PCMCIA kartica tv sprejemnik

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: PCMCIA kartica tv sprejemnik

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Nov 2013 ob 13:55

Potem bi lahko imel to tudi T-2 (edino šel bi en optični kabel, potrebno pa bi bilo dokupot malo opreme) kombinacija z innbox modemom izgleda zelo lepo, ker se dobi poseben nosilec za na steno in da slučajno ne bo kdo mislil pri TS ni enaka shema na SiOL TV (ni paketov) kot pa na KTV.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Nov 2013 ob 14:14

ne. t-2 zaenkrat ne bo šel v to smer, ker se podjetje bolj usmerja v funkicje tv vmesnika, kot so; časovni zamik, epg, snemalnik, video na zahtevo itd itd. tega preko antenkega vhoda nimaš. (ok imaš epg ali snemanje na usb če je novejši tv, ampak pustimo to )

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Paket: Telekom
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 3. Nov 2013 ob 14:36

Kje pa je tukaj še prostor za razvoj vmesnika: časovni zamik, epg, snemalnik, video na zahtevo itd.?
Kaj se lahko tukaj ponudi novega razen seveda vzdrževanje tega sistema in stabilnosti delovanja?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Nov 2013 ob 14:54

glej napisal sem, da teh fukncij t-2 ne more trzit preko omenjenega pretvornika (iz optike v koaksialca)

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 3. Nov 2013 ob 15:00

Ja to sem prebral. Sej lahko moje vprašanje prestavite v drugo temo.
Ampak odgovora pa nisem dobil.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Nov 2013 ob 15:29

razvoj vmesnika ? ze sama grafična sprememba je po svoje nekaj, kaj pa vem kaj bo ? mogoče android platforma ? ne vem nisem pravi naslov zato, vsekakor se bo nadaljevalo.

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 3. Nov 2013 ob 16:23

No vizualne in funkcionalne spremembe so nekako bolj posodobitve/nadgradnje, ki so del vzdrževanja.
V smislu razvoja si jaz predstavljam spremembe v smeri novosti storitev, nekaj kar še ni in se razvija.
Slika

roCkY
Legenda
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 3. Nov 2013 ob 16:24

MrTwelveTrees napisal/-a:ne. t-2 zaenkrat ne bo šel v to smer, ker se podjetje bolj usmerja v funkicje tv vmesnika, kot so; časovni zamik, epg, snemalnik, video na zahtevo itd itd. tega preko antenkega vhoda nimaš. (ok imaš epg ali snemanje na usb če je novejši tv, ampak pustimo to )
To je vsekakor pravilna usmeritev in nikakor v rangu "pustimo to". Tu je prihodnost TV in prednost IPTV.
Meni manjka povsem druga zadeva kot je predmet te teme - integracija v WIN okolje. Nobene specifične železnine ni treba za to! Windows napravic je malo morje po stanovanjih. Marsikatera tudi ob TV ekranu. Rabili bi nekaj kar bi nadomestilo VLC, razširilo alternative kot sta Multicast in Tano. Nikakor mi ni logično, da vse zadeve, ki se implementirajo v STB niso na voljo tudi za najbolj razširjen PC OS v logični aplikaciji, ki nenazadnje izkoristi prednost OS-a. Kje je sploh razlog zato? Tako Telekom kot T-2 dopuščata zajem slike s PC a aplikacije, ki bi omogočila vse storitve ne ponudi nihče. Nek hud strošek to narediti in vzdrževati ni.

Daljincev in okornih vmesnikov pač ne maram. Ne gre mi TV slika čez cel ekran ves čas oz. TV slika na posebnem vhodu na ekranu (TV-ju).
Kot sem sigurno tudi že v ta forum napisal boljšega HID kot sta Logitechova MX AIR in Edge nisem še našel kaj šele sprobal.

rossi
Navdušenec
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a rossi » 3. Nov 2013 ob 16:43

T-2 agent?

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 3. Nov 2013 ob 17:20

Zadevo zelo slabo poznam ker se v veliki večini gibljem v krogu Siol in Telemach naročnikov.
Kolikor vem zadeva ne uporablja istih virov kot STB? Niso na voljo vsi kanali,?... ?

rossi
Navdušenec
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a rossi » 3. Nov 2013 ob 23:14

Zadeva obstaja. Razvoj je pa potreben, to se pa vsi strinjamo. Ravno zato ker bolj slabo poznaš ne gre kar tako posploševat.

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 4. Nov 2013 ob 18:50

Pa me informiraj. Zadeva obstaja mi žal ne pove nič. Kolikor sem prebral FAQ ni to to o čemer pišem.
T-2 agent uporablja UDP ali HTTP?

Multicast mi je super programček za ogled UDP streamov. Nenazadnje lahko izberem ali bom gledal polne ali stisnjene. Sem pač cca. 2 km od centrale. V hiši seveda ni le en "TV"...
Da sem pri Telekomu je v glavnem "krivo", ker T-2 nima stisnjenih HD.
Skratka multicast je odlična osnova. Treba bi bilo dopisat še časovni zamik. Kot recimo pomik na določen hot spot zlista kanale bi drugi zlistal oddaje za nazaj in bi s klikom samo izbral željeno. Znotraj ogleda pa še enostavena navigacija po sami oddaji... (drsnik, miškino kolo)
Upam, da dočakam.

Odgovori