Telekom preklopil linijo na slabšo parico

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
jan3z
Začetnik
T-2: Že imam

Telekom preklopil linijo na slabšo parico

Odgovor Napisal/-a jan3z » 4. Jan 2013 ob 11:56

Po prehodu iz Amisa na T2 imam precej težav s kvaliteto storitev (2x TV, internet, telefonija), zato je bil T2-jev tehnik že večkrat pri meni in mi je povedal, da linija sploh ni zvezana v omarici ampak na sosedovo hišo, uporabljena parica pa naj bi bila najslabša od vseh sosednjih. Telekomova omarica je namreč od hiše oddaljena kakšnih 10 metrov, v to omarico pa je vezanih večina naših sosedov in še nekaj časa nazaj tudi naša hiša (30 let nazaj smo prvi od sosedov imeli telefon, starši pa so bili pa poleg, ko je tehnik linijo priklopil v omarici). Preklop linije na sosedovo hišo se je verjetno zgodil, ko je ta sosed pri Siolu naročil še IP televizijo.

Naj omenim še da tudi pri Amisu storitve niso bile najboljše, sploh v začetku linija ni bila stabilna in so mi hitrost omejili na 4mbit. Enkrat kasneje so omejitev odstranili ker sem naročil Amisov Trojček (pravtako 2x TV, internet in telefonija) storitev pa je delovala kar zadovoljivo, z občasnimi težavami, za kar je Amisova tehnična pomoč krivila mojo inštalacijo v hiši, brez da bi se njihov tehnik kadarkoli oglasil pri meni doma.

Kaj lahko v tem primeru naredim oz kakšne možnosti imam če se Telekomu pritožim zaradi preklopa linije na slabšo parico?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Re: Telekom preklopil linijo na slabšo parico

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Jan 2013 ob 12:38

Zal ne mores nic,

T-2 lahko naredi meritve, vendar če so znotraj določenih meritev ok, ne more Telekom prisilit za odpravo napake, samo vzrok "slabša parica" ni dober razlog.

jan3z
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jan3z » 4. Jan 2013 ob 13:42

Sicer ne vem kaj točno si mislil z "znotraj določenih meritev", ampak dejstvo je da dveh TV-jev istočasno ne morem gledat, pa tudi če je en ugasnjen, se precej programov na prižganem še vedno zatika. Včasih sicer pomaga reset modema, ampak zame ni sprejemljiva rešitev da vsak dan ročno resetiram modem. Sicer tudi najbližji sosedje baje nimajo dosti boljše sinhronizacije. Vsem se sinhronizira s cca 7mbit, par hiš naprej pa že z 11mbit.

Na tehnični pomoči so mi svetovali naj odjavim en TV vmesnik, samo kaj ko niti en TV ne dela tako kot bi moral.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 4. Jan 2013 ob 14:50

Javi mi naročniške podatke na ZS, da pogledam ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori