Brezžični prenos TV signala na TV sprejemnik
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: TV+Telefon+net
- Kraj: Lucija
Brezžični prenos TV signala na TV sprejemnik
Imam nekaj vprašanj. Ali je možno brez "štemanja" za UTP kabel, spravit signal iz hodnika (pritličje), kjer imam telefonsko vtičnico, eno nadstropje više, kjer je moj TV?
Do sedaj sem imel kabelsko TV in kabelsk internet, ki je bil preko Wi-Fi routerja speljan do računalnika (USB adapter) pripeljan v hišo po koax kablu.
Sedaj pa ne vem, kaj je najboljša oziroma najcenejša rešitev mojega problema. Edini pogoj je, da ne smem štemat, kablov pa tudi ne bom vlekel po stenah. Internet do računalnika ni problem, samo za TV pa ne vem.
Do sedaj sem imel kabelsko TV in kabelsk internet, ki je bil preko Wi-Fi routerja speljan do računalnika (USB adapter) pripeljan v hišo po koax kablu.
Sedaj pa ne vem, kaj je najboljša oziroma najcenejša rešitev mojega problema. Edini pogoj je, da ne smem štemat, kablov pa tudi ne bom vlekel po stenah. Internet do računalnika ni problem, samo za TV pa ne vem.
Zadnjič spremenil Cobane, dne 11. Jun 2007 ob 17:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

-
- Faca
Iskal, a nič podobnega nisem našel, tako da prosim za kakšno pametno izkušnjo ali nasvet.
Mimogrede sem klical tudi na tehnično pomoč, pa so mi povedali, da ni nič takega če kabli "visijo" s stropa. Brezžična reštev pa, da obstaja in da stane okoli 400 €, ne vedo pa kaj naj bi ta naprava bila. So mi obljubili info na moj e- mail, pa še vedno nič.
Mimogrede sem klical tudi na tehnično pomoč, pa so mi povedali, da ni nič takega če kabli "visijo" s stropa. Brezžična reštev pa, da obstaja in da stane okoli 400 €, ne vedo pa kaj naj bi ta naprava bila. So mi obljubili info na moj e- mail, pa še vedno nič.
-
- Faca
Re: Brezžični prenos TV signala na TV sprejemnik
Ja, se mi je kar zdelo, da obstaja nekaj takega, a vseeno je to precej draga rešitev. Vprašanje je tudi če podpira prenos HDTV vsebin. Sam sem imel v mislih nekaj drugega, ki opravi še drugo funkcijo in sicer možnost predvajanja DVD/DivX ploščkov:
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17334
Nekaj takega bi lahko bilo zanimivo, so pa menda problemi prav z IP TV. Morda je že kdo kaj sprobal, kakšne izkušnje?
Druga varianta pa je rešitev, ki izkorišča električno omrežje:
http://www.domex.si/netgear/powerline/xe103g.html in
Obstajajo pa tudi cenejši vmesniki za katere pa nisem prepričan, da lahko stream-ajo tudi video:
http://www.domex.si/netgear/powerline/xe102.html
Če kdo pozna in je že kaj sprobal prosim za nasvet. Zanima me seveda rešitev, ki deluje brezhibno in je najceneša.
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17334
Nekaj takega bi lahko bilo zanimivo, so pa menda problemi prav z IP TV. Morda je že kdo kaj sprobal, kakšne izkušnje?
Druga varianta pa je rešitev, ki izkorišča električno omrežje:
http://www.domex.si/netgear/powerline/xe103g.html in
Obstajajo pa tudi cenejši vmesniki za katere pa nisem prepričan, da lahko stream-ajo tudi video:
http://www.domex.si/netgear/powerline/xe102.html
Če kdo pozna in je že kaj sprobal prosim za nasvet. Zanima me seveda rešitev, ki deluje brezhibno in je najceneša.
Zadnjič spremenil RB, dne 11. Jun 2007 ob 22:11, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
-
- Faca
Kje in za kakšno ceno si dobil Level One. Kdo ga prodaja v SLO?
