Mesečni račun, e-račun
-
- Znanec
- T-2: Že imam
- Paket: T4 TERA VDSL
- Kraj: Begunje
Re: Mesečni račun
Po mailu dobil račun v ponedeljek 7.1 (UMTS), po pošti pa v četrtek 10.1 (net+tel),
mogoče se jim je pokvaril tiskalnik, ali pa tiskajo v različnih tiskarnah in pride do razlik v dostavi
mogoče se jim je pokvaril tiskalnik, ali pa tiskajo v različnih tiskarnah in pride do razlik v dostavi
Al pa niso placali tiskarni in ni hotla tiskat:-?
Tudi danes sem plačal T2 elektronski račun, pa je še vedno enako. Brez SI56.Nov napisal/-a:Potrebujem navodila za plačevanje elektronskega računa (zelena varianta brez papirja), kjer se podatki sami prenesejo v spletni obrazec. Račun sem dobil po elektroski pošti ne preko "navadne pošte), ker sem pristal na T2-jevo varianto ohranjanja okolja (za izdelavo papirja je potrebno sekati drevesa, uporabiti energijo, kemija itd) in sem pri tem očitno naivno mislil, da bo poleg varovanja okolja tudi sebi mali "prišparal" čas in račun plačal z enim ali dvema klikoma, pa očitno temu ni tako.
Verjamem, da T2 pri pošiljanju podatkov preko elektronskih računov nikakor ne more biti nič kriv, saj so tam zaposleni samo vrhunski strokovnjaki, kateri bi po mojem skromnem mišljenju sigurno zaznali vsako napako, ki bi se eventuelno pojavila (mototi se je človeško, ampak računalniki pa vseeno veliko teh zmot lahko preprečijo).
Zato sem prosil za ustrezna navodila, da se mi tovrsten problem ne pojavlja v bodoče.
Zares firma vrhunskih strokovnjakov.
Jaz pa sem včeraj želel plačati preko SKB- uvoz eračuna. Kliknem "naprej" in mi sporoči, da je napačen IBAN. Manjka SI56
Če je plačnik firma, pravi zakon:strom napisal/-a:Vsak račun moraš poravnati po 8 dneh od prejema računa le pri davku je datum en mesec po prejetju računa.
Če je plačnik potrošnik, pravi zakon::Če rok plačila obveznosti dolžnika ni dogovorjen, mora dolžnik svojo denarno obveznost izpolniti v 30 dneh od dneva, ko je prejel račun.
To s T-2 sicer nima nič, ker je rok dogovorjen. Samo to, kar trdiš, da je rok vedno 8 dni, sploh ni res.Če rok za izpolnitev ni določen, pride dolžnik v zamudo, ko upnik ustno ali pisno, z izvensodnim opominom ali z začetkom kakšnega postopka, katerega namen je doseči izpolnitev obveznosti, zahteva od njega, naj izpolni svojo obveznost.
Tudi T-2 e-račun ni ravno veliko boljši. Ponavadi potuje nekje do 4 dni (!), tako da za plačilo ostane samo še 6 dni. Če je vmes konec tedna, samo še 4 dni. Včasih se pa e-račun po poti izgubi in ga sploh ni. Da ga pošljejo še enkrat, pa traja več kot en teden. Zanimivo bi bilo vedeti, kaj počnejo tiste 4 dni, od datuma izdaje do takrat, ko ga e-racuni.t-2.net podpiše in pošlje ven. Glede na to, da je datum v elektronskem podpisu 4 dni kasneje kot datum izdaje, bi se gotovo dalo trditi, da je bil račun v resnici izdan šele, ko je bil podpisan, torej 4 dni kasneje. Rok za plačilo bi torej začel teči od datuma podpisa naprej. Pred tem račun ni ustrezal uradnim zahtevam za e-račune in zato ne more šteti kot izdan.Skorc napisal/-a:Z e-računom ni tega problema Sporočilo s priponko (račun) priletelo v poštni predal v ponedeljek, 07.01.13 okoli 21. ure.
Resnično se sprašujem kaj je razlog, da se odjemalci ne odločijo za opcijo prejema računa v elektronski obliki.
