[Imam] 10/2 + IP TV + IP (ISDN) Telefon
- Blednik
- Uporabnik
- T-2: Že imam
- Paket: 10/2
- Kraj: Hrastnik
[Imam] 10/2 + IP TV + IP (ISDN) Telefon
Moja zgodba.
Oddal sem T-2 naročilnico (10/2 paket z IPTV in ISDN vmesnik) 28. Januarja v poštni nabiralnik v Hrastniku. Čakam vse do 22. Februarja, ko nenadoma sredi službe moji mami zazvoni mobilni telefon. Nepricakovano jo kliče serviser, ki je prišel montirati vso zadevo in že stoji pred zaklenjenimi vrati naše hiše. Mama na vso moč prihiti domov iz službe in odpre vrata hiše. Vstopita dva gospoda, en telekomovec in drugi t2-jevec. Telekomovec žalostno pospravi vso pripadajočo opremo in odide, medtem ko t2-jevec prične z montažo opreme. Ko ga mama vpraša zakaj se ni že prej najavil, ta pravi da se je poskušal najaviti preko domačega telefona, vendar komaj en dan prej in še to ravno takrat ko nikogar ni bilo doma. Nekateri moji kolegi trdijo, da se je serviser za montažo pri njih najavil vsaj teden dni prej. Skratka tole se mi že ne dopade preveč. Vse to se je seveda zgodilo v moji odsotnosti.
Ko pridem v četrtek (22 feb 2007) z faksa v svoje študentsko stanovanje v Ljubljani, mi zazvoni telefon. Oglasi se mama, ki pravi da vso stvar doma že montirajo in zgodbo podrobno opiše. Jo sprašujem nekaj podrobnosti in mi da na telefon serviserja. Ga izprašam par zadev in izvem, da ta sploh nima s seboj pravilnih komponent. Tip je prinesel VoIP telefon, ki ga sploh nisem naročil, vendar nobenega ISDN vmesnika, ki sem ga jasno in glasno naročil v pogodbi. Mu rečem, da prihajam domov čez kakšno uro zadevo uredit, vendar mi serviser odgovori, da žal že odhaja.
Ko pridem jaz čez dve uri končno domov, vidim celo dnevno sobo polno papirjev, kartonastih paketov, žic in raznih nezvezanih komponent. Internet ni deloval, televizija ni delovala in telefon ni deloval. Vprašam mamo kaj je zdaj to in ona mi razloži, da je skratka zadeva par minut funkcjonirala in nato po preklopu napajalnika za modem v drugo vtičnico link nenadoma pade ter na modemu začne utripati lučka. Od takrat naprej se link nikakor ni hotel več vzpostaviti. Serviser ni vedel kaj storiti in je (preden je odšel) omenil, da se bo naslednji dan nekdo oglasil z napravo za merjenje signala in da bo zadevo porihtal. Naslednji dan ne duha ne sluha o njem.
Kliče moja sestra za foro z mobilnika orginalno telefonsko številko našega domačega telefona, da preizkusi, če telefon sploh zvoni in oglasi se neka neznana ženska, ki trdi da je zdaj to njihova telefonska številka - številka, ki smo jo mi uporabljali že 25 let. Kako je to možno, da nekdo drug uporablja našo številko glede na to, da sem izpolnil in priložil zahtevo za prenos tel. številke z nacionalnega operaterja na T2? Pokliče mama na klicni center in zahteva številko nazaj in oni ji odgovorijo, da bodo prejšnji postopek (torej slaba povezava) prekinili in začeli nov postopek odpravlanja napake - vsaj tako sem jo jaz razumel.
