Interna inštalacija; vprašanja in odgovori
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori
ti sam napelji kabel pa ga bo prišel naš tehnik priklopit (če bo treba odpreti TS omarico bo on zrihtal prijavo na TS da se bo priklopil nov kabel)
napelješ kabel, pokličeš 080 6464 poveš da maš nov kabel, prosiš za priklop, pokliče tehnik in se zmenita.
napelješ kabel, pokličeš 080 6464 poveš da maš nov kabel, prosiš za priklop, pokliče tehnik in se zmenita.
-
- Uporabnik
- Paket: Oranžni Diamant
- Kraj: Črnomelj
Ok, bom kar kupil dovolj dolg kabel od omarice do modema, pa pokličem za tehnika. Sicer bom počakal, da se vreme malo izboljša. Hvala za odgovor.
Samo ali je to stalna praksa, da moram sam kupovati kabel za povezavo modema in sprejemnika za televizijo? Ali se to dobi pri namestitvi?
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Saj dobiš zraven UTP kabel (3m, če se ne motim). V kolikor je priložen kabel, za tvoje potrebe, prekratek, greš v trgovino in kupiš UTP kabel ustrezne dolžine. Saj dejansko gre za naročnikovo "interno inštalacijo".
Bi se dalo v prvem postu slike dodati ? Nekoč so bile, vendar jih sedaj ni več (žal si jih takrat nisem shranil).
Je tu kakšen monter iz Posavja (Brežice), ki bi mi prišel na utp kabel nasponkati rj11 kontakt (sedaj imam prevezano preko instalacijske sponke in 1.5 meter ploščatega telefonskega kabla z rj11 priklopom do modema) ?
http://www.merkur.si/gradnja/elektroins ... rstna-bela
Je tu kakšen monter iz Posavja (Brežice), ki bi mi prišel na utp kabel nasponkati rj11 kontakt (sedaj imam prevezano preko instalacijske sponke in 1.5 meter ploščatega telefonskega kabla z rj11 priklopom do modema) ?
http://www.merkur.si/gradnja/elektroins ... rstna-bela
- Priponke
-
- img.jpg (2.25 KiB) Pogledano 23764 krat
Microsoft is merging Windows CE, Windows ME and Windows NT into one version: Windows CEMENT - hard as a rock and dumb as a brick.
-
- Začetnik
Pozdravljeni,
eno hitro vprašanje v zvezi z inštalacijo kabla od omarce do modema. V kratem verjetno dobimo T2 optiko (paket t4 MEGA) in me samo zanima kakšne konektorje za UTP kabel potrebujem od omarce do modema. Bodo RJ45 konektorji vredu ali potrebujem kaj drugega?
primer: https://www.mimovrste.com/kabli-utp/goo ... -sftp-15-m
Hvala!
eno hitro vprašanje v zvezi z inštalacijo kabla od omarce do modema. V kratem verjetno dobimo T2 optiko (paket t4 MEGA) in me samo zanima kakšne konektorje za UTP kabel potrebujem od omarce do modema. Bodo RJ45 konektorji vredu ali potrebujem kaj drugega?
primer: https://www.mimovrste.com/kabli-utp/goo ... -sftp-15-m
Hvala!
- MrTwelveTrees
- Moderator
Kakšne omarice ?
Optični kabel ti pripeljejo do modema (switcha) v stanovanju, od tukaj naprej pa imaš utp kabel, če jih boš sam povlekel brez konektorjev ti jih bo T2 tehnik zastonj stisnil razen če jih maš več kot 20 za stisnt pol se bi računalo.
Optični kabel ti pripeljejo do modema (switcha) v stanovanju, od tukaj naprej pa imaš utp kabel, če jih boš sam povlekel brez konektorjev ti jih bo T2 tehnik zastonj stisnil razen če jih maš več kot 20 za stisnt pol se bi računalo.
-
- Začetnik
mi smo dobili posebno t2 omarico do katere je zdaj speljan optični kabel. Omarica je inštalirana na zunanji fasadi stanovanjske hiše, modem pa sem mislil imet na podstrešju (okoli 10 metrov razdalje) tam kjer imam zdej stari modem od amisa. Če te prav razumem mi potem ni treba vlečt UTP kabla od omarice do modema, ker mi t2 optični kabel potegne direkt do modema?
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Tako je. Če poenostavim, do omarice je potegnjen optični kabel za "zunanjo uporabo", od omarice do prostora v hiši (stanovanju) pa optični kabel za "notranjo uporabo". Ustrezen par vlaken iz obeh kablov bo tehnik zvaril.
-
- Začetnik
Okej hvala za odgovor!
Samo še ena stvar me zanima, kako je z IPTV priključkom od modema do televizije. Zdej imamo za televizijo navaden koaksialni kabel od antene na podstrešju. A je mogoče ta kabel priključit na modem ali potrebujem kaj drugega?
Samo še ena stvar me zanima, kako je z IPTV priključkom od modema do televizije. Zdej imamo za televizijo navaden koaksialni kabel od antene na podstrešju. A je mogoče ta kabel priključit na modem ali potrebujem kaj drugega?
- ciril88
- T-2jevec
- Paket: Oranžni diamant 600/100
- Kraj: Republika prlekija
Napelji si UTP ali potegneš dodatno, ali koaksialni kabel ven ter UTP noter (v cev, kanal...).
Lp
Lp
Če boš predpripravil kabel, ti bodo konektorje dali gor monterji tako kot je bilo že napisano.
Eno hitro vprašanje. Od modema vlečem kable na drugo stran hiše. Zaradi dostopa do TV in interneta bi potreboval 2 UTP kabla. Nastane problem ker je v inštalaciji (plastična cev) premalo prostora za 2 vzporedna UTP kabla. Zanima me če je namesto standardnega UTP kabla možno uporabiti optični kabel ali je kakšna druga opcija? Je na optični kabel sploh možno priključiti na oba konca RJ45 priključe?
Hvala.
Hvala.
- MrTwelveTrees
- Moderator
je mozno vleči optiko, vendar za opriko rabiš na vsaki strani switch ali pretvornik iz optike v utp.... ro je najman 100eur ...
če se le da vleči 2 utp kabla za vsako stvar posebej, malo se moš namatral ....
če se le da vleči 2 utp kabla za vsako stvar posebej, malo se moš namatral ....