Računi
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Račun je tak, kot je bil prejšnji mesec.
Kot sem rekel: zaje.ali so in kaj zdaj?
Vedno se bo našel kak nergač, ki bo vrtal in piz.il in gnjavil.
Našli se bodo morda tudi škodoželjneži in pošiljali prijave. Pač naj vsak ukrepa po svoji vesti.
Pomislite pa na to, če je to res vredno gnjavaže?
Obveznosti za opravljene storitve pa je v vsakem primeru treba poravnati.
(Predvidevam pa, da bo na naslednjem računu kakšno opravičilo ali kaj podobnega.
Spodobilo bi se, imho.)
Kot sem rekel: zaje.ali so in kaj zdaj?
Vedno se bo našel kak nergač, ki bo vrtal in piz.il in gnjavil.
Našli se bodo morda tudi škodoželjneži in pošiljali prijave. Pač naj vsak ukrepa po svoji vesti.
Pomislite pa na to, če je to res vredno gnjavaže?
Obveznosti za opravljene storitve pa je v vsakem primeru treba poravnati.
(Predvidevam pa, da bo na naslednjem računu kakšno opravičilo ali kaj podobnega.

- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Na žalost še nisem prejel (letos izdane) položnice, tako da ne vem, kako točno izgleda. Mogoče jo kdo pripopa tle gor?
Sem pa klical na evrofon, kako je s tem, in so mi povedali, da načeloma ne bi smeli več izdati takih položnic. Sem našel tudi link, kjer piše, da se po 32.12.2006 znesek na položnicah piše samo v €.
http://www.mg.gov.si/si/delovna_podrocj ... jega_trga/
Torej, če je koga T-2 namočil, je samo samega sebe, ker če jih kdo prijavi inšpekciji, lahko da bojo kakšne sankcije. Mogoče pa samo opomin, ker so baje zelo prizanesljivi v tem prehodnem obdobju.
Kar se pa tiče nas, potrošnikov, pa ne bomo imeli problema s plačevanjem teh položnic, vsaj tako so mi zatrdili na NLB. Zanimivo.
Sem pa klical na evrofon, kako je s tem, in so mi povedali, da načeloma ne bi smeli več izdati takih položnic. Sem našel tudi link, kjer piše, da se po 32.12.2006 znesek na položnicah piše samo v €.
http://www.mg.gov.si/si/delovna_podrocj ... jega_trga/
Torej, če je koga T-2 namočil, je samo samega sebe, ker če jih kdo prijavi inšpekciji, lahko da bojo kakšne sankcije. Mogoče pa samo opomin, ker so baje zelo prizanesljivi v tem prehodnem obdobju.
Kar se pa tiče nas, potrošnikov, pa ne bomo imeli problema s plačevanjem teh položnic, vsaj tako so mi zatrdili na NLB. Zanimivo.
Vse pošte in vse banke so dolžne sprejeti položnico in opraviti plačilo v tolarjih v primeru, da je bila izdana v letu 2006 predvsem.
Po 1.1.2007 je uradna valuta EUR in vsi računi morajo biti izdani v EUR in SIT v drobnem tisku.
Bistvo ni da T-2 pošilja naokrog stare položnice ker mislim, da sploh niso obvezna priloga računa. Problem je v tem, da so izdali račun ki se glasi v SIT.
Po 1.1.2007 je uradna valuta EUR in vsi računi morajo biti izdani v EUR in SIT v drobnem tisku.
Bistvo ni da T-2 pošilja naokrog stare položnice ker mislim, da sploh niso obvezna priloga računa. Problem je v tem, da so izdali račun ki se glasi v SIT.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10