Zatikanje slike in pokanje zvoka

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
samm
Faca
Prispevkov: 135
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Zatikanje slike in pokanje zvoka

Odgovor Napisal/-a samm » 10. Mar 2013 ob 16:23

Situacija je naslednja:
Pred približno 2 leti sem dobil T-2 VDSL1 priključek na novi lokaciji , oddaljeni nekaj manj kot 400 metrov od centrale.Naročena je bila SD TV. Vse je delalo normalno in brez zatikanja, tako zvoka kot slike. Pred 5 meseci sem naročil paket T3 mega in s tem HD TV. Z dnem priklopa so se začele težave. Zatikanje slike in pokanje zvoka tako HD kot SD programov. Včasih pogosto ,včasih 2,3 dni nič , potem spet pogosto ,dokler se ni začel vrteti famozni krogec ,ko pa se je sinhroniziralo, je spet nekaj časa delalo OK, potem pa ... Na tehnično pomoč sem podal 4, 5 prijav. 3x je bil pri meni tehnik, menjal 3 različne znamke modemov ,zamenjal Motorolo ,nenjaval kable in čeveljčke. Meril linijo, ki je vedno pokazala, da je vse OK. Preveril je vse kar je lahko v hiši in tudi v centrali , pa ni našel napake ,linija je prepustna dovolj za 4 HD programe in internet. Ko je bil nazadnje pri meni sem predlagal ,da za nekaj dni odklopi HD. In glej ga zlomka, zatikanja ni, SD dela OK. Torej je priklop HD vzrok zatikanja tudi SD programov. Po meritvah in oddaljenosti od centrale bi morala HD delovati brez problemov, pa ni tako.Očitno noben ne ve kaj je storiti. Kot še eno možnost je tehnik predlagal priklop na VDSL2. Drugače pa sem že obupal da bo moja slika recimo športnih prenosov na TVS2 se kdaj lepa.

Uporabniški avatar
martis
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 18. Nov 2010 ob 11:17
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA optika
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Zatikanje slike in pokanje zvoka

Odgovor Napisal/-a martis » 12. Mar 2013 ob 13:01

Vidiš, kako včasih downgrade pomaga :D

Dvomim, da bi ti VDSL2 kaj pomagal, če imaš tako pretočno linijo. Čeprav je pri takih simptomih, kot jih ima tvoja linija, vse mogoče...

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2347
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Zatikanje slike in pokanje zvoka

Odgovor Napisal/-a RobertM » 12. Mar 2013 ob 14:02

če je že tehnik omenil, da bi preklop na VDSL2 rešil probleme positnari na klicni center, da bi vseeno imel HD programe in naj odprejo nalog za prestavitev na VDSL2 :namrec:
BDW: Včasih ni vse v sinhronizaciji ampak tudi v drugih parametrih linije- kaj ti pomaga, če gre Yugo 200km/h ko pa trese in ga ustaviš šele čez per kilometrov :mrgreen:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori