Evo da se še jaz oglasim.
Pri meni je stvar izgledala takole:
- Poklical sem g. Galeta in mu rekel da se želim priklopiti na optično omrežje. Rekel je naj mu na mail sporočim naslov in telefonsko številko.
- Čez nekaj dni so prišli na ogled in povedali kje se lahko skoplje kanal. Rekli so da nam proti plačilu lahko tudi oni izvedejo izkop ali pa ga sami. Odločili smo se da sami skopljemo in nato sporočimo ko bo skopano. Prinesli so nam tudi cev in nek jašek za pod omarico (katero smo imeli že od prej). Ko je vprašal katerega operaterja bomo izbrali sem mu rekel da se še odločamo.
- Ko smo imeli cev položeno sem po mailu sporočil g. Galetu da imamo cev položeno.
- Čez nekaj časa sem dobil od njega klic glede izbire operaterja. Med vrsticami sem ga razumel da v primeru če se ne odločim za Telekom, da bo priklop trajal zelo dolgo časa oz. mogoče me sploh ne bodo priklopili. Potem sem mu pa rekel da se bom pa priklopil na Telekom. Po dogovoru sem mu nato na mail poslal podatke o naročniku.
- Ko sem videl da je moja hišna številka v bazi podatkov (gledal sem na Amisovi strani
http://www.amis.net/web3/zasebni-uporab ... tike/?r=01 ) sem poskušal naročiti preko T-2 naročilnice vendar tam ni bila možnost izbire optike.
- preko tega foruma kontaktiral Malkec-a, ki je osvežil podatke na T-2 naročilnici in šele nato sem lahko naredil prehod iz bakra na optiko (pri T-2 sem bil že prej)
- Čez nekaj dni sem dobil pogodbo od T-2 ter tudi Od Telekoma. Podpisal sem seveda od T-2
- V naslednjih dneh so nam potegnili kabel v hišo in montirali optično dozo. Čez kakšnih 14 dni pa je prišel T-2jev tehnik in uredil preklop iz VDSL na optiko.
- Enkrat vmes sem dobil še klic od g. Galeta glede priklopa. Pa sem ga samo elegantno odslovil, češ kaj pa njega briga katerega operaterja bom vzel.
Tako nekako je ves postopek zgledal pri meni. Trenutno storitve pri T-2 delujejo super
Kolikor sem se jaz naučil iz tega je, da gospodu Galetu ne smeš omenjati h kateremu operaterju se boš priklopil. Poveš mu samo da želiš priklop na optično omrežje. Za hitrejši vpis v bazo podatkov pa mu lahko samo namigneš da se boš priklopil na Telekom (rečeš mu da si se zanimal na Telekomu pa so ti rekli da optika še ni možna ker nisi vpisan v bazo podatkov).