Nedelovanje določenega programa (staro)
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
-
- Uporabnik
- Paket: vse
- Kraj: Ljubljana
Navadni Nimba je napisal: [/quote]Tokrat je zahtevo sprožila TV3. Ker so oni v naši programski shemi in imajo (preverjeno) pravice za Slovenijo, smo jim ustregli, ker tudi zakon tako veleva (ščitenje lastninskih pravic).
Kaj se bo zgodilo, ko bodo TVS ali POP ali Kanal A ugotovili, da HRT ali ORF ali SAT1 prikazuje določeni film, za kateri so oni kupili pravice za Slovenijo? Boste takrat zatemnili te programe? Kaj bo z Olimpiado? Boste zatemnili vse programe, ki prenašajo Olimpiado? Kaj pa če TVS zahteva zatemnitev Eurosporta za tekmovanja v alpskem smučanju? Po vaši logiki, lastniki pravic za Slovenijo imajo pravico vse to zahtevati. Če ste ustregli TV3, morate tudi vsem drugim, ki dokažejo, da imajo pravice za Slovenijo.
Jaz mislim, da je to zaščita nesposobnosti in monopol. Popolnoma je normalno, da bomo spremljali tekmo na TV3, ali smučanje na TVS v slovenščini, če bomo zadovoljni z kvaliteto komentarja oziroma, če ne razumemo nobenega drugega jezika. V nasprotnem primeru imamo možnost in pravico do izbire. Jaz ne bom poslušal res primitivne komentarje smučanja enega od reporterjev TVS, ko so komentarji na Eurosportu strokovni in zanimivi. Kaj pa s tujci, ki v času bivanja v Sloveniji ne morejo poslušati nemški, angleški ali hrvaški komentar?
In na koncu, kaj pomeni "pravica za Slovenijo"? Po mojem mnenju je to pravica do prenosa, ne pa pravica do monopola nad gledanjem. Lastnik pravice do prenosa je kupil pravice za prenos dogodka v Sloveniji, kar pomeni, da ostale medijske hiše v SLO ne moreju prenašati ta dogodek. V pogodbi pa ni zapisano, da gledalci ne smejo gledati določenega prenosa na postaji iz druge države, če je ta dosegljiva na legalen način (distribucija, direktno).
T-2 bi moral predvsem skrbeti za interese svojih uporabnikov, ne pa za interese TV3. Zatemniti bi morali šele na podlagi sodne odredbe in šele takrat, ko bi tudi vsi ostali opreaterji v Sloveniji zatemnili, ne pa, da zatemnijo sliko zaradi nekega dopisa poslanega od TV3. Na žalost pa na T-2 namesto, da bi bili zadnji v Sloveniji, ki zatemnijo sliko, so pa vedno prvi in prehitijo tako Siol, kot tudi vse kabelske operaterje...
Zatemnijo celo nekatere informativne oddaje na HTV-2 med prenosom dveh tekem, pa čeprav nimajo prav nobene veze s TV3 in pravicami za prenose tekem...
Včeraj sem se pritožil na helpdesk, zakaj so zatemnili tudi ORF2, pa so mi odgovorili, da je tako zahteval od njih TV3... Prosim vas lepo, a se delate norca iz nas, pa saj na ORF2 sploh ni bilo nobenega nogometa, ampak lastni program od ORF, ki ga proizvaja ORF, katerega predvajanje nima TV3 nobene pravice preprečiti...
Zatemnijo celo nekatere informativne oddaje na HTV-2 med prenosom dveh tekem, pa čeprav nimajo prav nobene veze s TV3 in pravicami za prenose tekem...
Včeraj sem se pritožil na helpdesk, zakaj so zatemnili tudi ORF2, pa so mi odgovorili, da je tako zahteval od njih TV3... Prosim vas lepo, a se delate norca iz nas, pa saj na ORF2 sploh ni bilo nobenega nogometa, ampak lastni program od ORF, ki ga proizvaja ORF, katerega predvajanje nima TV3 nobene pravice preprečiti...
-
- Navdušenec
- Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
- Kraj: Kranj