KODI (XBMC)-Debata
Re: KODI (XBMC)-Debata
Par dni me je živciralo, da mi je zvok zginjal pri gledanju HD TV. Sem brskal po forumih in jih veliko jamra, da jim nekako na 9 minut zvok crkne za par sekund. Pametne rešitve pa nikjer.
Sem šel tudi sam probat prav vse nastavitve v Kodiju spremenit, da bi bilo kaj bolje, pa nič.
Potem sem se spomnil, da sem že enkrat imel sranje z eno prednaloženo aplikacijo, ki je non-stop nalagala z neta EPG. Takrat sem jo izbrisal, vendar sem enkrat na vmes cel Minix (Android) povrnil na tovarniške nastavitve.
Torej izbrisal sem AirDroid in naredil restart mašine. Zdaj glas teče brez prekinitev.
Vprašanje, če ta aplikacija ni bila kriva tudi za kakšno buffanje?
Če ima še kdo probleme z zvokom na Androidu, naj to sproba in javi.
Sem šel tudi sam probat prav vse nastavitve v Kodiju spremenit, da bi bilo kaj bolje, pa nič.
Potem sem se spomnil, da sem že enkrat imel sranje z eno prednaloženo aplikacijo, ki je non-stop nalagala z neta EPG. Takrat sem jo izbrisal, vendar sem enkrat na vmes cel Minix (Android) povrnil na tovarniške nastavitve.
Torej izbrisal sem AirDroid in naredil restart mašine. Zdaj glas teče brez prekinitev.
Vprašanje, če ta aplikacija ni bila kriva tudi za kakšno buffanje?
Če ima še kdo probleme z zvokom na Androidu, naj to sproba in javi.
V čem je fora, da mi tisti Instant Kodi za android nikakor ne dela? Naredim po navodilih toda ko grem v Kodi mi sploh ne ponudi opcije Tv.... Enostavno je brez. Je pa res, da če grem v mapo, ki sem jo odzipal, je prazna, nič ni notri videt. Velikost mape je pa vseeno cca. 770mb.
Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
@jst1 vzami raje tole mapo:
https://www.dropbox.com/s/lebrsr2lnrzgy ... d.zip?dl=1
Pol manjši fajl.
Odzipaj in te tri mape (addons, media ter userdata), ki so noter, postavi v svojo mašino na pozicijo, kjer so originalne.
EPG naslov je že vnešen. M3U lista in pa mapa z logotipi se nahajata v mapi media. Boš moral iti v dodateke >> dodatki za PVR >> PVR Simple Client >> podrobnosti
... in določiti lokalni naslov za M3U listo ter mapo ("large") z logotipi.
Če imaš SPMC na androidu in boš tiste tri mape skopiral v njegovo mesto, potem ti T2 ne bo treba nastavljat.
https://www.dropbox.com/s/lebrsr2lnrzgy ... d.zip?dl=1
Pol manjši fajl.
Odzipaj in te tri mape (addons, media ter userdata), ki so noter, postavi v svojo mašino na pozicijo, kjer so originalne.
EPG naslov je že vnešen. M3U lista in pa mapa z logotipi se nahajata v mapi media. Boš moral iti v dodateke >> dodatki za PVR >> PVR Simple Client >> podrobnosti
... in določiti lokalni naslov za M3U listo ter mapo ("large") z logotipi.
Če imaš SPMC na androidu in boš tiste tri mape skopiral v njegovo mesto, potem ti T2 ne bo treba nastavljat.
Ojla. Sej problem nastane ker ne najdem originalnih. Pod Android - Data je le mapa files v Kodi mapi, ki je pa prazna.
Imaš omogočen prikaz skritih datotek?
Omogočiš v File Managerju, ali kaj že uporabljaš za delo z datotekami.
Settings >> Display settings >> Enable hidden files
Omogočiš v File Managerju, ali kaj že uporabljaš za delo z datotekami.
Settings >> Display settings >> Enable hidden files
Ojla. Res je, datoteke so bile skrite. Sem sedaj uredil. Ampak kateri od teh dveh m3u je za t2? 

Levi je pravi. Desni je za Siol ... saj piše.
Ja piše colorfont... Nisem vedu, sori
In hvala za pomoč. Javim, če dela.

Ma to je že skoraj neverjetno
Dela. 1000x hvala za tvojo pomoč in dobro voljo.

