Bitrate programov

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
bbf
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 29. Jul 2012 ob 19:03
T-2: Že imam
Paket: t4 20M

Bitrate programov

Odgovor Napisal/-a bbf » 29. Jul 2012 ob 19:28

Pozdravleni!

Sem nov uporabnik, danes uspešno priklopil 2 TVja in računalnik preko routerja na T2 omrežje.
Linija je zračen kabel, od šperovca do modema je (še) stari trižilni telefonski kabel (8 metrov), nameril sem prosto (brez TVjev in ob neaktivni PC mreži) hitrost 14,2M / 900k. Načeloma dovolj, ob obeh TVjih imam še nekje 2-4M prostora za internet. Vendar sem opazil, da nekateri programi zasedejo večji bitrate: Animal planet in Discovery naenkrat ne moreta špilat - kocka, cuka.. recimo animal planet in eden z nižjim bitratom pa je že na meji, pusti cca 800k internetu.

Prvo me zanima, če je kje spisek, koliko bitrata zasedejo posamezni programi? ali imajo cbr ali vbr?

drugo: bral sem nekaj o mpeg4. kako je s tem? koliko je bitrata; je treba doplačat, zamenjat tv vmesnike (imam Motorole IVP1003) ?

tretje: ali je IPV1003 HD oziroma če je, ali prekodira na SD na scart? nekaj mi napiše, da potrebijem HDIPV sprejemnik..

četrto: Probal sem HD na PCju preko VLC, nekaj časa je delalo močno kockasto, ker sem imel kot tretji vzporedni stream. ko sem spulil mrežne kable od TV vmesnikov da bi sprostil linijo, je modem še kar filal oba streama proti portom, vsaj tako je blo videti, ker je bila prosta hitrost 3M. Je to normalno? .. no potem se je hmalu obesil VLC, z njim PC, kasneje se niti modem niti motorole niso pobrale, dokler nisem počasi prižigal nazaj - najprej modem + voip, potem eno motorolo, nato drugo. kar zahteven proces - sprva se ni izšlo, samo reset modema ni pomagal, je bilo potrebno vse ugasnit. torej direktno spulit kabel iz modema ni dobro? prej ugasnit IPTV vmesnike?


Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Bitrate programov

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Jul 2012 ob 19:36

prvo: tezko bos dobil seznam, bos moral sam testirat z vlc playerjem
drugo: nic doplačat, pokliči na HD , 080 6464 in zaprosi da ti eno TV vklopijo za Mpeg4 )motorola 1003 podpira oboje)
tretje: signal ti daje ven na scart in HDMI, HD kanali pa ti ne bodo delali, oz se ti ne splača naročit za takšno linijo, edino preko vlca lahko probas
četrto: če misliš pulit motorolo - utp kabel jo prej ugasni, da prekine stream

Odgovori