-
- Legenda
-
- Faca
kokica2000, ali imaš to rešitev tudi za IP TV ali samo za internet in ali so kakšne motnje, ko se v el. omrežje vključijo še kakšne druge energetsko požrešne naprave?
-
- Legenda
Uporabljam pretežno za internet, včasih tudi TV (VLC). Prenos ni odvisen od ostalih porabnikov, je pa nekoliko odvisen od oddaljenosti in tega, ali sta oba pretvornika priključena na vtičnici, ki sta na isti fazi (v bistvu gre spet za razdaljo, ki je v tem primeru večja, ker mora signal "čez" omarico z varovalkami. Testov histrosti sicer nisem izvajal, je pa hitrost prenosa več kot zadostna za HD stream (takole čez palec bi upal trditi, da sta tehnologiji 100 mbit UTP in Home Plug AV perfomančno želo podobni).
-
- Faca
Hvala za pojasnila, tako se bom lažje odločil za nakup
Ce kupujes te adapterje za prenos signala preko elektricne napeljave dobro preberi specifikacije ker ne podpirajo vsi adapterji prenosa multicast prometa.
-
- Faca
Članek iz račun. novic:
LevelOne PowerCon PLI-2030 200 Mbps HomePlug AV adapter prinaša hitrost omrežja 200 Mbps preko električnih vodnikov. HomePlug adapter PLI-2030 od podjetja LevelOne je visoko zmogljiv mrežni adapter ter idealna in poceni rešitev za prenos visokokakovostnega zvoka in slike preko domačega omrežja brez dodatnih mrežnih kablov. Izkoristimo hišno električno strukturo, saj PLI-2030 vzpostavi takojšno domače omrežje. Postopek je karseda preprost in izvršen s priklopom na električno omrežje preko vtičnice blizu usmerjevalnika ter še ene identične naprave. Ni potrebno zapravljati denarja za ožičenje za celotno hišo. Za ta namen je LevelOne izdal starter kit, ki vključuje dve PLI-2030 napravi za domače omrežje. Z uporabo QoS (Quality of Service) tehnologije je omogočeno nemoteno pošiljanje podatkov, tako slike kot zvoka skozi obstoječe omrežje. Z visokimi hitrostmi do 200 Mbps je naprava primerna tako za VoIP telefonijo, kot tudi za igranje iger s priljubljenima igralnima konzolama Sony Playstation ter Xbox. Omogočena je 128-bitna AES varnostna zaščitna enkripcija za povečanje varnosti in privatnosti pri prenosu podatkov.
Upam da bo to delovalo?!
LevelOne PowerCon PLI-2030 200 Mbps HomePlug AV adapter prinaša hitrost omrežja 200 Mbps preko električnih vodnikov. HomePlug adapter PLI-2030 od podjetja LevelOne je visoko zmogljiv mrežni adapter ter idealna in poceni rešitev za prenos visokokakovostnega zvoka in slike preko domačega omrežja brez dodatnih mrežnih kablov. Izkoristimo hišno električno strukturo, saj PLI-2030 vzpostavi takojšno domače omrežje. Postopek je karseda preprost in izvršen s priklopom na električno omrežje preko vtičnice blizu usmerjevalnika ter še ene identične naprave. Ni potrebno zapravljati denarja za ožičenje za celotno hišo. Za ta namen je LevelOne izdal starter kit, ki vključuje dve PLI-2030 napravi za domače omrežje. Z uporabo QoS (Quality of Service) tehnologije je omogočeno nemoteno pošiljanje podatkov, tako slike kot zvoka skozi obstoječe omrežje. Z visokimi hitrostmi do 200 Mbps je naprava primerna tako za VoIP telefonijo, kot tudi za igranje iger s priljubljenima igralnima konzolama Sony Playstation ter Xbox. Omogočena je 128-bitna AES varnostna zaščitna enkripcija za povečanje varnosti in privatnosti pri prenosu podatkov.
