Zamenjava kabla
-
- Znanec
- T-2: Že imam
- Paket: VDSL T4
- Kraj: MB
Zamenjava kabla
V mojem novem stanovanju imam v vsaki sobi samo en UTP kabel in en koaksialni kabel. Zaradi tega - po mojih informacijah - ne morem imeti v vsaki sobi racunalnika in televizije. To je mogoce OK za stara stanovanja, za cisto novo pa se mi zdi nesprejemljivo.
Sprva sem mislil, da bom stvar enostavno resil, potegnil bom kable ven in noter potisnil dva UTPja. Toda kabli nocejo ven. Verjetno so Tuboflex cevi polozene slampasto (prevec 90 stopinjskih obratov, stuklanje cevi z izolir trakom itd.)
Kaj storiti?
Sprva sem mislil, da bom stvar enostavno resil, potegnil bom kable ven in noter potisnil dva UTPja. Toda kabli nocejo ven. Verjetno so Tuboflex cevi polozene slampasto (prevec 90 stopinjskih obratov, stuklanje cevi z izolir trakom itd.)
Kaj storiti?
-
- Znanec
- T-2: Že imam
- Paket: VDSL T4
- Kraj: MB
Hja, ce bodo zdaj uspeli zamenjati kable, jih bodo tudi cez tri leta. Sicer pa je mogoce pametna ideja, da vgradijo 2 UTP + en opticni kabel, jaz pa doplacam za tisti opticni kabel. Si to mislil?Tody napisal/-a:jah ampak čez 3 leta ko bo optika do tebe speljana boš pa še enkrat ponovil vajo
Nevem sicer kaki so stroški in koliko je tehničnih komplikaciji ampak samo nasvet je bil :=)
Če bo mel optiko do stanovanja bo še vedno rabil UTP kable, tko da tuki nima kej falit.
@Pygmalion Če si dal koaksialca ven, potegni še UTP kabel ven, potem pa oba UTP kabla priveži na zajlo (šponar) in bi moralo it. Če sta bila do zdaj dva...
edit: Pygmalion po stanovanju še vedno rabiš UTP kable od Milana (switcha) naprej. Ti jim samo povej, ko (če) bodo enkrat polagali optiko, nej ti optični kabel potegnejo do tam kjer imaš zdaj razvod v stanovanju.
@Pygmalion Če si dal koaksialca ven, potegni še UTP kabel ven, potem pa oba UTP kabla priveži na zajlo (šponar) in bi moralo it. Če sta bila do zdaj dva...
edit: Pygmalion po stanovanju še vedno rabiš UTP kable od Milana (switcha) naprej. Ti jim samo povej, ko (če) bodo enkrat polagali optiko, nej ti optični kabel potegnejo do tam kjer imaš zdaj razvod v stanovanju.