Odgovor
Napisal/-a weidah » 6. Okt 2020 ob 21:57
Switch ti po vsej verjetnosti zapre multicast za tisti kanal, ker ti TV ne broadcasta, da še vedno gleda. Najbrž ti tudi pri menjavi kanalov postane črna slika oziroma samo vrti krogec, oziroma odvisno od škatlice in če broadcasta menjavo.
IGMP querier nastavi. Sem že postavljal na iste switche kot ti, samo da je malce drugače postavljeno.
Glede na topologijo sem sprva vse TVje dal v en VLAN in nato na ta VLAN vklopil IGMP Snooping.
Nastavil sem tudi multicast router na trunk portu, oziroma izvornem portu od kjer prihaja multicast v switch za ta VLAN.
Na koncu še to kar ti potrebuješ: IGMP Snooping Querier. Nastavi na IGMP V2,intervale na (je po mojem že po defaultu) 60 in 120 sekund, querier IP pa na isti subnet. V mojem primeru, ker so TVji v VLANu, sem nastavil pod VLAN Configuration specificiran IP.
Tko ti bo querier querijal vsake toliko in TV bo odgovoril da še vedno gleda.
V primeru, da ti še vedno ne deluje, je bil nekoč en bug v Firmware-u od Edge Switchev kjer querier ni deloval. Vendar glede na to, da imaš novejši firmware kot jaz, dvomim, da bi 2x isto napako naredili.