Možnost najema paketa glede na oddaljenost centrale?!

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Carbon
Začetnik
T-2: Še nimam
Kraj: Ljubljana

Možnost najema paketa glede na oddaljenost centrale?!

Odgovor Napisal/-a Carbon » 28. Jan 2007 ob 23:26

Zdravo!

Prvo bi se opravičil ker nisem siguren ali pišem na pravem mestu to vprašanje!

Želim postati novi naročnik internetnih uslug družbe T-2 a ima problem ker se ne znam pravilno odločiti kateri paket bi vzel glede na mojo oddaljenost od tel. centrale. Živim na lokaciji Nove Fužine in sem oddaljen približno 590m zračne linije od najbližje telefonske centrale. Kljub temu da blok nima po mojem mnenju najnovejše napeljave (-) :D in da jaz stanujem v drugem nadstropju (+) upam da bi bila linija čim boljša (mislim predvsem na pakete od 10/1 gor).

P.S. Postavitev ki jo nameravam pripraviti pred prihodom tehnika bi bila sledeča (prosim za komentar!):
1. 2m FTP kabla od tel. priključka do modema (modem bi bil na prostem oddaljen od vsake elektronike)
2. 23m FTP kabla od modema do router-ja na katerem je priključen 1 desktop pc preko 1m UTP-ja in 1 prenostik preko wireless-a

THX, THX vam 100X!

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 29. Jan 2007 ob 06:17

Pakete lahko spreminjaš tudi kasneje, tako da ne kompliciraj katerega je ta trenutek pametno izbrati - izberi tistega, ki si ga ta trenutek želiš. Ob priklopu se bo pa točno vedelo, kolikšne so lahko max. hitrosti, ki jih boš lahko dosegal. Če bodo nižje, boš pač moral spustiti paket. Glede na razdaljo, ki si jo omenil, bi morala iti skozi hitrost čez 20 Mbps. Vse pa je odvisno od kvalitete kablov od tebe do centrale. V najslabšem stanju so ponavadi ravno interne inštalacije. Če je kakršnakoli možnost, bi jo na tvojem mestu preventivno zamenjal.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 29. Jan 2007 ob 16:34

Odgovor ti pišem kar v tej temi... mogoče bo še komu prav prišlo...
Carbon napisal/-a:Cobane sorry ker ti na privat pošiljam a nisem vešč o t-2 zadevah in me zanima ko dobim opremo na dom kako preverim kakšna je sinhronizacija mojega modema in ali imam možnost preklopa na višji paket?! Kolikšna je meja za paket vsaj 10/10??

THX!
Ko že enkrat imaš T-2 in se je modem uspešno sinhroniziral z DSLAMom, potem se samo pokliče na tehnično pomoč (0590 00-002), kjer imajo vse parametre na dlani glede tvoje linije. Za internet 10/10 mora biti sinhronizacija modema vsaj 10 UL in 10 DL. Težko je bit zdej pameten koliko boš dejansko imel...

Recimo jaz imam TV + 1/256 + telefon in mi je modem nastavljen na 15/4... drugače sem pa blizu centrale in bi lahko dosegal max. hitrost 57/20.
Torej eno je, na koliko ti T-2jevci nastavijo hitrost (glede na storitve, ki si jih vzel) in drugo je max. hitrost s katero bi se modem lahko povezal. Torej ne moreš vzeti storitev, ki bi zahtevale višjo hitrosti od te, ki ti jo modem lahko dopušča glede na infrastrukturo.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Carbon
Začetnik
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Carbon » 30. Jan 2007 ob 08:42

OK thx Cobane! Se pravi ni druge poti kot da pokličem na helpdesk in molim da so bodo informacije čim boljše :D

Aja ali te lahko le še to vprašam??

Kateri router v rangu od 20.000 do 40.000 bi ti vzel (mora biti wireless)?? Trenutno imam navadnega a bi ga zamenjal in se še vedno najbolj nagibam k znamki Linksys (Cisco). Fino bi bilo da bi ga bilo možno nadgraditi z DD-WRT firmware-om - kaj ti misliš!

Ajde in še enkrat thx!

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4

Odgovor Napisal/-a madpanter » 30. Jan 2007 ob 08:50

jaz imam doma WRT54GL in sem izredno zadovoljen, priklopljeni 3 računalniki in občasno preko wireless laptop, nikoli problemov z njim nikoli ga nisem rabu resetirat, mam pa še vedno orginal firmware gor, tako da jaz ga lahko samo hvalim :wink:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Odgovori