crknjen pstn vmesnik (tilgin)

Splošni pogovori o T-2
buterfly
Novinec
T-2: Že imam
Paket: 4/512

crknjen pstn vmesnik (tilgin)

Odgovor Napisal/-a buterfly » 3. Jul 2007 ob 18:07

živjo
t2 internet imam že približno pol leta, ip telefonijo pa sem priklopil pred približno 2-3 meseci (prej sem imel isdn, ki je metal internet dol)...v teh recimo 3 mesecih, mi je že 3x crknil pstn vmesnik, v tem trenutku ponovno čakam monterja, da prinese novega...zato me zanima ali ima še kdo takšne probleme in kako jih rešiti
naj povem še, da imam še drugo številko, ki je preko pattona priklopljena na isdn bazo, v vsem tem času pa patton deluje BP in ni crknil še nikoli...bi lahko iz tega sklepal, da se mi splača spremeniti analogno linijo v isdn linijo in najeti še en isdn vmesnik (patton), ker je očitno manj kvarljiv???
hvala za odgovore

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Re: crknjen pstn vmesnik (tilgin)

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 3. Jul 2007 ob 18:28

Imaš na Zasebnih sporočilih - mislim, da ti bo tole UPS odpravil. Pa glej da mi ne kupujete nekih dragih modelov, ker ni potrebno! :)
Optika 100/10

OrionLady
Nadebudnež
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 3. Jul 2007 ob 18:34

Nimda, čist na hitro, ko ravno spet UPS omenjaš... rabim mnenje za tole škatlco ;)

http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=48961 bi bilo ok, al je vseeno vse skupaj prepoceni?

buterfly
Novinec

Odgovor Napisal/-a buterfly » 3. Jul 2007 ob 18:35

OrionLady napisal/-a:Nimda, čist na hitro, ko ravno spet UPS omenjaš... rabim mnenje za tole škatlco ;)

http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=48961 bi bilo ok, al je vseeno vse skupaj prepoceni?
načeloma je comshop zelo drag
poglej na ceneje.si za primerjavo najcenejšega ponudnika

OrionLady
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 3. Jul 2007 ob 18:36

Ma zaenkrat me zanima samo mnenje o temle UPSju... Ta link je bil tako, na hitro, ker sem se ravno spomnila, da sem jih enkrat že gledala pa nisem bila preveč sigurna o vsem skupaj... če bi bil OK, bi že potem iskala najcenejšo varianto :)

buterfly
Novinec

Odgovor Napisal/-a buterfly » 3. Jul 2007 ob 18:46

OrionLady napisal/-a:Ma zaenkrat me zanima samo mnenje o temle UPSju... Ta link je bil tako, na hitro, ker sem se ravno spomnila, da sem jih enkrat že gledala pa nisem bila preveč sigurna o vsem skupaj... če bi bil OK, bi že potem iskala najcenejšo varianto :)
ok ok, sem samo želel dati nasvet, da se ne "zaserješ" ker maš res drage cene v comshopu...se pa priporočam debati o upsju, očitno ga bom nabavil tudi jaz, a ker nimam res niti najmanjšega pojma o tem (kaj je pomembno, kaj ni, itd) bi želel malo informacij, kateri model je kul...
v neki drugi temi je nimda priporočil tega ampak je nekako predrag za moj študentski žep, če bi bil kakšen cenejši tudi dovolj dober, sploh ne bi bilo slabo :D
nimda: kaj so tisti podatki, ki so "pomembni", izhodna moč? še kaj? kako nujno je dodati razdelilec (omenjal si tega), ali lahko stvar furaš z navadnimi podaljški/razdelilci?
lp in še enkrat hvala

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 3. Jul 2007 ob 18:48

Težko je povedat dokler ne vidiš specifikacij, torej kok je peak level predn preklopi na baterijo low peak level itd... drugače pa koliko para toliko muzike :mrgreen:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

OrionLady
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 3. Jul 2007 ob 18:58

Pri temu black knightu, k sem si ga šla pogledat v comshop sem videla, da majo nekateri modeli možnost "klasičnih" vtičnic...ampak se mi zdi da se te bolj težko dobi... ne vem :S

buterfly
Novinec

Odgovor Napisal/-a buterfly » 3. Jul 2007 ob 18:58

madpanter: s svojim postom nisi dosti pomagal :D
je zgoraj omenjeim (link) zelo deober za domačo uporabo, srednje dober ali kako? sploh pridejo v poštev npr: tale (cenovni razred okrog 50e al je to stran vržen denar in je če že kupiš bolje dati 100e?
lp in hvala

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a oyoy » 3. Jul 2007 ob 19:02

Orion Lady - imam identičen ups + še dva druga (to omenjam izključno zaradi primerjave) in glede na razmeroma nizko ceno svoje poslanstvo opravlja enako dobro kot ostala dva. res je, da je v času, od kar imam ta ups, samo 1 x zmanjkalo elektrike za nekaj minut, tako da o dejanskem času njegovega samostojnega delovanja ne morem rečt nič. tudi na vsa nihanja v električnem omrežju, ko se navadno samo restartajo winsi (ko niti TV ne crkne :D ) odreagira kot mora, tako da si za 1 x zasluži iz moje strani samo hvalo :D
Slika

OrionLady
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 3. Jul 2007 ob 19:06

Kaj pa kar se strel in tega tiče? Je varno pustiti računalo prižgano? :)

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 3. Jul 2007 ob 19:06

Butterlfy, na unega lahko priklopiš tudi računalnik, modem in Patton ter Vood (ampak brez monitorja) in si na varnem kar se tiče elektrike. Pa še nekaj minut "frej cajta" imaš, če elektrike zmanjka za dlje. Bistvo pa je v glajenju špic (ki ti skurijo Vood, ter na daljši rok okvarijo druge naprave).

ORIONLADY: na optiki te strela ne gane, če le imaš UPS za elektriko. 8)
Optika 100/10

OrionLady
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 3. Jul 2007 ob 19:09

:) sej za optiko vem... sam ostalo me skrbi... da mi ne bo pol skurilo UPSa pa računalnika pa vsega kar je še zraven priklopljeno :)

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a oyoy » 3. Jul 2007 ob 19:10

lady - včeraj je pri nas sekalo ko satan, pa ni nič skurlo :mrgreen:
Slika

OrionLady
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 3. Jul 2007 ob 19:12

jeeeej :) potem gre pa tale ups (k toooolk sprašujem o njem), ki se nam valja v pisarni z mano domov :)

Nimda, vedno omenjaš, da lahko gor priklopiš vse razen monitorja... a je to mišljeno zato ker ni frej priključkov... al je kakšen drug vzrok? :)

Odgovori