T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Vse o T-2 internetu
Odgovori

T2 na TS optiki

a) me ne zanima, baker mi zadostuje
2
1%
b) me zanima če bo cena enaka kot cena na vdslju
96
66%
c) me zanima, bi plačeval tudi 10/15 eur več kot na vdslju
47
32%
 
Skupaj glasov: 145

ScythY
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 14. Nov 2018 ob 09:23
T-2: Že imam
Paket: oranžni start

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a ScythY » 14. Nov 2018 ob 09:27

Uh meni je bilo pa že čudno ,ko smo naročili optiko (seveda somo dobili ponudbo da je zdaj možno ) pa dobim prejšni dan sms da moram še kak mesec počakat da telekom nekaj poštima ...am kj pa ima telekom pri T2 optiki saj prej sem imel to v Kranju pa nikoli ni nihče omenjal TS-a :-):-)

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 245
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 21. Apr 2019 ob 16:09

Kot vidim ima na omrežju TS uporabik prosto izbiro operaterja fiksnih storitev. Zakaj to ni mogoče na omrežjih od ostalih operaterjev (npr. T-2)? Bi v teoriji T-2 lahko dal v najem svoje omrežje ostalim operaterjem, tako kot to počne TS? Obstaja tu kakšna tehnična omejitev ali je to le pohlepnost T-2, ki želi monopol? :hmm:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2202
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 21. Apr 2019 ob 16:17

To je stvar regulatorja. Telekom je monopolist, zato mora omrežje nuditi tudi drugim operaterjem. Drugi operaterji imajo dovolj majhen tržni delež, da jim tega ni treba. Če bi enkrat T-2 postal tako velik kot Telekom, bi bil tudi prisiljen omrežje deliti z drugimi. Tehničnih omejitev ni... so le birokratske.

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 524
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a starfotr » 25. Apr 2019 ob 13:16

Btw, T-2 ima večje optično omrežje, kot Telekom. Ko so razvezali bakreno zanko, so gledali velikost omrežja. V bistvu, če bi bilo kaj pravice na tem svetu, bi morali telemach tudi ponudit omrežje drugim. Tudi T-2 bi moral narediti isto.

Samo, kaj, ko so operaterji pri nas eni papki vsi skupaj.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Prispevkov: 1620
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 15. Okt 2020 ob 11:52

Koliko je največja hitrost interneta na T2 paketih preko TK optike?
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5134
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Okt 2020 ob 12:05

downtaker:
300/40 sicer se da več tudi ampak bolj za poslovne

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 457
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a asgard » 15. Okt 2020 ob 14:30

Sam imam na BRO TS optiki 1000/100

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 911
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 300/40
Kraj: Republika prlekija

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 15. Okt 2020 ob 14:32

300/40 je v paketu Oranžni diamant za 1000/100 je doplačilo.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7745
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Okt 2020 ob 14:49

Morali bi dati opcijo doplačila 500/100 na BRO. :grrpc:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Prispevkov: 1620
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 15. Okt 2020 ob 22:41

Hvala za info.
Vprašam, ker Telekom ima 350/40 in 600/40.
Slika

Appletech
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 15:52
T-2: Že imam
Paket: 20/1
Kraj: Trbovlje

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Appletech » 3. Nov 2020 ob 18:51

Lep pozdrav, Imam eno uprašanje,do sedaj sem imel paket Oranžni Diamant HBO - FTTH Internet:Hitrost: do 300 Mbit/s - 40 Mbit/s na TS optiki,hitrost je bila omejena max Download:100 Upload: 20 Mbit,in mi je vezava potekla,danes so me pa poklicali iz t-2 če bi se zopet vezal,in sem rekel da ne, ker nimam hitrosti interneta ki jo plačujem,potem je rekla da ni problema pošlje tehnika in mi zamena modem,ker novejši modemi baje so boljši.Zdej me pa zanima,a je to res al ne? Ker drgač grem drugam.Hvala za odgovor
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2202
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Nov 2020 ob 18:59

Res je... T-2 preko Telekom optike na Oranžnem Diamantu sedaj ponuja hitrosti do 300/40.

Appletech
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 15:52
T-2: Že imam
Paket: 20/1
Kraj: Trbovlje

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Appletech » 3. Nov 2020 ob 19:01

mikrohard napisal/-a:
3. Nov 2020 ob 18:59
Res je... T-2 preko Telekom optike na Oranžnem Diamantu sedaj ponuja hitrosti do 300/40.
Hvala :pivo:
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2202
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Nov 2020 ob 19:08

Je pa to še vedno manj od 500/100, kolikor dobijo tisti, ki so na T-2 omrežju.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7745
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Nov 2020 ob 19:35

Ja, T2 bi moral že v štartu ko so šli na BRO porte, uskladiti hitrosti z Telekomom.
Ma vse je ena sama zmešnjava, ker niti nočejo dopustiti da naročnik doplača za 500/100 ampak samo 1000/100, vzemi ali pusti (govorim za BRO).
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Odgovori