MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike
Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.15 - za vse T2 uporabnike
Kako pa to, da se je meni samodejno odstranil tv spored, ki je bi lna desni strani? Napisano je samo v eni vrstici kaj trenutno je na sporedu. ŽPA tudi, če povečam na full screen je spodnja vrstica od windowsou vidna. Nič nisem pa premikal nastavitev.
- Surfer
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: all in one :)
Sem še malo testiral na Win8. Par problemov, ki sem jih našel (ne vem pa če so omejeni samo na Win8):
- Po polnoči je spored napačen. Na kaže trenutne oddaje, ampak naslednjo.
- Ne shrani nastavljenega razmerja slike. Testirano na programu AMC (kjer je sika vedno zožana). Nastavim 16:9 in po ponovnem zagonu je format na defaultu, izbran je pa 2,35:1. V nastavitvah imam obkljukane "Nastavitve glede na kanal".
- Sem že omenil: "Podnapis: slovenĂiÄina" - zanimivo je da samo v statusni vrstici, povsod drugod delajo šumniki normalno!
- Občasen crash - izgleda random pri menjavi kanala. Error file pripet, če kaj pomaga?
Kaj sem probal in ne pomaga:
- Compatibility mode: Windows 7
- Run as administrator
- Disable display scaling on high DPI settings
- Slovenian system language & keyboard
Spomnim se da sem mel na Win7 na začetku podobne probleme s šumniki in razmerjem slike, pa se je popravilo, ampak ne vem kdaj/kako...
- Po polnoči je spored napačen. Na kaže trenutne oddaje, ampak naslednjo.
- Ne shrani nastavljenega razmerja slike. Testirano na programu AMC (kjer je sika vedno zožana). Nastavim 16:9 in po ponovnem zagonu je format na defaultu, izbran je pa 2,35:1. V nastavitvah imam obkljukane "Nastavitve glede na kanal".
- Sem že omenil: "Podnapis: slovenĂiÄina" - zanimivo je da samo v statusni vrstici, povsod drugod delajo šumniki normalno!
- Občasen crash - izgleda random pri menjavi kanala. Error file pripet, če kaj pomaga?
Kaj sem probal in ne pomaga:
- Compatibility mode: Windows 7
- Run as administrator
- Disable display scaling on high DPI settings
- Slovenian system language & keyboard
Spomnim se da sem mel na Win7 na začetku podobne probleme s šumniki in razmerjem slike, pa se je popravilo, ampak ne vem kdaj/kako...
- Priponke
-
- 2015-02-08@12-00-50-318.txt
- (1.1 KiB) Prenešeno 266 krat
-
- 2015-02-08@12-00-50-267.txt
- (858 bajtov) Prenešeno 197 krat
Bom v kratkem pogledal. S hčerko ponovno prebolevava virozo. Vrtec je žal nujno zlo.
-
- Znanec
- Paket: T4 Optika 500/100
- Kraj: Kranj
Kar se tiče šumnikov: če vpišeš v Command Prompt-u ukaz:Surfer napisal/-a:V Windowsih imam scaling na 125%. Ampak to moram imet, za HTPC je to standard...
Sem se še malo igral in našel, da font odseka samo, če je nastavljen font stranske vrstice boldan. Pri navadnem in italic fontu ni problema!
Knjižnice imam 2.1.5 in vseeno ni šumnikov v statusni vrstici. Morda zaradi angleških winsov... 8.1 imajo čudne nastavitve za Language preferences (posebej system, language, keyboard), pa vsakih imaš lahko več :/
C:\chcp
Active code page: 852
Ali dobiš tak odgovor, ali pa kako drugo kodno tabelo?
Lep pozdrav!
-
- Znanec
- Paket: T4 Optika 500/100
- Kraj: Kranj
Jaz vedno instaliram angleške windowse z slo tastaturo in 852 kodno tabelo. Le to spremeniš v Control Panel (Clock, Language, and Region) - Region - zavihek Administrative - Change System Locale :
Current system locale: Slovenian
Lep pozdrav!
Current system locale: Slovenian
Lep pozdrav!
Problem "po polnoči" je stara bolezen. Bil je včasih tudi problem "pred polnočjo", ker nisi mogel videt naslednjih oddaj. Na srečo je THJ naredil spored za 2 dni, tako da je vsaj ta problem rešen.
Za problem "po polnoči" sem cvilil že pred pol leta, pa se sedaj ne spomnim več, če sva s THJ kaj uspela uredit.
Moram pa priznat, da odkar sem prešaltal na XBMC/KODI, ne opažam več teh težav ... ali pa nisem bil nikoli več pozoren na to tik po polnoči?
Za problem "po polnoči" sem cvilil že pred pol leta, pa se sedaj ne spomnim več, če sva s THJ kaj uspela uredit.
Moram pa priznat, da odkar sem prešaltal na XBMC/KODI, ne opažam več teh težav ... ali pa nisem bil nikoli več pozoren na to tik po polnoči?
- Surfer
- Navdušenec
@PeKing: Sem spremenil na Slovenian, chcp = 852. Dobim še hujše grabljice:
Evo. Našel en Windows 8.1. Probal in dela s prve. Sam sicer vidim angleški naziv za podnapise in avdio zapis (Slovenian). Si prepričan, da imaš VLC knjižnice 2.x? Ker tele grabljic vidim tudi jaz na VLC 1.x in v XP. Tu nimam kaj naredit, ker mi ta tekst vrne VLC wrapper.
No ja... "nimam kaj narest" ni čisto res. Lahko bi preveril encoding in ga po potrebi spremenil. Ampak je res vprašanje, če se splača...
If if if if if. Tega imam že sedaj cel kup notri. Npr. za nastavitev podnapisa:
Se spomnim, da sem že lovil encoding. Ampak že wrapper mi vrne nazaj grablje, ki mi jih ni uspelo pretvorit v šumnik. Lahko pa spet dam if (tekst = "!#$%&&") then to je č. Predlagam uporabo VLC 2.x. Slika je lepša in splošno deluje boljše. Je pa čisto odvisno od sistema.
Koda: Izberi vse
// Nastavi ampak z zap št. podnapisa v 1.x
if (vlc.Version.StartsWith("1."))
{
this.player.SubTitle = vsi.FindIndex(c => c.Id == id);
}
else
{
// Nastavi direktno z ID številko
this.player.SubTitle = id;
}
- Surfer
- Navdušenec
Zanimivo... Imam nove lib:
Pa si lahko spremenim v angleško "Subtitles" namesto "Podnapisi"? Zame bi bila to čisto ok rešitev.
Pa si lahko spremenim v angleško "Subtitles" namesto "Podnapisi"? Zame bi bila to čisto ok rešitev.
Čudna je koda Mikrosoftova. Spodaj je VLC. 90 % vsega se dela v programu preko njega. Bi bil čas, da pogledam za alternativam. Torej neko jedro predvajalnika, ki je podoben kot VLC ampak boljši.
- atepej
- Starešina
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Če boš delal svoj predvajalnik boš moral podpreti:
ZVOK:
- ac3
- MPEG 1 Layer 2 oz MP2
- AAC