IP telefon v.s. pretvornik
IP telefon v.s. pretvornik
Kaj zej, a se že dobi kak brezvrvični IP telefon?? Ali je edina rešitev še vedno pretvornik?
A-ha!? Tako je to?
Sem mislil, da je to samo en majhen priključek, ki ga vtakneš in že lahko govoriš preko navadnega telefona ... Kot transformator za elektriko, npr. Očitno sem se motil.
Naj torej povzamem; če želim brezvrvični telefon moram:
- pri T-2 naročit PSTN vmesnik (2€/mesec), ki mi ga tudi skonfigurirajo
- kupit en navaden brezvrvični telefon in ga priklopit preko tega vmesnika
ALI
- poiskat brezvrvični IP aparat, ki ga trenutno pri nas ni?
Sem mislil, da je to samo en majhen priključek, ki ga vtakneš in že lahko govoriš preko navadnega telefona ... Kot transformator za elektriko, npr. Očitno sem se motil.
Naj torej povzamem; če želim brezvrvični telefon moram:
- pri T-2 naročit PSTN vmesnik (2€/mesec), ki mi ga tudi skonfigurirajo
- kupit en navaden brezvrvični telefon in ga priklopit preko tega vmesnika
ALI
- poiskat brezvrvični IP aparat, ki ga trenutno pri nas ni?
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Ne gre samo za konfiguracijo. Tukaj je važna integriteta omrežja, QoS, ipd. T-2 omrežje za telefonijo ima več varnostnih sistemov, da se ne more kar kdorkoli notri "vtihotapit"... Modeli telefonov so tako skrbno prilagojeni omrežju. In tudi obratno.
Približno 90% možnosti je, da bo naslednji mesec (pred poletnim solsticijem
) na voljo brezžični IP telefon.
Približno 90% možnosti je, da bo naslednji mesec (pred poletnim solsticijem

Upam ,da res pride v kratkem brezični telefonski aprarat, kajti tako slabega aparata kot ga imajo trenutno na T-2 verjetno ni krivda T-2 ali pač ,mislim nimam besed, izjemno nekvaliteten tel. aprat. težka slušalka , ni osvetlitve menija ,ni izbire melodije zvonenja , tog ,zelo grd na izgled mislim velika brca v temo, meni je žal ,da je tako ampak to je dejstvo v 21.stoletju smo ta telefon pa še krepko sodi v prejšnega ,škoda!
brezžični telefon
mitja_i napisal/-a:Ne gre samo za konfiguracijo. Tukaj je važna integriteta omrežja, QoS, ipd. T-2 omrežje za telefonijo ima več varnostnih sistemov, da se ne more kar kdorkoli notri "vtihotapit"... Modeli telefonov so tako skrbno prilagojeni omrežju. In tudi obratno.
Približno 90% možnosti je, da bo naslednji mesec (pred poletnim solsticijem) na voljo brezžični IP telefon.
Ali se je ta procent že kaj zvišal?
Od T-2 imam že TV in internet, telefona pa ne (še vedno telekom).
Kaj potrebujem (moram storiti) če si želim tudi telefonijo preko T-2 in hočem imeti brezžični telefon?
Kaj je razlika med brezžičnim IP in analognim telefonom?
Hvala
Re: brezžični telefon
Poslati dopis, da bi šel rad iz SRD na PRD ter da bi hkrati rad prenesel telefonsko številko iz Telekoma na T-2. Napiši pa, da bi rad vzel PSTN vmesnik, da boš lahko uporabljal PSTN brezžični telefon. V nasprotnem boš dobil Belcota, ker brezzičnih IP telefonov še nimajo.rupert napisal/-a:Od T-2 imam že TV in internet, telefona pa ne (še vedno telekom).
Kaj potrebujem (moram storiti) če si želim tudi telefonijo preko T-2 in hočem imeti brezžični telefon?
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna!