Predlog za TV vmesnik
Predlog za TV vmesnik
V kolikor je katera druga tema bolj primerna, lahko admin ali modi to objavo premaknejo.
Želel sem predlagati, da bi ob preklopu na drugi profil izpisalo ime profila ki ustreza izbrani barvi.
LP, D.
Želel sem predlagati, da bi ob preklopu na drugi profil izpisalo ime profila ki ustreza izbrani barvi.
LP, D.
Pa ker je tema o kockah, motnjah in podobnem zaklenjena, bi še vprašal...
Ob skakanju po programih, se mora očitno vsak program naložiti v buffer preden ga prikaže. Zanima me, zakaj dostikrat po preklopu med kanali namesto vsebine programa ostane črna slika in se slednje znebim šele s tem, ko grem en program naprej in nato nazaj?
Je možno to zoptimizirati s klicom na helpdesk?
Sem na bakru, internet imam socialen (1 Mbps), uporabljam pa 3 televizije. Težav s kockami ni praktično nikoli, modem se menda sinhronizira s 33 Mbps, kar je ok, bolj me moti počasnost med šaltanjem po kanalih. Še enkrat - kock ni nikoli.
Pa admina bi vprašal, ali bo sedaj odprl kakšno novo temo v zvezi s tehničnimi pomanjkljivostmi?
Hvala T2jevcem za prijaznost ker sodelujejo na tem forumu. To je res pohvalno, tak support bi moral biti zgled vsem.
LP, D.
Ob skakanju po programih, se mora očitno vsak program naložiti v buffer preden ga prikaže. Zanima me, zakaj dostikrat po preklopu med kanali namesto vsebine programa ostane črna slika in se slednje znebim šele s tem, ko grem en program naprej in nato nazaj?
Je možno to zoptimizirati s klicom na helpdesk?
Sem na bakru, internet imam socialen (1 Mbps), uporabljam pa 3 televizije. Težav s kockami ni praktično nikoli, modem se menda sinhronizira s 33 Mbps, kar je ok, bolj me moti počasnost med šaltanjem po kanalih. Še enkrat - kock ni nikoli.
Pa admina bi vprašal, ali bo sedaj odprl kakšno novo temo v zvezi s tehničnimi pomanjkljivostmi?
Hvala T2jevcem za prijaznost ker sodelujejo na tem forumu. To je res pohvalno, tak support bi moral biti zgled vsem.
LP, D.
Vidim, da ni odziva, pa bom poskusil oživiti tole temo.Ob skakanju po programih, se mora očitno vsak program naložiti v buffer preden ga prikaže. Zanima me, zakaj dostikrat po preklopu med kanali namesto vsebine programa ostane črna slika in se slednje znebim šele s tem, ko grem en program naprej in nato nazaj?
Težav s kockami ni praktično nikoli, modem se menda sinhronizira s 33 Mbps, kar je ok, bolj me moti počasnost med šaltanjem po kanalih. Še enkrat - kock ni nikoli.
Ali je normalno, da je na VDSL povezavi pri šaltanju po kanalih treba počakati nekaj trenutkov da se stvar zbufferira, dostikrat pa se niti ne, dokler ne premaknem CH+ in nato CH- ?
Zanima me, ali so z optiko take težave odpravljene.
Hvala!
LP, D.
Niti ne gre za buffering pač pa za cel postopek prijavljanja in odjavljanja na kanal. Ko pritisneš tipko ch+, mora amino:
1. poiskati IP naslednjega kanala
2. poslati na server odjavo trenutnega kanala
3. poslati na server prijavo na nov kanal
4. počakati da server registrira prijavo in začne pošiljati stream
5. počakati da se v streamu pojavi poseben paket, ki pove vsebino streama (število video, audio kanalov, etc...)
6. za vsak tok podatkov (audio, video) počakati prvi paket v seriji kjer dobi ven video resolucijo, audio frekvenco, etc...
7. preklopit audio in video čip v pravo resolucijo, etc...
8. začet predvajanje
Ne, optika tukaj ne pomaga, razen tistih nekaj ms manj pri korakih 3,4...
1. poiskati IP naslednjega kanala
2. poslati na server odjavo trenutnega kanala
3. poslati na server prijavo na nov kanal
4. počakati da server registrira prijavo in začne pošiljati stream
5. počakati da se v streamu pojavi poseben paket, ki pove vsebino streama (število video, audio kanalov, etc...)
6. za vsak tok podatkov (audio, video) počakati prvi paket v seriji kjer dobi ven video resolucijo, audio frekvenco, etc...
7. preklopit audio in video čip v pravo resolucijo, etc...
8. začet predvajanje

Ne, optika tukaj ne pomaga, razen tistih nekaj ms manj pri korakih 3,4...

-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
- Kraj: Kranj
Če vaši programerji rabijo kako idejo za vmesnik, mislim da je TiVo trenutno nepremagljiv tako glede vmesnika kot bogatih funkcij!
http://www.tivo.com/1.0.asp
http://www.tivo.com/1.0.asp
HulaHop naokrog!