Potem pa v e-račun dajo še nekaj MB reklamnih PDF-jev in vse skupaj elektronsko podpišejo. Če se pred shranjevanjem te PDF reklame odstrani, podpis postane neveljaven, tako da je treba e-račun shranjevati skupaj z reklamo.
Najvecji problem je ta, da T-2 se vedno ni uradni izdajatelj e-racunov - torej da racuni prihajajo direktno na spletno banko.
http://www.bankart.si/si/ponudba/simp/r ... e-racunov/
http://www.bankart.si/si/ponudba/simp/r ... e-racunov/
Ima tu gor kdo izkušnje s spreminjanjem načina pošiljanja položnic iz e-računa v račun po navadni pošti?
E-račun bi morala dobiti samo 1 (decembra 2012 za mesec november 2012), ker sem po prejemu prvega e-računa takoj spremenila prejemanje nazaj na navadno pošto (prej račun po navadni pošti 1 leto).
V Servisnih straneh imam opcijo spremenjeno že od sredine decembra 2012 (natančneje 17.12.), kar so potrdili tudi v Klicnem centru in v poslovalnici, ampak glej ga zlomka, račun še vedno hodi samo na mail (ta mesec sem ga dobila 5.2.). Obljubili so mi, da bom ta mesec račun dobila TUDI po navadni pošti (z naslednji mesecem pa potem SAMO po navadni pošti), ampak glede na to, da je rok plačila jutri, sem že izgubila upanje.
Saj bi rada varovala okolje, ampak naj T2-jevci najprej malo olepšajo to e-skropucalo ali pa uredijo, da bodo priponke vsaj uporabne. Niti v Kliku niti zdaj v Net Stiku si s pripetimi fajli ne morem pomagat, moram vedno vse sama tipkat (zaradi tega sem prejšnji mesec celo zaj* sklic!). Lahko bi pa vsaj UPN dali zraven maila, da bi bilo vse malo bolj pregledno (IBAN, sklic, itd.).
Vse skupaj mi gre že resno na živce .
E-račun bi morala dobiti samo 1 (decembra 2012 za mesec november 2012), ker sem po prejemu prvega e-računa takoj spremenila prejemanje nazaj na navadno pošto (prej račun po navadni pošti 1 leto).
V Servisnih straneh imam opcijo spremenjeno že od sredine decembra 2012 (natančneje 17.12.), kar so potrdili tudi v Klicnem centru in v poslovalnici, ampak glej ga zlomka, račun še vedno hodi samo na mail (ta mesec sem ga dobila 5.2.). Obljubili so mi, da bom ta mesec račun dobila TUDI po navadni pošti (z naslednji mesecem pa potem SAMO po navadni pošti), ampak glede na to, da je rok plačila jutri, sem že izgubila upanje.
Saj bi rada varovala okolje, ampak naj T2-jevci najprej malo olepšajo to e-skropucalo ali pa uredijo, da bodo priponke vsaj uporabne. Niti v Kliku niti zdaj v Net Stiku si s pripetimi fajli ne morem pomagat, moram vedno vse sama tipkat (zaradi tega sem prejšnji mesec celo zaj* sklic!). Lahko bi pa vsaj UPN dali zraven maila, da bi bilo vse malo bolj pregledno (IBAN, sklic, itd.).
Vse skupaj mi gre že resno na živce .
Sklic jaz kopiram copy/paste v spletno banko in tako ni možnost, da bi prišlo do napake.
Glede spremembe pošiljanja pa mi lahko daš podatke na ZS in bom preveril.
Glede spremembe pošiljanja pa mi lahko daš podatke na ZS in bom preveril.
Sem poslala .
S sklicem je bila pa fora v tem, da sem IBAN prepisovala s stare položnice od oktobra in potem sem avtomatsko prepisala še sklic.
S sklicem je bila pa fora v tem, da sem IBAN prepisovala s stare položnice od oktobra in potem sem avtomatsko prepisala še sklic.
-
- Uporabnik
- Paket: 10/10
- Kraj: Ljubljana
Re: Mesečni račun, e-račun
Jaz sem danes prvič probala uvozit E-račun in je še vedno napačen. V xml-u je sicer pri IBAN-u SI56, vendar je za njim presledek in ga SKB net ne prepozna. Na roke sem popravila xml in zbrisala ta presledek, pa je bilo OK.
