Modem SVM104
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: 1/256 + VOIP + 2xIPTV
- Kraj: Eh, kje le
Reku bi, da definitivno nimaš odprtega porta in da modem ni nič kriv (ker ti dowlnoad dela na polno, je sigurno OK). Dejansko se lahko kateremu od teh softwareov za dolvleko malce sfuzla, npr. v azureusu (zadnja verzija!) spreminjanje porta lahko povzroči koruptiran ini file (ki, btw, ni navaden text ampak binaren in ga ne moreš urejat ročno) in ti piše da posluša na enem portu, dejansko pa posluša (in se tudi oglašuje navzven) na drugem portu. Jaz sem imel podobne težave in sem ga ulovil po logih na firewallu da dela neumnosti. Zbrisal ini, skonfiguriral azureusa na novo in dela vse OK. Poskusi kaj podobnega.
Bye
Bye
-
- Novinec
- Paket: 1000/128
- Kraj: Domžale
Ja, od mojega zadnjega odgovora v to temo sem ze doumel, da mi zivljenje grenijo porti. Pacek mislm, da je tvoj odgovor odl. sam vseen ne vem kako po port prenesem v program v binarnem zapisu, tko da prosim se za nadaljna navodila (drgac vem kje se porti spreminjajo v programu).
PS: uporablam uTorrent, Bit Lord in Lime Wire
PS: uporablam uTorrent, Bit Lord in Lime Wire
- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Pa si na HD preveril, da ti niso slučajno po nesreči zamenjali nivoja varnosti?
Če ti javlja, da port ni odprt, to pomeni točno to, da je port zaprt. Se pravi, ali nimaš nizkega nivoja varnosti, si za požarnim zidom routerja, imaš kakšen programski požarni zid (ki ti blokira program in porte), ali pa je težava v samem programu (odstrani ga, pobriši ostanke folderjev v "program files" in ponovno namesti). Lahko pa probaš namestit recimo eMule (ki ga še nisi uporabljal, sklepam) in boš videl, ali se ti skonekta na High ID.
Če ti javlja, da port ni odprt, to pomeni točno to, da je port zaprt. Se pravi, ali nimaš nizkega nivoja varnosti, si za požarnim zidom routerja, imaš kakšen programski požarni zid (ki ti blokira program in porte), ali pa je težava v samem programu (odstrani ga, pobriši ostanke folderjev v "program files" in ponovno namesti). Lahko pa probaš namestit recimo eMule (ki ga še nisi uporabljal, sklepam) in boš videl, ali se ti skonekta na High ID.
-
- Model
- Paket: paket štirica na 10/10 optiki
- Kraj: Koper
@yani2000
Prav ima fopi. O tem sem nekaj napisala tukaj:
http://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=1626&highlight=
Prednost tega je, da lahko na en ip obesiš p2p programe, ker na manj zmogljivih routerjih lahko, če je preveč peerov, zadeva klecne. Na drugi ip lahko daš access point oz. router kot switch, če rabiš priklop več računalnikov. Seveda pa je potrebno pasovno širino pametno razdeliti med oba ip, ker če preveč obremeniš en ip oz. port, bo za drugega zmanjkalo.
Kar se pa varnosti tiče, je pa tako: če imaš po defaultu nizko varnost, je rešitev standardna: soliden protivirusni program, protispyware program in morda še kakšen bolj zmogljiv požarni zid kot je vgrajen v XP -sp2. Prav tako ni potrebno, če imaš nizko varnost, ničesar spreminjati in nastavljati, ker so itak praktično vsi porti odprti.
Prav ima fopi. O tem sem nekaj napisala tukaj:
http://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=1626&highlight=
Prednost tega je, da lahko na en ip obesiš p2p programe, ker na manj zmogljivih routerjih lahko, če je preveč peerov, zadeva klecne. Na drugi ip lahko daš access point oz. router kot switch, če rabiš priklop več računalnikov. Seveda pa je potrebno pasovno širino pametno razdeliti med oba ip, ker če preveč obremeniš en ip oz. port, bo za drugega zmanjkalo.
Kar se pa varnosti tiče, je pa tako: če imaš po defaultu nizko varnost, je rešitev standardna: soliden protivirusni program, protispyware program in morda še kakšen bolj zmogljiv požarni zid kot je vgrajen v XP -sp2. Prav tako ni potrebno, če imaš nizko varnost, ničesar spreminjati in nastavljati, ker so itak praktično vsi porti odprti.