Pozdrav,
tudi jaz imam vprašanje glede Kodi na Android STB pri gledanju TV.
Na prejšnjem Kodiju verzija 16.1 se mi zdi in starem Android STB, ki je imel 1GB rama, mi je TV preko PWR IPTV client, zelo hitro prestavljal in brez štekanja programov na začetku. Sedaj na novem android STB, ki ima 2GB rama in novo verzija Kodija 17, pa prestavlja med programi celo večnost in tudi full se zaustavlja, dokler se ne postavi.
Ima kdo podobne težave in jih je rešil ter mi jih zaupa. Hvala.
tudi jaz imam vprašanje glede Kodi na Android STB pri gledanju TV.
Na prejšnjem Kodiju verzija 16.1 se mi zdi in starem Android STB, ki je imel 1GB rama, mi je TV preko PWR IPTV client, zelo hitro prestavljal in brez štekanja programov na začetku. Sedaj na novem android STB, ki ima 2GB rama in novo verzija Kodija 17, pa prestavlja med programi celo večnost in tudi full se zaustavlja, dokler se ne postavi.
Ima kdo podobne težave in jih je rešil ter mi jih zaupa. Hvala.
Kodi 17 Krypton ... zaenkrat je to beta 3 verzija in je kot takšna manj stabilna.
Žal ta verzija deluje le na Androidih +5.x (Lolipop), za katerega berem, da je poln bugov.
Zakaj točno šteka, ne vem.
Jaz ti predlagam ali Kodi 16.1 ali SBMC 16.4.1.
Katerega Androida pa imaš, če ni skrivnost?
Žal ta verzija deluje le na Androidih +5.x (Lolipop), za katerega berem, da je poln bugov.
Zakaj točno šteka, ne vem.
Jaz ti predlagam ali Kodi 16.1 ali SBMC 16.4.1.
Katerega Androida pa imaš, če ni skrivnost?
Probaj s starejšo verzijo Kodija 16.1 ali pa SPMC. Če bo še vedno štrajkalo, potem bo verjetno problem v Lolipopu.
Jaz imam Minixa X8-H Plus, ki ima Android 4.4.2 KitKat. Zaradi tega ne morem dat gor Kodi 17. Folk se buni na forumu, a proizvajalci pravijo, da ga ne želijo update-at, ker ima baje ta verzija ful bugov. Ne vem ...
Jaz sem probal Kodi 17 na pc-ju in mi je bila prava muka sploh gor dat kakšen addon, ker jih pol ne dela. Moj Rakun Build itak ni šljakal na njem. Aghhhhh ...
Jaz imam Minixa X8-H Plus, ki ima Android 4.4.2 KitKat. Zaradi tega ne morem dat gor Kodi 17. Folk se buni na forumu, a proizvajalci pravijo, da ga ne želijo update-at, ker ima baje ta verzija ful bugov. Ne vem ...
Jaz sem probal Kodi 17 na pc-ju in mi je bila prava muka sploh gor dat kakšen addon, ker jih pol ne dela. Moj Rakun Build itak ni šljakal na njem. Aghhhhh ...
Zanima me , kako v Rakunu zamenjam playlisto. Namreč sem na morju in T2 playlista oz Rakunova playlista mi na hrvaškem ne deluje .Torej sem želel zamenjati playlistu s Croatia on demand (Bikersday playlista). Če mi prvič uspe, ugasnem Kodi in ga ponovno zaženem,pa se zopet pojavi playlista iz Rakuna. To gledam na Openelecu in na Orangepi boxu. Je še kaka druga rešitev. Tako trdovratne playliste moram priznati že dolgo nisem videl.
Meni pa ni (še) jasno, kako si v PVR IPTV Simple Clienta uspel vnesti Bikerday listo? Jaz je ne najdem. Morda je kriva ura?.
T2 listo (v buildu se nahaja v mapi media) samo preimenuj (spremeni eno črko), pa jo ne bi več smel prepoznati. Potem, ko narediš vse spremembe, pojdi še v SISTEM >> TV >> Splošno in klikni na Pobriši podatke. To bo pobrisalo stare podatke v spominu. Recimo.
T2 listo (v buildu se nahaja v mapi media) samo preimenuj (spremeni eno črko), pa jo ne bi več smel prepoznati. Potem, ko narediš vse spremembe, pojdi še v SISTEM >> TV >> Splošno in klikni na Pobriši podatke. To bo pobrisalo stare podatke v spominu. Recimo.