Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.
Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.
Če ti internet dela uredu, je težko kak network problem. Android TV je mogoče še lahko, če ga imaš na WiFi... Arris bi moral delat pa brez težav (če nimaš ravno zabite linije s torrenti). @slow_slow ti pa lahko preveri, da nimaš slučajno STB-ja omejenega na nižje kvalitete (ker ta možnost obstaja zaradi naročnikov na DSL linijah).
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Sem preveril in nima... ima vse kar je na HLS možno torej tudi 4K oz 30mps stream.
in tudi na Telekomu je anročeno toliko kot bi moralo biti.
in tudi na Telekomu je anročeno toliko kot bi moralo biti.
Hvala obema za trud in pojasnila.
Zanimivo da nobenega ne moti slaba slika, meni je to najprej padlo v oko. Tudi okrog podnapisov so obrobe oz. "duhovi" precej moteči
Zanimivo da nobenega ne moti slaba slika, meni je to najprej padlo v oko. Tudi okrog podnapisov so obrobe oz. "duhovi" precej moteči
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Ne bi smelo biti tako slabo...kot pravim jaz na BRO imam preko T2-APP in še potem na dveh arris vmesnikih 1113 in na 5305.
Na zadnji celo z istimi nastavitvami kot ti pa mi deluje.
a si pogledal v nastavitve vmesnika će je slučajno kaj.
Na zadnji celo z istimi nastavitvami kot ti pa mi deluje.
a si pogledal v nastavitve vmesnika će je slučajno kaj.
Sem probal na dveh tv-jih pa je enako, na manjši diagonali je normalno to manj vidno. Na Arris vmesniku tako ni kaj nastavljati. Na android tv vmesniku pa pravim da je slika na Telemach eon aplikaciji boljša, oz ni videti teh anomalij (ali so res minimalne) okrog podnapisov. Kot da bi bil drugačen princip kodiranja oz. kompresije.
Na Arrisu lahko nastaviš output resolucijo... od tega je odvisno, kdo bo delal upscaling. Če daš na Arrisu output na 4k, potem dela upscaling box, če daš output na 720p ali 1080p, potem dela pa upscaling televizija. In glede na to kar praviš, bi rekel, da ima televizija boljši upscaling algoritem od boxa. Izgubiš pa kvaliteto na 4K programih, če daš output na 720p ali 1080p.
Spet se vračam z vprašanjem. Kakšne 3 tedne nazaj smo podpisali pogodbo. Seveda nas morajo prej še priklopiti, ker je optika zaenkrat le do ceste, ne pa še od ceste do hiše. Zanima me, kako dolgi so postopki z izvajalci, ki izvedejo priklop? A se lahko kje vidi stanje postopka, karkoli, ker od podpisa nismo dobili še nikakršne povratne informacije.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Teh informacij ne boš dobil. Razen če boš osebno poznal osebo ki ti bo vlekla kable. Drugače lahko ugibaš. Sploh če je Telekom optika ....
Optika je od T-2. Potem nima smisla niti klicati na T-2, da vprašam približno, kakšno je stanje? 
- MrTwelveTrees
- Moderator
Le je od T2 potem imaš večje možnosti ja,.... vpraši.
Oz. raje pošlji email.
Oz. raje pošlji email.
Evo, spet se vračam z vprašanjem. Jutri pridejo inštalirati omarico in vlakna. Za naprej od omarice ne vem točno, če bodo že zdaj, ali se drugič vrnejo, niso nič rekli. Me čisto iz firbca zanima... A se dela do in od omarice nadometno ali podometno po fasadi?
Zadnjič spremenil Pegart, dne 10. Maj 2021 ob 23:58, skupaj popravljeno 1 krat.
- MrTwelveTrees
- Moderator
Če nimaš cevi, bodo delali nadometno, razen če boš rekel da boš sam naredil cev / štemal / in jih poklical kasneje ko bo gotovo.
Hvala za odgovor!
Na koncu smo se zmenili, da kar do Telekomove omarice speljejo, ker imamo od tam naprej podometno že speljano do notranjosti.
Na koncu smo se zmenili, da kar do Telekomove omarice speljejo, ker imamo od tam naprej podometno že speljano do notranjosti.
Moja hčerka bi postala nov naročnik T-2.
Sedaj ima naročnino pri Telekomu (GPON,lastnik Telekom)
Kolikor vem, pri prehodu vse uredi T-2 (prenos tel. številke, odjava tel., odjava naročniškega razmerja, itd).
Ne vem, ali se je sedaj to spremenilo....?
Namreč, v poslovalnici so dali informacijo, da mora sama odpovedati naročniško razmerje, tako za telefon, kor tudi za paket, ki ga ima pri Telekomu.
Če je res tako, mislim, da se T-2 ne piše nič dobrega, ker se tiče novih naročnikov
Sedaj ima naročnino pri Telekomu (GPON,lastnik Telekom)
Kolikor vem, pri prehodu vse uredi T-2 (prenos tel. številke, odjava tel., odjava naročniškega razmerja, itd).
Ne vem, ali se je sedaj to spremenilo....?
Namreč, v poslovalnici so dali informacijo, da mora sama odpovedati naročniško razmerje, tako za telefon, kor tudi za paket, ki ga ima pri Telekomu.
Če je res tako, mislim, da se T-2 ne piše nič dobrega, ker se tiče novih naročnikov
Ostanite zdravi!