Bad_CRC napisal/-a:nemo napisal/-a:Če za shemo ponudnikom programov plačaš več, kot za njo dobiš od naročnikov, potem imaš z vsakim uporabnikom izgubo in z vsakim več imaš izgubo samo večjo. Zato lahko nove programe, ki jih moraš ponudnikom plačat, dodajaš samo, dokler jim plačaš manj kot stane shema (- stroški tvojega poslovanja). Sicer moraš delati izgubo (kar so na t2 očitno že probali in se ni ravno dobro izšlo), podražit shemo ali naredit prostor s pocenitvijo programov, ki jih že imaš v shemi (kar najbrž ni ravno lahko), oziroma z metanjem programov iz sheme.
T-2 ima v shemi L 180 programov, od tega 160 nekega brezveznega kiča. Raje imam 30 kvalitetnih programov kot 180 plevela, od tega plevela pa mogoče 10 dobrih. In po tvojem razmišljanju se ne da oz. je "težko" posodobit takšno shemo? Očitno nisi edini, ki tako razmišlja, saj kot kaže ima tudi T-2 zaposlene ljudi, ki razmišljajo podobno kot ti. Beseda "se ne da" ali pa "pretežko je" za moje pojme ne sodi v poslovni svet, še najmanj v času krize. Vendar uporabniki opažamo in občutimo ta neinteres do razvoja in posodobitev, za katero verjamem, da je do neke mere kriva tudi nestrokovnosti in nezagnanosti (kot jo kažeš tudi sam), na delovnem mestu oz. mestih.
Lahko se še tako naprezaš, ampak matematika ti je očitno tuja. Koliko je programov v shemi je čisto brezveze, važno je koliko stanejo. In precej jasno je, da veliko od tistih programov, ki jim ti praviš "brezvezni kič", ne stane
nič (0). Zato lahko na njih mirno pozabiš, ker lahko t2 iz sheme pomeče vse, pa ne prihrani niti centa.
Ostanejo torej tisti programi - po tvoje jih je 20 -, ki jih t2 plačuje ponudnikom. Od tu je matematika povsem jasna: 21., 22., 23. program lahko dodajo samo, če trenutno ponudnikom za teh 20 plačajo manj kot dobijo za shemo L od tebe (če zanemariva stroške tehnike, na kateri vse skupaj laufa in dobiček). Če pa za programe že plačujejo toliko, kolikor njim plačaš ti, so v težavah. Lahko dodajo še par novih in delajo izgubo, ali dodajo nekaj novih in vržejo ven toliko starih, kot jih stanejo novi. In pri tem - ponavljam - "brezvezni kič" ne šteje, ker je zastonj, ampak šteje samo tistih - po tvoje 20 - dobrih programov.
Zato po moje prilagoditve programske sheme niso enostavne in ne grejo hitro. Ne trdim, kot mi očitaš, da se ne da, trdim pa, da se je treba pogajati, premisliti ...
Tebi pa se seveda vse skupaj zdi enostavno: vržeš ven tv petelin in dodaš fox movies in bodo vsi veseli. Pa ne bodo! Ne samo zato, ker se t2 račun mogoče ne izide, ampak tudi zato, ker nimamo vsi enakega okusa. Zate je nekaj "brezvezni kič", za nekoga pa je to edini program, ki ga gleda. če ne verjameš, preberi forum za nazaj. Vsakič, ko so kaj vrgli ven, se je kdo oglasil, da on pa gleda samo francoske kanale, da je kanal x najboljša stvar na svetu, da so na t2 idioti, ker so iz sheme vrgli kanal y in bo šel na telemach ...
Na kratko povedano: pišeš neumnosti, pa če se še tako napihuješ.
Ampak na srečo imamo konkurenco in lahko takoj greš k ponudniku, ki ima po tvoje boljšo shemo. Če bi se meni zedlo, da je t2 tako zanič, kot trdiš ti, vsekakor ne bi zgubljal časa s pisanjem na forumih, ampak bi že zdavnaj zamenjal ponudnika.