Star vmesnik vs. nov vmesnik.
Seveda nov vmesnik je dober, predlagam, pa da se obdrži kaj iz starega vmesnika, kar je dobro, primer uporabe starega vmesnika:
sem šel na kanal HBO tam pritisnil gumb "info" in je pokazalo kaj se trenutno predvaja in spodaj je bil gumbek "Cel dan"
po kliku na "Cel dan" sem se sprehodil z gumbom gor in se takoj vidi žaner filma, ker je zadeva v dveh vrsticah. Ponavadi sem si rekel, danes bi gledal "Komedijo" in sem zelo hitro videl ZVRST filma.
nato sem samo poklikal komedije in izbral tisto, ki je imela visoko oceno ali mi je bil zanimiv opis...
pri novem vmesniku je sedaj vse v eni vrstici in se ne vidi več zvrst filma, brez da film najprej izberem. Torej veliko več klikanja!
Predloga:
- da se v EPG v isto vrstico v oklepaj napiše zvrst filma, ker je še videti, da je desno še dovolj prostora, da ni potrebno vsakič klikniti, da bi ugotovil zvrst filma
- da se na gumb "info" vrne gumbek/funkcionalnost "Cel dan", kjer je nato spored lepo viden v dveh vrsticah (enaka velikost fonta, kot je bila, ker je večje in na temnejšem ozadju)
Pripomba na svetlost ozadja: bi lahko bilo pri EPG malo temnejše ozadje. Ko brskam po sporedu zares ni pomembno, kaj se zadaj vrti, ker potem se ne vidi dobro ne tistega, kar se vrti zadaj niti ne vsebina EPGja.
Se kdo strinja s predlogom, ali so moje oči počasi stare in se ne znajo privaditi novostim?