Upam da bo to delovalo?!
- Piroman
- Novinec
- T-2: Še nimam
- Paket: 1Mbit + 2*IP TV + Telefon
- Kraj: Zreče
Za vse ki se srečujejo s problemi polaganja UTP kablov!
Stestiral sem delovanje Netgear 200Mbit Powerline HD Ethernet Kit v povezavi z AMINO vmesnikom.
http://www.domex.si/netgear/powerline/hdxb101.html
Zadeva deluje, kako hitro deluje pa je odvisno tudi malo od sreče z vašo elektro instalacijo.
Na kratko:
Zadeva deluje le znotraj iste faze, torej ne preko števca.
Zadeva je precej dovzetna za motnje, ideja o priklopu na razdelilinik odpade, če je na razdelilniku priklopljenih več naprav, če so do 3 naprave je še nekako vzdržno, v primeru da so to manjši porabniki.
Tako je najbolje da poiščete vtičnico katera ima najmanj razvejan dovod od omarice, idealno je če bi bil direkten dovod od omarice do vtičnice.
Tako sem naredil par testov in s priloženo programsko opremo dobil sledeče nazivne hitrosti povezave:
V primeru dveh vtičnic ki nimata samostojenga dovoda je hitrost precej odvisna od motenj in razdalje, tu so hitrosti v razponu med 5 Mbit/s do 80/Mbit/s
V primeru da je ena od vtičnic z samostojnim dovodom od omarice, druga pa ne, razdalja ni tako velik problem: hitrost cca. 120 Mbit/s
Najvišja možna hitrost 200 Mbit/s je možno praktično samo znotraj iste sobe.
V povezavi z AMINO vmesnikom je zadeva začela delovat pri nazivnih hitrostih višjih od 18 Mbit.
Zadovoljivo dela pri hitrosti okrog 25 Mbit, časi med preklaplanjem so le za spoznanje daljši kot preko UTP kabla.
Pri hitrostih nad 30 Mbit pa deluje odlično.
Če ima kdo še kakšno vprašanje z veseljem pomagam!
Stestiral sem delovanje Netgear 200Mbit Powerline HD Ethernet Kit v povezavi z AMINO vmesnikom.
http://www.domex.si/netgear/powerline/hdxb101.html
Zadeva deluje, kako hitro deluje pa je odvisno tudi malo od sreče z vašo elektro instalacijo.
Na kratko:
Zadeva deluje le znotraj iste faze, torej ne preko števca.
Zadeva je precej dovzetna za motnje, ideja o priklopu na razdelilinik odpade, če je na razdelilniku priklopljenih več naprav, če so do 3 naprave je še nekako vzdržno, v primeru da so to manjši porabniki.
Tako je najbolje da poiščete vtičnico katera ima najmanj razvejan dovod od omarice, idealno je če bi bil direkten dovod od omarice do vtičnice.
Tako sem naredil par testov in s priloženo programsko opremo dobil sledeče nazivne hitrosti povezave:
V primeru dveh vtičnic ki nimata samostojenga dovoda je hitrost precej odvisna od motenj in razdalje, tu so hitrosti v razponu med 5 Mbit/s do 80/Mbit/s
V primeru da je ena od vtičnic z samostojnim dovodom od omarice, druga pa ne, razdalja ni tako velik problem: hitrost cca. 120 Mbit/s
Najvišja možna hitrost 200 Mbit/s je možno praktično samo znotraj iste sobe.
V povezavi z AMINO vmesnikom je zadeva začela delovat pri nazivnih hitrostih višjih od 18 Mbit.
Zadovoljivo dela pri hitrosti okrog 25 Mbit, časi med preklaplanjem so le za spoznanje daljši kot preko UTP kabla.
Pri hitrostih nad 30 Mbit pa deluje odlično.
Če ima kdo še kakšno vprašanje z veseljem pomagam!
Odlično, hvala za ta "review", Piroman.