil na BOB,
TV bom pa šel na Total TV(če bo kdaj kockalo bom vsaj vedel da zaradi slabega vremena), in če vse to seštejem me bo mesečno stalo približno 10 evrov več kot sedaj komplet na T-2,
pridobil pa bom HBO+HD kanale+pavza+previjanje nazaj+sport klub premium+XTV, izgubim pa edino meni pomembne Š1 in Š2.
To sem tudi včeraj omenil operaterju na HD, da naj odgovornim javi, da mi pisno sporočijo da ni ve možna TV na moji lokaciji, s čimer moram biti oproščen vseh nastalih stroškov ob prekinitvi,
za katero nisem kriv jaz.

Ali obstaja še kakšna druga rešitev ?
LP Robert

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Jul 2012 ob 13:48

Glede na vse tvoje napisane težave bi rekel, da imaš parico obremenjeno do konca in še malo preko,
ter, da si na oddaljenosti po kabli več kot 1km,
tako je dobesedno od dobre volje samega kabla odvisno kdaj kocka in kdaj ne,
edina rešitev bi bila mogoče na novo napeljan kabel od centrale do tebe.

Odgovori