Skratka se zdolgočasim in lotim zadeve kar sam. Se malo poigram z komponentami in nekako mi uspe vzpostaviti link za par minut, ki nato spet pade, se ponovno vzpostavi čez kakih 30 minut in ponovno pade. To se je dogajalo do večera, ko se je povezava končno uspela stabilizirati. Napeljem en UTP kabel do računalnika v zgornjem nadstropju in ga na drugi strani priklopim na T2 modem. Internet še vedno ni deloval. Šele po tem, ko iz svojih racunalniških izkušenj preteklih let uspem z nekega papirja, ki sem ga našel na tleh ob komponentami, razvozlati za kakšno vrsto povezave gre, mi končno uspe vzpostaviti internetno povezavo na mojem PC-ju z linuxom, a le z polovično hitrostijo od tiste naročene.
Naslednji dan (sobota) še vedno nobene sledi o serviserju. Proti večeru mi linija večkrat pade in se končno ustavi na zelo nizki vrednosti glede uploada (160 KBit/s, 20 Kb/s). Med tem mi še uspe porihtati televizijo preko IP, ki pa mi večkrat vrže kockasto in izostajajočo sliko.
Skratka zadeve sedaj delno funkcionirajo in povezava je nestabilna. Še vedno čakam na serviserja, da pride povezavo porihtat in zamenja VoIP telefon z ISDN vmesnikom, vendar ga pričakujem šele v ponedeljek, ko bom spet odsoten.
lp.
Tomaž
Oddal sem T-2 naročilnico (10/2 paket z IPTV in ISDN vmesnik) 28. Januarja v poštni nabiralnik v Hrastniku. Čakam vse do 22. Februarja, ko nenadoma sredi službe moji mami zazvoni mobilni telefon. Nepricakovano jo kliče serviser, ki je prišel montirati vso zadevo in že stoji pred zaklenjenimi vrati naše hiše. Mama na vso moč prihiti domov iz službe in odpre vrata hiše. Vstopita dva gospoda, en telekomovec in drugi t2-jevec. Telekomovec žalostno pospravi vso pripadajočo opremo in odide, medtem ko t2-jevec prične z montažo opreme. Ko ga mama vpraša zakaj se ni že prej najavil, ta pravi da se je poskušal najaviti preko domačega telefona, vendar komaj en dan prej in še to ravno takrat ko nikogar ni bilo doma. Nekateri moji kolegi trdijo, da se je serviser za montažo pri njih najavil vsaj teden dni prej. Skratka tole se mi že ne dopade preveč. Vse to se je seveda zgodilo v moji odsotnosti.
Ko pridem v četrtek (22 feb 2007) z faksa v svoje študentsko stanovanje v Ljubljani, mi zazvoni telefon. Oglasi se mama, ki pravi da vso stvar doma že montirajo in zgodbo podrobno opiše. Jo sprašujem nekaj podrobnosti in mi da na telefon serviserja. Ga izprašam par zadev in izvem, da ta sploh nima s seboj pravilnih komponent. Tip je prinesel VoIP telefon, ki ga sploh nisem naročil, vendar nobenega ISDN vmesnika, ki sem ga jasno in glasno naročil v pogodbi. Mu rečem, da prihajam domov čez kakšno uro zadevo uredit, vendar mi serviser odgovori, da žal že odhaja.
Ko pridem jaz čez dve uri končno domov, vidim celo dnevno sobo polno papirjev, kartonastih paketov, žic in raznih nezvezanih komponent. Internet ni deloval, televizija ni delovala in telefon ni deloval. Vprašam mamo kaj je zdaj to in ona mi razloži, da je skratka zadeva par minut funkcjonirala in nato po preklopu napajalnika za modem v drugo vtičnico link nenadoma pade ter na modemu začne utripati lučka. Od takrat naprej se link nikakor ni hotel več vzpostaviti. Serviser ni vedel kaj storiti in je (preden je odšel) omenil, da se bo naslednji dan nekdo oglasil z napravo za merjenje signala in da bo zadevo porihtal. Naslednji dan ne duha ne sluha o njem.
