To itak delam tudi malo za lastno zabavo in učenje, tako da sem že pripravljen, da se bom učil na napakah (ko bom ure iskal rešitev, zakaj ni interneta ipd.)

Tole z IGMP vsekakor drži, dovolj dober je pa tudi najcenejši Netgear. Meni dela brezhibno.Ultravires napisal/-a:Se vsekakor strinjam, da je to najbolj ziheraška rešitev ... ampak kompliciramo zato, da se tudi kaj naučimo![]()
![]()
Torej prišli smo do tega, da rabim kvečjemu kakšen switch. No, in zdej berem, da če hočem, da gre IPTV lepo skoz rabim switch ki podpira IGMP v3 oz. vsaj IGMP v3 snooping (IP multicast); ne da bi zares vedel, zakaj to rabim seveda(ok saj sem prebral ker naj bi pravilno usmerjeval dotične paketke oz. multicast promet), sem našel naslednje switche, ki naj bi to podpirali in bili cenovno bolj dosegljivi:
ZyXEL Dimension ES-2108-G za okoli 220 evrov
ZyXEL Dimension GS2200-8, za okoli 150,-
HP ProCurve Switch 1810-8G v2 za okoli 75,-
Cisco 300 Series SG 300-10 za okoli 160,-
Netgear ProSafe GS108T-200, za okoli 65,-
Ima kdorkoli kakršnekoli izkušnje z omenjenimi modeli? A to sploh drži z IGMP, al sem popolnoma mimo usekal? V najslabšem primeru jih še vedno lahko uporabim za običajen switch tud če IPTV ne bi delal
ja - samo nekateri v tej temi izumljajo toplo vodo z Vlani,... in delajo konkurenco Nasizizitop napisal/-a:Tudi na najprimitivnejšem LevelOne Switchu deluje vse vključno z HD.