[Naročil sem] 1/256 + IP TV
[Naročil sem] 1/256 + IP TV
Torej na Zaloški 17 v LJ smo naročili omenjeno storitev.
Naj najprej opišem situacijo: Stanovanje ni imelo nikoli telefona, prav tako ni v stanovanje potegnjenega kabla. Stavba je večstanovanjska hiša, telefonska omarica je pod našim oknom. Ostali priključki so potegnjeni kar po fasadi, tako da kabel do nas ne bi smel biti problem. Nekateri imajo ADSL.
Po prvi poizvedbi decembra je bil odgovor Telekoma da ni proste parice ali nekaj podobnega. Po enomesečnem klicanju na T-2 in odgovorih, da se bo poslala druga poizvedba z bolj podrobnim opisom zgoraj opisane situacije, se to ni zgodilo.
Mi lahko kdo pove, ali moram res naročiti telefonski priključek, ali lahko T-2 to zrihta po lažji poti?
LP Andrej
Naj najprej opišem situacijo: Stanovanje ni imelo nikoli telefona, prav tako ni v stanovanje potegnjenega kabla. Stavba je večstanovanjska hiša, telefonska omarica je pod našim oknom. Ostali priključki so potegnjeni kar po fasadi, tako da kabel do nas ne bi smel biti problem. Nekateri imajo ADSL.
Po prvi poizvedbi decembra je bil odgovor Telekoma da ni proste parice ali nekaj podobnega. Po enomesečnem klicanju na T-2 in odgovorih, da se bo poslala druga poizvedba z bolj podrobnim opisom zgoraj opisane situacije, se to ni zgodilo.
Mi lahko kdo pove, ali moram res naročiti telefonski priključek, ali lahko T-2 to zrihta po lažji poti?
LP Andrej
- pack
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Ha, problem nastane, ko je omrežje zasedeno, v smislu, da od tvojega bloka do centrale ni več proste parice (ki jo potrebuješ za VDSL popoln razvezan dostop). Tako je stanje tudi v nekaterih blokih na Viču. Tukej nimaš kaj, kot čakat na prihajajočo optiko. Al pa kaj kabelskega, če imate do bloka potegnjeno.
Mogoce lahko poskusis tako kot bom jaz. Imava podobno situacijo, razlika je v tem, da je hisa vcasih imela telefonski prikljucek (kabel je se vedno v hisi, ni pa aktiven), in da jaz nisem narocil TV-ja.
Torej... jaz sem se odlocil da narocim PSTN, pod pogojem da bom imel omogocene širokopasovne storitve. Nato narocim T-2, in ko ga dobim, odjavim PSTN. Upam da ne bo kaksnih tezav, baje so drugi z enakim (ali podobnim) problemom tako storili...
S to varianto bos imel (nepotreben) strošek 21.000 sit priključnine in mesec ali dva naročnine za PSTN. No jaz sem se tako odločil, če ti bo kaj v pomoč...
LP
Torej... jaz sem se odlocil da narocim PSTN, pod pogojem da bom imel omogocene širokopasovne storitve. Nato narocim T-2, in ko ga dobim, odjavim PSTN. Upam da ne bo kaksnih tezav, baje so drugi z enakim (ali podobnim) problemom tako storili...
S to varianto bos imel (nepotreben) strošek 21.000 sit priključnine in mesec ali dva naročnine za PSTN. No jaz sem se tako odločil, če ti bo kaj v pomoč...
LP
- kitl
- Administrator
- T-2: Že imam
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
vogrin kot sem že večkrat napisal. Telekom skoraj vedno odgovori za tiste, ki nimajo aktivnega PSTN priključka z izgovorom, da ni proste parice. Meni se je zgodilo enako 2x sem dobil isti odgovor. Nato sem se odločil in poklical na TK in naročil PSTN priključek z možnostjo širokopasovnega interneta. Po naročilu so mi čez mesec dni izgradili PSTN priključek in od takrat je bila poiz vedba pozitivna. Na žalost je tako, da TK še vedno zavira T2 pri naročilu novega priključka in je dosti hitreje če naročnik tak priključek naroči sam je pa res, da imaš pri tem 80 EUR stroškov imaš pa vsaj internet.
Po vojni s telekomom so priklopili pstn, nakar smo takoj prijavili T-2.
Sedaj je priključek v izgradnji, od 4.5. Rok je 10 delovnih dni, vendar na informacijah pravijo, da se bo to zgodilo 22.5., kar je 13 delovnih dni, po civilno pa je še vikend zraven.
Imam kaj pravice, ali naj pač potrpim? Dial-up pač ni dovolj.
LP
Sedaj je priključek v izgradnji, od 4.5. Rok je 10 delovnih dni, vendar na informacijah pravijo, da se bo to zgodilo 22.5., kar je 13 delovnih dni, po civilno pa je še vikend zraven.
Imam kaj pravice, ali naj pač potrpim? Dial-up pač ni dovolj.
LP