Kot drugo pa ne potegne kode namena in jo je potrebno tudi ročno vnest. Šlamparija na kvadrat.
Kakšen minimalen popravek je potreben v kodi za pripravo XML-a mi je jasno, saj delam v IT-ju. Vendar očitno to ni prioriteta na T2.
Kot drugo pa ne potegne kode namena in jo je potrebno tudi ročno vnest. Šlamparija na kvadrat.
Kakšen minimalen popravek je potreben v kodi za pripravo XML-a mi je jasno, saj delam v IT-ju. Vendar očitno to ni prioriteta na T2.
- AndraZ
- Faca
- T-2: Še nimam
- Paket: Že imel, bom še imel
- Kraj: Žiri
- Kontakt:
Tudi jaz v SKB vedno dodajam SI56 in zbiram kodo namena, ampak to naredim kar po vnosu xmla na spletni strani... pred kakšne pol leta je SI56 še OK potegnilo skozi, to so šele pred kratkim uničili. Drugače pa so banke tudi konkretno šlampaste kar se tiče standardov in XMLov (sem jih generiral in parsal). Še tako definiran standard jim ne onemogoči, da bi še malo po svoje čarali znotraj.
No, verjetno bi se dalo narest univerzalni eracun, ki bi deloval povsod, ampak se T2ju ne da testirati na vseh bankah...
No, verjetno bi se dalo narest univerzalni eracun, ki bi deloval povsod, ampak se T2ju ne da testirati na vseh bankah...
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Ja, novembra 2012 se je prvič pojavila ta napaka. Na forumu je bilo nekaj sprenevedanja v stilu "o kakšna drama". OK, forum ni uradni klicni center ali mesto kjer se prijavljajo take in drugačne napake. Lahko, da neuradniki niso posredovali napako ali pa so naletli na gluha ušesa. Nima veze, mene ne moti. Če bi me, bi zadevo prijavil po uradni poti.
Osebno vsak mesec pri plačevanju položnic (SKB) dodam manjkajoči string SI56 in izberem namen plačila (mi je bolj prikladno, kot editiranje XML-a). Pač mi ne predstavlja tak problem. Se pa popolnoma strinjam, da ta šlamparija meče slabo luč na T-2.
AndraZ, vsi v verigi bi se morali držati standarda, saj nenazadnje zato tudi je (E-slog je dovolj jasen). Kam bi pa prišli, če bi vsak po svoje krojil pravila oziroma dodajal lastne posebnosti.
Osebno vsak mesec pri plačevanju položnic (SKB) dodam manjkajoči string SI56 in izberem namen plačila (mi je bolj prikladno, kot editiranje XML-a). Pač mi ne predstavlja tak problem. Se pa popolnoma strinjam, da ta šlamparija meče slabo luč na T-2.
AndraZ, vsi v verigi bi se morali držati standarda, saj nenazadnje zato tudi je (E-slog je dovolj jasen). Kam bi pa prišli, če bi vsak po svoje krojil pravila oziroma dodajal lastne posebnosti.
Jaz vsak mesec od oktobra naprej klicarim na HD in prijaviljam napako, da ne morem plačat e-računa.
Prvi mesec sem klical, ker res nisem znam, vsak naslednji pa, da naj že enkrat popravijo. Vsakič si je tehnik zapisal in "dal naprej"
Prvi mesec sem klical, ker res nisem znam, vsak naslednji pa, da naj že enkrat popravijo. Vsakič si je tehnik zapisal in "dal naprej"
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Hm .... žalostno, ker dejansko ne gre za poseg, ki bi zahteval korenite spremembe v proceduri.
- OmegaBlue
- Navdušenec
- T-2: Še nimam
- Paket: A1 Konkurenca ;)
Ok, tole pa ni več smešno. Za račun, ki sem ga dobil v ponedeljek, mi danes poštar veselo prinese opomin pred izključitvijo. Pa a je kdo na T2 računovodstvu malo na glavo padel.
Edit:
Se opravičujem, opomin je prišel za račun plačan 2 tedna nazaj.
Edit:
Se opravičujem, opomin je prišel za račun plačan 2 tedna nazaj.