Ally12: mislim, da nisem prav nič spremenil svojih pogledov.
Še vedno sem prepričan, da je pogodbe potrebno spoštovati.
Vsebina pogodb (med recimo T-2 in HTV, ali pa med TV3 in "ne-vem-kdo-je-imetnik-pravic-za-ligo-prvakov; kakor tudi ne med TV3 in T-2) mi ni poznana.
Jaz sem razumel, da je HTV, kot imetnik pravice za prenos signala od T-2 zahteval zatemnitev (morda zato, ker je HTV imel pravico do prenosa samo na teritoriju RH).
Lahko, da sem kaj spregledal, vendar sem danes prvič slišal podatek, da je zatemnitev zahtevala TV3.
Naj osvežim (tudi sebi) spomin, da sem se v debato vključil po tem Nimdinem postu:
Navadni Nimda napisal/-a:G Če zahteva legalni imetnik pravic HRT 2, da zatemnimo neko oddajo, ker je plačano samo predvajanje na področju Hrvađke, potem to moramo narediti. Če tega ne naredijo nekateri drugi operaterji, je to njihov problem. Tudi, ko jih bo morebiti kdo od imetnikov pravic tožil, bo to njihov problem...

in
Navadni Nimda napisal/-a:Ne gre za naše nesposobne televizije, ali celo za našo jalovo "agencijo za zaščito avtorske lastnine", gre za spoštovanje pravic tujega imetnika pravic - HTV. Za to, da bomo lahko predvajali njihov program tudi v bodoče, smo se brez besed podpredili njihovi pismeni PROŠNJI za izklop (sicer bi jih UEFA ganjala, potem bi nam HTV vzela kakršnokoli pravico za predvajati katerikoli njihov program v celoti. Izbrali smo manjše zlo!)