Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.
Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.
Seveda, bom. Se pa še ne bom vselil par tednov, zato nimam odgovora, kakšen bo rezultat in me zanima spodnje.
Vseeno ne razumem, zakaj bi bilo to potrebno. Če isti router na drugi lokaciji (drug naslov) brez težav dosega 500/100 brez računalnika prek firmware speedtesta (Ookla), potem tu ne bo šlo? Zakaj ne?

Vseeno ne razumem, zakaj bi bilo to potrebno. Če isti router na drugi lokaciji (drug naslov) brez težav dosega 500/100 brez računalnika prek firmware speedtesta (Ookla), potem tu ne bo šlo? Zakaj ne?
- 
				Skorc
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Isti ali enaki? Morda sta različno konfigurirana - zgolj domnevam.
Sicer pa priklop mora biti brezhiben. Zadevo, ki je omenjal je pojem "razmerje signal / šum". Ta mora biti takšen, da "zadovolji" (omogoči) naročeno hitrost. Malce mi je sumljivo, po tvojih besedah, tisto "ni kliknilo" pri priklopu kabla v modem. Stik (kontakt) mora biti zanesljiv! Pa ne glede ali gre za optični ali žični priklop.
Kot ti je že predhodnik predlagaj, najprej stestiraj z računalnikom. V kolikor ne dosežeš naročeno hitrost pa nemudoma podaj reklamacijo in naj tehnik uštima tako, kot se spodobi.

Sicer pa priklop mora biti brezhiben. Zadevo, ki je omenjal je pojem "razmerje signal / šum". Ta mora biti takšen, da "zadovolji" (omogoči) naročeno hitrost. Malce mi je sumljivo, po tvojih besedah, tisto "ni kliknilo" pri priklopu kabla v modem. Stik (kontakt) mora biti zanesljiv! Pa ne glede ali gre za optični ali žični priklop.
Kot ti je že predhodnik predlagaj, najprej stestiraj z računalnikom. V kolikor ne dosežeš naročeno hitrost pa nemudoma podaj reklamacijo in naj tehnik uštima tako, kot se spodobi.
- 
				Nitro
- Faca
- Paket: T4 Giga - optika
- Kraj: Mengeš
Je bilo že tako kot v tvojem primeru, da router ni spustil višje hitrosti čez...po ponastavitvi na tovarniške nastavitve pa je potem kar na enkrat speed test pokazal  višjo in pravilno hitrost

Isti model, torej druga naprava. Vem, da ni isto, ampak sem vseeno nekako zaupam, ker bi moral prenašati dosti višje hitrosti. V sredo bom poskusil še direktno modem <-> laptop pa bomo videli.Skorc napisal/-a: ↑5. Jan 2024 ob 17:46Isti ali enaki? Morda sta različno konfigurirana - zgolj domnevam.
To s klikanjem je tehnik sam komentiral in si je tudi malo več časa vzel in poskušal ven in not in nikoli ni kliknilo. Nato se je vdal (namesto, da bi pač nov konektor spojil) in komentiral, da ne bi smelo povzročati težav...

Sem ga tovarniško ponastavil, ker sem itak moral resetirati geslo za dostop, tako da to ne bi smelo biti.
Upam, da hitrost testiraš s kablom in ne na WiFi.

Jutri mi pridejo priklopit paket diamant, hitrost 1500/500 (trenutno 2.5G ni možno). Kakšno opremo dobim? Je možno da uporabljam svoj router?

- DustWolf
- T-2jevec
- Paket: 50/20
- Kraj: Zagradec
- Kontakt:
Mislim da je innbox z 2.5 Gbit portom, pač omejen bandwidth na to kar plačuješ. Lahko uporabiš svoj router, seveda pa mora imeti dovolj hitre porte in zmogljivost (torej treba je da se postavi link na 2.5 GBit ker ne vem kakšen je fallback točno; procesor routerja pa je pomemben da je hitrost dejansko možno uporabiti). Dogovor za statični IP in bridge mode je neodvisen od tega.
LP,
Jure
-- 
Most problems are man-made.
						Most problems are man-made.
- 
				Nitro
- Faca
- Paket: T4 Giga - optika
- Kraj: Mengeš
Dobiti bi moral Innbox G94
Kakšno je xxx geslo za amino?

A ti ne piše v moj t-2 v nastavitvah televizije?

torej se moram registrirat na moj t-2 da vidim ta pin?
A ne obstaja privzeti pin ki je za vse enak?

A ne obstaja privzeti pin ki je za vse enak?