Kliče moja sestra za foro z mobilnika orginalno telefonsko številko našega domačega telefona, da preizkusi, če telefon sploh zvoni in oglasi se neka neznana ženska, ki trdi da je zdaj to njihova telefonska številka - številka, ki smo jo mi uporabljali že 25 let. Kako je to možno, da nekdo drug uporablja našo številko glede na to, da sem izpolnil in priložil zahtevo za prenos tel. številke z nacionalnega operaterja na T2? Pokliče mama na klicni center in zahteva številko nazaj in oni ji odgovorijo, da bodo prejšnji postopek (torej slaba povezava) prekinili in začeli nov postopek odpravlanja napake - vsaj tako sem jo jaz razumel.
Skratka se zdolgočasim in lotim zadeve kar sam. Se malo poigram z komponentami in nekako mi uspe vzpostaviti link za par minut, ki nato spet pade, se ponovno vzpostavi čez kakih 30 minut in ponovno pade. To se je dogajalo do večera, ko se je povezava končno uspela stabilizirati. Napeljem en UTP kabel do računalnika v zgornjem nadstropju in ga na drugi strani priklopim na T2 modem. Internet še vedno ni deloval. Šele po tem, ko iz svojih racunalniških izkušenj preteklih let uspem z nekega papirja, ki sem ga našel na tleh ob komponentami, razvozlati za kakšno vrsto povezave gre, mi končno uspe vzpostaviti internetno povezavo na mojem PC-ju z linuxom, a le z polovično hitrostijo od tiste naročene.
Naslednji dan (sobota) še vedno nobene sledi o serviserju. Proti večeru mi linija večkrat pade in se končno ustavi na zelo nizki vrednosti glede uploada (160 KBit/s, 20 Kb/s). Med tem mi še uspe porihtati televizijo preko IP, ki pa mi večkrat vrže kockasto in izostajajočo sliko.
Skratka zadeve sedaj delno funkcionirajo in povezava je nestabilna. Še vedno čakam na serviserja, da pride povezavo porihtat in zamenja VoIP telefon z ISDN vmesnikom, vendar ga pričakujem šele v ponedeljek, ko bom spet odsoten.
lp.
Tomaž
Zadnjič spremenil Blednik, dne 2. Mar 2007 ob 21:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Na tem forumu ni demokracije. Končno besedo imajo Administrator in Moderatorji.
Malo preglej hišno intalacijo in zamenjaj kable http://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=1120... to bi znal biti največji vzrok za tvojo nestabilno linijo. Za vsak slučaj pa kontaktiraj še Navadno Nimdo, Malkca itd. (T-2jevci, ki ždijo na tem forumu in pomagajo uporabnikom) http://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=1302.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- Blednik
- Uporabnik
Ja sem že razmišljal o zamenjavi inštalacije. Skratka trenutna napeljava je takšna. Na tram strehe naše hiše je priklopljen črn telefonski kabel. Od tam naprej je iz škatlice napeljan eden 8 žilni UTP kabel (kakih 10 metrov) do telefonskega priključka v spodnjem nadstropju, kamor je priključen modem SVM104. V UTP kablu sta v rabi seveda samo dve žili. Ko sem bil prej priklopljen na SiOL ADSL seveda nisem imel problemov z povezavo. Modem je oddaljen od ostalih električnih naprav približno 2 do 3 metre.
EDIT: Ja že berem temo o kablih, ki sem jo prej spregledal.
EDIT: Ja že berem temo o kablih, ki sem jo prej spregledal.
- Blednik
- Uporabnik
Teden dni po priklopu se stanje ni nič izboljšalo. Še vedno čakam nekoga, ki naj bi prišel zadevo uredit do konca. Mama že jezno kliče na klicni center in vsak dan se oglasi drugi operater, ki nič ne ve o klicih iz prejšnjih dni. Ata zgublja živce, sestra mi teži zakaj internet ne dela in lučka na modemu še kar naprej pridno utripa. Če modem izklopim in ponovno uklopim, se povezava včasih vzpostavi, vendar je zelo slaba in ne traja dolgo preden spet pade. Če se bo zgodba takole nadaljevala enostvno nimam druge izbire, kot da se vrnem nazaj na Telekom. Žal. 

