oddaljenost od TK omarice do hiše ( neprijaznost GVO )

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
Boro
Znanec
T-2: Že imam
Paket: Paket T4 Giga 20/2 Mbps
Kraj: Vrhnika

oddaljenost od TK omarice do hiše ( neprijaznost GVO )

Odgovor Napisal/-a Boro » 4. Jan 2007 ob 09:08

Zdravo ,
danes sem se poskusil pozanimat kje se nahaja omarica telekoma iz katere so potegnjeni kabli kmen,pokličem na GVO in razložim kaj bi rad vedel ( seveda zamolčim da sem 100% uporabnik storitev T-2 ) in da sumim na katastrofo glede kabla od omarice do moje hiše ker sem telefon dobil pred petimi leti pred tem je prejšnji lastnik imel odklopljen priključek tudi pet let , napelali so mu ga pa leta 1985. Gospa na GVO me je začela ispraševat kot gestapo,najbrž je neki sumila ( verjetno nisem bil prvi )
potem mi je rekla da so to zadeve telekoma in da oni te podatke ne smejo dajat okol,naj dam zahtevek na 116 .... Zanima me ali obstaja način kako ugotovit kje se nahaja omarica iz katere dobim parico v mojo hišo.
Lep dan.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 4. Jan 2007 ob 09:46

Vprašat boš moral na gestapo. :cry:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 4. Jan 2007 ob 10:10

ti sam rec da je telekom zaenkrat se drzavn in da nej ne omedleva, jaz bi jo tok nadru da bi dubu listo za celo slovenijo...

p.s.: jaz k sm klicu so mi prec vse povedal tko da si pac na narobno bitch nabou :lol: ponavadi so centrale na postah... ne pa vedno (npr. ce tm k zivis ni poste :lol: )
SpaceInvader!
Slika

Uporabniški avatar
Boro
Znanec

Odgovor Napisal/-a Boro » 4. Jan 2007 ob 10:17

vem jast kje je pošta ( Vrhnika )
sam ne vem kje je omarica za (volčje brloge)mojo parico :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 4. Jan 2007 ob 10:26

ja verjetno na posti na vrhniki... zdej so mi povedal da kdaj tut potegnejo iz poste vn kabl pa kje v okolici stoji centrala, sam racuni tm 100m +- okol poste pol...

edit: kok pa so stran te volcje brloge od vrhnike?
SpaceInvader!
Slika

Uporabniški avatar
Boro
Znanec

Odgovor Napisal/-a Boro » 4. Jan 2007 ob 12:22

Sory Jerry,
VOLČJE BRLOGE niso kraj pri Vrhniki ampak se tako reče tisti PLESNI ki se naredi v TK omarici na stikih kablov zaradi starosti, oksidiranja in ne vem česa še in prav zaradi tega se dogajajo največja nagajanja pri povezavi, če pa bi telekomarčki te omarice pogosteje ( mislim da jih nikoli ) odpirali in preverjali ter po potrebi očistili ter zaščitili nebi prihajalo do tega VOLKA .
Drgač sem v naselju Verd. 815 met.od centrale.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 4. Jan 2007 ob 12:41

Zadevi se reče "zeleni volk", gre za trademark (TM) pogruntavščino tovarišije s telekoma. Če pustiš slabo zaprto omarico nekaj let na prepihu, se lepo nabere, da je veselje. In potem konkurenci ne dela, saj pucajo le za svoje uradne in neuradne hčerinske firme in so vsi zadovoljni in komaj čakajo naslednje volitve! :P :roll:

Poišči po soseski - morebiti je omarica v prvi bajti v ulici, ali kej podobnega. Marsikje gredo tej špageti tudi po zraku!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 4. Jan 2007 ob 13:37

ok ce bi napisal volk oz. zeleni volk bi vedu da mislis oksidacijo bakra... tist je pa zgledal k da zivis tm :D

Ce pa isces omarico, pa najbolse da pogledas nacrt hise... ponavadi so kje skrite, za kakimi omarami ipd in se sploh ne ve da je tm.
Recimo pri nas v hisi je bila v predsobi za omaro, in ko je tehnik od siola prisel namonterat je tocno vedu kje je in je odmaknu tm jaz pa sem bil samo :o kaj zdej model pocne...
Na nacrtu bos tudi vidu ce slucajno nimas omarce, in da imate s parimi hisami skupno..
SpaceInvader!
Slika

Odgovori