Zdravo.
Eno tehnično vprašanje. V stanovanju imam optiko in statični IP ter Linksysov router. Določil sem tri DNS naslove. Na internet sem priklopljen s tremi napravami (dva laptopa in iPad). A mi lahko kdo pove, če se na wifi lahko priklopim tudi z iPhonom ali dodatnim računalnikom (oz. pametnim telefonom). Torej s četrto, peto, šesto ... napravo?
Hvala.
Priklop naprav in statični IP
Re: Priklop naprav in statični IP
Kul. Mogoče še kakšen namig, kako to naredim. 

-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Naprave si povezal na router, torej omejen si s številom fizičnih portov (klasična, žična povezava). Pri brezžični pa je omejitev naslovi prostor na lokalnem omrežju ter seveda zmogljivost routerja, da vse stranke postreže 
Če si pravilno skonfiguriral router (brezžični del) : omogočil brezžično povezavo, določil ime (SSID) in geslo (ključ) se ti bo ime tvojega omrežja (na odjemalcu) prikazalo pri zapisu razpoložljivih omrežij. Potrdiš priklop na tvoje omrežje ter vpišeš geslo. In to je to

Če si pravilno skonfiguriral router (brezžični del) : omogočil brezžično povezavo, določil ime (SSID) in geslo (ključ) se ti bo ime tvojega omrežja (na odjemalcu) prikazalo pri zapisu razpoložljivih omrežij. Potrdiš priklop na tvoje omrežje ter vpišeš geslo. In to je to

Zdravo.
Ja, to sem naredil, ampak na vsaki napravi, s katero sem povezan na wifi, sem moral ročno določiti nastavitve (IP, subnet mask, router, DNS). iPhone se mi poveže na wifi (tako kot si omenil), ampak povezave pa nimam.
Ja, to sem naredil, ampak na vsaki napravi, s katero sem povezan na wifi, sem moral ročno določiti nastavitve (IP, subnet mask, router, DNS). iPhone se mi poveže na wifi (tako kot si omenil), ampak povezave pa nimam.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
spremeni vrsto kodiranja/zaščite wifi