- Blednik
- Uporabnik
Pravkar. Tako in tako sem želel malo počakati, če se bodo slučajno spomnili name. Na klicnem centru nimajo nič koristnega za povedati. Kliče mama tistega zunanjega monterja, ki nam je vso zadevo montiral in ta prijazno pove, da ISDN vmesnikov trenutno ni in da bodo šele v ponedeljek (5. marec 2007). No jaz prisrčno upam, da se bo nekdo oglasil prihodnji teden in zadevo popravil. Internet in IPTV sem naravnal sam, telefona pa ne morem, ker nimam ISDN vmesnika. Internet mi trenutno lepo deluje. Sicer ne vem kako dolgo, ker linija pogosto izpade. Upload šiba z 225 (od 256) kb/s, download pa okoli 1140 (od 1280) kb/s (paket 10/2). Torej infrastruktura podpira dane hitrosti, linija pa večkrat pade.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
- Blednik
- Uporabnik
Kabel so mi kar z izolir-trakom direktno zalepili na telefonsko žico sive barve, ki je napeljana v modem. Mogoče to povzroča slab signal (?). Jaz bi vmes sicer želel imeti še "štekar".
Kabel pa mislim, da je trenutno dolg 1.5 metra.

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
- Blednik
- Uporabnik
Ja, Super! Danes okoli sedme ure zvečer se oglasi prijazni dežurni tehnik, prinese ISDN vmesnik in porihta spoje. Signal je kljub temu še vedno šibak. Pravi, da hišna inštalacija ni problem. Problem so stari telekomovi zračni kabli. Preden odide še omeni, da bo oddal zahtevo na Telekom, da porihtajo spoje. Upajmo, da bo.
Zelo hiter odziv!
Hvala, Nimda.

Zelo hiter odziv!
Hvala, Nimda.

Zadnjič spremenil Blednik, dne 4. Mar 2007 ob 21:04, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Kolk se ti pa modem sinhronizira,ker bi lahko bil tu problem,kot pri meni.Meni se 15-4 in sem imel naročen paket 10-4 dokler sem imel samo internet ni blo problemov,ko pa sem naročil še Tv pa je zadeva padla na glavo modem mi je zelo pogosto prekinjal.poskušali so razne fore pa ni blo nič bolje.Sedaj pa sem znižal paket na 8-1 in že dva dni ni blo nobenega izpada upam da tudi v bodoče ne bo.
- Blednik
- Uporabnik
Maksimalna hitrost, ki sem jo zabeležil, sem podal nekaj oglasov višje ^^ in ne odstopa kaj dosti od hitrosti paketa. Trenutno mi zadeva deluje na polovični hitrosti glede uploada. Da bi TV kaj motil povezavo... tega nisem opazil. Se pa zgodi včasih, da slika na TV postane kockasta in nato link pade. Povezava proti večeru začne kašljati; čez dan deluje normalno.
Težave naj bi (med drugimi) povzročala vlaga, ki se zvečer nalaga v spojih naše ~25 let stare telefonske napeljave in moti signal.
EDIT: Ah! Tega pa trenutno nebi vedel. vv

EDIT: Ah! Tega pa trenutno nebi vedel. vv
Zadnjič spremenil Blednik, dne 5. Mar 2007 ob 09:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Nisva se razumela ti dosegaš hitrost 10-2 samo kolko se ti pa dejansko modem sinhronizira,pa izveš na HD meni se kot sem omenil 15-4 in ker sem imel naročeno hitrost 10-4 +Tv sem zasedel celo pasovno širino,ki je bila možna in ker sem bil na meji mi je linijo prekinjalo.Z tem ko pa sem znižal paket na 8-1 so me lahko prestavli na stabilnejši profil in zaenkrat kaže da uspešno.