In smo bili februarja priklopljeni na T-2, 10/2 paket. Prvi teden je deloval internet brez problema, hitrosti so bile odlične, tako upload kot download. Nato pa so se začele težave, ki se od takrat še vedno ponavljajo.
Povezava deluje normalno recimo en teden, nato začne modem resetirat. In to počne recimo cel dan ali več dni zaporedoma, s tem, da se ne postavi na predvideno hitrost ampak se hitrosti downloada zmanjšajo za polovico ali še več. Seveda sledi obvezen klic na »Pomoč naročnikom«, kjer jim obrazložim, da mi modem stalno resetira, da se to dogaja že 2 uri in da je prejšnji teden delalo vse dni brez problema. Potem mi prijazno povedo, da bodo zadevo predali naprej, istočasno pa preveri na svojem monitorju, če se to res dogaja. Seveda ugotovi da se mu ne lažem in: »O, gospod, vidim da vas je res že 20x dol vrglo in to od 11:30 ure!«.
In tako imam pogovore s T-2 praktično vsak teden oz. okrog 40x do sedaj. Seveda imam naročene tudi meritve vendar pa tudi s tistimi tehniki ni prave komunikacije. Ko naj bi prvič prišli me pokliče ob 8.30 po telefonu in pravi, da je zdaj dobil nalog za meritve in da bi prišel takoj. Super ! Samo jaz sem do 15 ure ponavadi v službi in dopust oz. odsotnost moram napovedati. Lepo jih prosim, če mi lahko drugič povedo en dan prej predno pridejo, da si pač vzamem proste ure. Pove, da bo sporočil šefu in tako tisti dan ni bilo nič z meritvami. Čez 14 dni (vmes sem nekajkrat javil da mi je spet dol padlo in zopet zaprosil za meritve) me zopet pokliče njihov tehnik, da je dobil nalog in da bi prišel takoj. Seveda mi ni terba zopet pisat, da sem bil v službi.......
In tako se ponavlja že od meseca MARCA !!! Če hočeš govoriti s katero drugo osebo na T-2-ju je to praktično nemogoče, saj imajo samo tisti dve cifri za pomoč in drugih ni.
Danes mi je pa končno zavrelo, ko mi je »informator« na helpdesku povedal, da vidi, da nam stalno spreminjajo neke razrede oz. grupe in ugotovila sva še, da ko smo v 9. razredu da deluje brez problema. Zakaj pa je potrebno te razrede stalno nekaj spreminjat in se poigravat z njimi ko nekaj deluje, pa mi ni znal razložiti.
Sedaj že resno razmišljam, da bi zamenjal ponudnika vendar jim bom dal možnost, da do konca meseca zadevo uredijo.
Če ima kdo kakšno idejo (ok, odklop, to vem tudi sam

ČE PA JE TO PREBRAL KDO OD T-2-jevcev, SE PA MALO ZAMISLITE NAD SVOJIM ODNOSOM DO STRANK IN SVOJO MISTERIJOZNO NEDOSEGLIVOSTJO!