monowall nastavitve ?
-
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: 10/2
- Kraj: Ljubljana
monowall nastavitve ?
Ima kdo monowall postavljen ??
zanimajo me nastavitve, ker lokalno dela vse OK na internet pa ne more nobena mašina.
Imam statični IP ampak me v bistvu zanima, tudi za dinamičnega, oz. kaj je treba omogočit da bo špilalo. LP
zanimajo me nastavitve, ker lokalno dela vse OK na internet pa ne more nobena mašina.
Imam statični IP ampak me v bistvu zanima, tudi za dinamičnega, oz. kaj je treba omogočit da bo špilalo. LP
-
- Novinec
- Paket: 10/2
- Kraj: Ljubljana
Ja sej to imam, narejeno in tudi pridem do web m0n0wall wmesnika preko 192.168.1.1 , pa tudi mašine znotraj mreže se lahko pingajo med sabo in filesharing dela.
Problem je ker ima m0n0wall privzeto ves promet z interneta in nanj blokiran, oz. ga je treba odpret.
Tega pa jest ne znam, ker sem začetnik v tem niti ne vem kaj naj sploh iščem po googlu. Sem nekaj bral ampak kaj ko se mi ne sanja kej dost o čem teče beseda
Zato sem prosil če mi pomaga kdo ki je na t-2 in mu m0n0wall dela.
LP
Problem je ker ima m0n0wall privzeto ves promet z interneta in nanj blokiran, oz. ga je treba odpret.
Tega pa jest ne znam, ker sem začetnik v tem niti ne vem kaj naj sploh iščem po googlu. Sem nekaj bral ampak kaj ko se mi ne sanja kej dost o čem teče beseda

Zato sem prosil če mi pomaga kdo ki je na t-2 in mu m0n0wall dela.
LP
- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Jest nimam pojma o "Linux and stuff", sam tlele je nekaj uporabnega, mogoče:
http://software.newsforge.com/article.p ... /15/179223
Si to že probal?
http://software.newsforge.com/article.p ... /15/179223
Si to že probal?
The next step is to configure some firewall rules. Start with a few simple rules, such as "everything from the LAN to the WAN is allowed." In m0n0 the * means "any," so the rule below allows anything from your LAN to the Internet.
Proto Source Port Destination Port Description
* LAN net * * * Default LAN -> any
It very easy to change rules. If you want to allow only HTTP traffic to the Internet from the LAN, change above rule to the following:
Proto Source Port Destination Port Description
TCP LAN net 80 HTTP * * Only HTTP from LAN -> any