Poklicem narocnisko sluzbo, se zmenimo, izberem opcijske tv pakete, recem da zaenkrat 1G interneta dokler ne nadgradim domacega omrezja, potem pa 2G. Vprasal sem ce je treba modem menjat ko bom vzel vecjo hitrosti in je rekla, da ne.
Dobim anekse za vezavo in spremembo paketa, podpisem posljem nazaj in se isti dan spremenijo paket. Prima.
Grem gledat na Horizont, internet hitrost 600/100

Klicem tehnicno pomoc, povem vse to.... si tip vzame malo casa, pride nazaj in rece da je tak internet zato ker sem na TS optiki. MEni nic jasno, ampak se spomnim da so par let nazaj na zacetku tudi rabili nekaj casa da to mi na TS optiki prizgali 1G hitrost (1000/100).
Nakar mi rece, da sem imel ze prej hitrost 600/100. Pa mu odvrnem da ne, imel sem 1000/100. Na koncu rece da bo to posredoval eni drugi sluzbi in da me kontaktirajo.
Naslednji dan, nic kontakta. Internet se vedno 600/100, medtem ko na novem aneksu lepo pise 1000/1000
Dva dni kasneje spet poklicem tehnicno, seveda drug tip, spet vse razlozim. Nakar mi tudi on zacne lagati da sem imel ze prej 600/100
Tlele pa priznam da se mi je film strgal. Ocitno T-2 fura neko bait-and-switch prevaro.
Zahteval sem od tehnika, da ponovi za mano kar mu pravim - torej da sem imel na prejsnem paketu internetno hitrost 1000/100. Tehnik je zavrnil, ker se mu ni zdela moja komunikacija spostljiva.
Smesno, meni se tudi nategovanje ne zdi glih spostljivo. Sem prekinil klic, spisal pritozbo v mail z zahtevo da mi skenslajo vse podpisan anekse in spremenijo paket nazaj na starega.
Seveda ob prvi priliki zamenjam operateja. Samo da njihov 'pritozbeni' oddelek naredi svojo delo. Kar traja ze 1 teden.
Skoda da nisem videl stecaja in Telemach zgodbe v novicah preden sem podpisal aneks. Namrec tudi sam sem kot student delal na tehnicni pomoci propadajocega operaterja, in vem kako demotivirani so bili vsi.