No moj problem je sledeč:
Do nedavnega sem dobro leto prek brezžičnega routerja imel na omrežje povezan svoj računalnik v spodnjem nadstropju, medtem ko so zgoraj starši svojega imeli povezanega prek modema (in vooda). Zdaj pa sta se t-2 modem (in vood) naenkrat odločila da z routerjem ne želita več sodelovati. Seveda vsak prvo pomisli na napačne nastavitve routerja (čeprav je čudno da bi eno leto delal potem pa kar na lepem mrk) a vse ni tako preprosto. Na Vood (nato pa tudi kar direktno na t-2 modem) sem brezupno poskušal povezati 7 različnih routerjev (vsi zagotovo brezhibni in pravilno deljujoči z t-2 modemi v drugih hišah) a še zmeraj nič. Seveda pa se zveza normalno postavi, če modem kar direktno povežem z mrežno kartico računalnika v zgornjem nadstropju. Edina težava nastopi tedaj, ko hočem modem (in vood) povezat z bilo katerim brezžičnim routerjem - kar pa je nažalost edini možni način da z internetom povežem svoj računalnik).
T-2 pomoč je bila tipično nerazumevajoča do mojih problemov in prvi dan mi je ena njihova gospa kar nonšalantno dejala da oni jamčijo samo povezavo do računalnika, eksterne naprave kot so routerji pa niso njihova stvar. Catch pa je v tem da sem poleg routerja probal zamenjati tudi modem (dobil sem ga od kolega ki ima prav tako t-2). In glej ga zlomka... z njegovim modemom delujejo prav vsi routerji tudi na mojem omrežju! Očitno je torej da je nekaj narobe z mojim modemom (in voodom) da nočeta posredovati povezave naprej routerju), medtem ko jo brez težav povežeta mrežni kartici. Zdaj mi T-2 noče menjati modema, češ kar se njih tiče je modem izpraven, kljub temu da je očitno da je z njhim nekaj narobe, da se noče povezat z nobenim brezžičnim routerjem. Kaj mi je storiti?
(aja drugi dan mi je nekdo svetoval naj vse t-2 naprave z a24 ur izklopim iz omrežja, da se resetirajo mac addressi... kar sem tudi storil... brez učinka).
Neuradno sem slišal da so problemi pri povezavi t-2 opreme z routerji prav v tem da so, ki so predvsem tisti prvi modeli modemov, ki so jih dobavljali strankam bili bolj tako "zasilni" - ravno na robu delovanja - delujejo vendar daleč od zadovoljivih standardov (To velja predvsem za tiste prve kombinacije, ko si namesto ene škatle dobil dve - modem+vood. Tako kombinacijo imam tudi jaz). Bojda se stvar izboljša če jim zagnjaviš za static IP, ampak so mi na telefonski pomoči povedali da moram za to PISNO zaprositi in me je kar minilo (sem že imel enih par pisnih zahtevkov pa je ponavadi response time tam nekje 3 mesece, na nekatere zahtevke pa radi "pozabijo").
Izredno čuden problem
Imam T-2 že zeeelo dolgo, pa nič ne vem o "začasnih" modemih.
Edina stvar, ki mi je v vsem tem času crknila je bil napajalnik za vood.
Vse ostalo pa dela brezhibno od prvega dne.
Glede na to, da si preizkusil delovanje z drugim modemom/voodom, je po mojem stvar jasna: crknil ti je modem in/ali vood.
Nesi oboje na Brnčičevo, pa zamenjaj.
Ali pa zahtevaj, da ti monterji pridejo zamenjat.
Edina stvar, ki mi je v vsem tem času crknila je bil napajalnik za vood.
Vse ostalo pa dela brezhibno od prvega dne.
Glede na to, da si preizkusil delovanje z drugim modemom/voodom, je po mojem stvar jasna: crknil ti je modem in/ali vood.
Nesi oboje na Brnčičevo, pa zamenjaj.
Ali pa zahtevaj, da ti monterji pridejo zamenjat.