Vood 292 SM
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: T-4 GIGA - Optika
- Kraj: Ljubljana
Vood 292 SM
Vood 292 mi že nekaj dni mi povzroča skrb.
Že 3 dni mi njegova modra razsvetljava občasno utripa ( opazno do 2x na dan neglede na obdobje dneva ).
Klical na tehnično pomoč. Odgovor : izključite iz napajanja za 5 minut, pa se bo rešilo.
To sem opravil že pred klicem na tehnično pomoč. Zato ne verjamem v to zgodbico.
Stanje je zaskrbljajoče , saj ne bi želel , da mi crkne ravno v času praznikov-domači znorijo.
V času utripanja internet ne deluje v redu - nekaterih strani ni mogoče odpreti , TV deluje , telefon še neugotovljeno.
Mi lahko kdo iz foruma razloži ta pojav.
LP Frenky
Že 3 dni mi njegova modra razsvetljava občasno utripa ( opazno do 2x na dan neglede na obdobje dneva ).
Klical na tehnično pomoč. Odgovor : izključite iz napajanja za 5 minut, pa se bo rešilo.
To sem opravil že pred klicem na tehnično pomoč. Zato ne verjamem v to zgodbico.
Stanje je zaskrbljajoče , saj ne bi želel , da mi crkne ravno v času praznikov-domači znorijo.
V času utripanja internet ne deluje v redu - nekaterih strani ni mogoče odpreti , TV deluje , telefon še neugotovljeno.
Mi lahko kdo iz foruma razloži ta pojav.
LP Frenky
- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
To, da ti modra lučka utripa, ni indikator, da je nekaj narobe s samim Voodom, ampak je to statusna lučka, ki ti s tem pokaže stanje delovanja storitve (komunikacije s strežnikom). Če pogledaš v navodila, ti verjetno točno piše, kaj pomeni, če utripa (ali enakomerno, hitro, počasi...). Pri Voodu 142 načeloma utripa, kadar pade telefonija dol s strani T-2, oz. Vood išče povezavo oz. komunicira s strežnikom in dobiva nastavitve. Ko se postavi v stanje pripravljenosti, pa je lučka prižgana.
Zadnje dneve T-2 veliko dela na telefoniji (nadgradnje) in ti verjetno zaradi tega parkrat na dan Vood (povezava) "dol pade" oz. se kaj posodablja (v tem primeru je dobro, da ga, ko lučka neha utripati, za 5 min izklopiš iz elektrike, ker se tako posodobi firmware).
Zadnje dneve T-2 veliko dela na telefoniji (nadgradnje) in ti verjetno zaradi tega parkrat na dan Vood (povezava) "dol pade" oz. se kaj posodablja (v tem primeru je dobro, da ga, ko lučka neha utripati, za 5 min izklopiš iz elektrike, ker se tako posodobi firmware).
-
- Faca
Hvala pack za odgovor !
Ja navodil nisem dobil. Ko sem pred mescem in pol moral menjati SmartComa 104, sem dobil Vood-a 292 in modem 100 le v PVC vrećki brez vsakih navodil.
Će je to posodabljanje , bi mi moral na tehnićni podpori to pojasniti , pa ne bi bilo PANIKE pri meni doma .
Modra lučka utripa enakomerno v počasnem ritmu.
A mi lahko opišeš , kaj pomenijo ti načini utripanja ( kakšne posodobitve se izvajajo pri posameznem načinu utripanja ), da vem domačim to pojasniti.
Pa še to : na tehnićni podpori jih je treba poućiti, da se vood izklopi šele po končanem utripanju in kaj utripanje pomeni .
Hvala in LP Frenky
Ja navodil nisem dobil. Ko sem pred mescem in pol moral menjati SmartComa 104, sem dobil Vood-a 292 in modem 100 le v PVC vrećki brez vsakih navodil.
Će je to posodabljanje , bi mi moral na tehnićni podpori to pojasniti , pa ne bi bilo PANIKE pri meni doma .
Modra lučka utripa enakomerno v počasnem ritmu.
A mi lahko opišeš , kaj pomenijo ti načini utripanja ( kakšne posodobitve se izvajajo pri posameznem načinu utripanja ), da vem domačim to pojasniti.
Pa še to : na tehnićni podpori jih je treba poućiti, da se vood izklopi šele po končanem utripanju in kaj utripanje pomeni .
Hvala in LP Frenky
- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
V navodilih za Vood VRG 142 piše takole:
- lučka utripa oz. sploh ne sveti, ko poteka na Voodu samodejno nastavljanje oz. posodabljanje naprave (če je novejša različica programa na voljo)
- lučka sveti, ko je naprava v operativnem stanju
- lučka neprestano utripa: storitev ni na voljo (kliči operaterja)
P.S.: Uau, moj 100. post!
Torej:"During the automatic configuration the preloaded software of the VRG142 will be upgraded, if a newer version is available. The software upgrade procedure may take a couple of minutes and during this time the light of the VRG 142 will either be out or flashing.
When the light is steady the VRG 142 is operational. If the VRG 142 never stops flashing, contact your service provider."
- lučka utripa oz. sploh ne sveti, ko poteka na Voodu samodejno nastavljanje oz. posodabljanje naprave (če je novejša različica programa na voljo)
- lučka sveti, ko je naprava v operativnem stanju
- lučka neprestano utripa: storitev ni na voljo (kliči operaterja)
P.S.: Uau, moj 100. post!

-
- Faca
Ja ,saj razumem.
Odkar ga imam do pred nekaj dnevi sploh ni bilo utripanja.
Če ne veš kaj se kar naenkrat dogaja, je razumljivo,da si v skrbeh. Pa še pripomba človeka na teh. pomoči, da je vood mogoče v zadnjih vzdihljajih, te dvom še bolj razjeda.
Pa še prazniki so - kdo mi bo pomagal, če se to zgodi.
LP Frenky
Odkar ga imam do pred nekaj dnevi sploh ni bilo utripanja.
Če ne veš kaj se kar naenkrat dogaja, je razumljivo,da si v skrbeh. Pa še pripomba človeka na teh. pomoči, da je vood mogoče v zadnjih vzdihljajih, te dvom še bolj razjeda.
Pa še prazniki so - kdo mi bo pomagal, če se to zgodi.
LP Frenky
-
- Faca
TV deluje normalno, telefon deluje (v času utripanja ne vem ), internet ob utripanju skoro neuporaben ( mnogo običajnih strani ni bilo mogoče odpreti ), po končanem utripanju internet skoro delujoč normalno (upočasnjeno odpiranje interneta ) Imam paket 10 /2 ( TV , net , tel. )
Za TV sem 100% da je BP,ker bi se familija že zdavnaj pritoževala.
Utripanja je bilo zadnje dneve 1 - 2 X na dan po nekaj minut.
Danes ga še ni bilo.
Za TV sem 100% da je BP,ker bi se familija že zdavnaj pritoževala.
Utripanja je bilo zadnje dneve 1 - 2 X na dan po nekaj minut.
Danes ga še ni bilo.