[Imam] 5/5

Splošni pogovori o T-2
gzeus
Novinec
T-2: Že imam
Paket: VDSL 5/5

[Imam] 5/5

Odgovor Napisal/-a gzeus » 5. Jul 2007 ob 14:00

Zivijo,

Moje izkusnje z T2 ob sami prijavi na storitve so bile zmerno OK. Najprej so sicer zgubili mojo poslano pogodbo in sem moral se enkrat po faksu posiljat, potem se je pa uredilo v se zmernem casu. Motilo me je le, da je operater na telefonu zatrdil, da ko mi bo telekom dal filter za razcepit tel. linijo v stanovanju, da mi bodo se isti dan prisli dat tudi modem in zmontiral. Seveda se to ni zgodilo in so prisli sele naslednji dan.

Kakovost linije? Porazno. Vsake 10 minut linija pade dol na T2 strani. Vidi se na modemu, da mora vsakic ko se to zgodi ponovno iskati sync na liniji. Hitrost dowloadov je v mejah normale - cca. 4700kb/s, uploadi pa so obcutno prepocasni - le 600kb/s. Preveril sem preko uradne T2 testne strani in preko svojega ftp serverja ter petih razlicnih speed testerjih. Vedno enaki rezultati.

Modem, ki so mi ga dali (Smartcom d.o.o. SV2M101) prav tako ne vzbuja obcutka kakovosti. Za moje potrebe, ko imam 3 racunalnike sploh ni primeren - nima routerja, ne switcha kaj sele en preprost vgrajen firewall. Tako da sem na milost in nemilost prepuscen vsem mogocim wormom, spyware in virusom. Hvala res.

Po petih klicih tehnicne pomoci in po vsakokratnem tonu zasedenosti linije (najprej spila muska, oglasi se da bom cakal eno minuto, potem pa linija pade kot zasedena) sem tudi nad tem obupal. Poslal sem 3 emaile na podpora@t-2.net, pa nic. Torej temu "podjetju" je popolnoma vseeno za stranke. Prav, ce ne bo popravljeno danes do 5-ih popoldan bom nazalost moral zaceti postopek za prehod k kakemu drugemu ponudniku.

LP,

Boris

gzeus
Novinec

Re: VDSL 5Mb/s dol in gor zgodba in problemi

Odgovor Napisal/-a gzeus » 5. Jul 2007 ob 14:10

Naj se povem, da so mi priklopili danes. Koncno me je sedajle poklical tehnik s T2 iz Maribora in mi rekel, da mi uploadi ne delujejo s polno hitrostjo, ker sem 1500 realnih metrov od local exchange (pa ceprav je local exchange tukaj 150m od mene na vogalu ulic!)..??

Ne gre mi le v glavo kako to da so downloadi taki kot bi mogli biti uploadi pa ne. Po logiki bi tako downloadi kot uploadi morali biti potem slabsi od narocenih ce bi drzalo kar pravijo. Ali pa se motim?...

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 5. Jul 2007 ob 14:24

Kot prvo bodi vesel, da nima routerja kakor siol šrot, ker tako lahko sam daš gor kakovosten router (linksys wrt54 GL priporočam, imam tudi po 5 računalnikov gor prklopljenih in ne dela probleme, včeraj sem ga prvič po 1 letu neprekinjenega delovanja resetiral). Modem je čisto dober (imaš VDSL2 modem) in tudi drugi modemi, ki sem jih videl so podobni šrot. Pač vse skup je cheap plastika kitajskega porekla. Kar se tiče hitrosti kontaktiraj kakega T-2 na forumu da ti pregleda linijo (navadni nimda, malkec, veiztex, obi, mitja_i...)

L.P.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
borut
Guru
Paket: 4Mbit/512Kbit

Odgovor Napisal/-a borut » 5. Jul 2007 ob 19:06

gzeus napisal/-a:Ne gre mi le v glavo kako to da so downloadi taki kot bi mogli biti uploadi pa ne. Po logiki bi tako downloadi kot uploadi morali biti potem slabsi od narocenih ce bi drzalo kar pravijo. Ali pa se motim?...
Krivulja uploada se hitreje spusti kot download.

Mislim, da se VDSL modem nikoli ne poveže simetrično, ampak se kakovost linije in oddaljenost pozna ravno na uploadu.
In ti T-2 uporabljaš šele en dan, pa se že pritožuješ? :o

A ti ni noben povedu, da je fino počakat kšn dan? ;-)
Slika

mali-40
Legenda
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: [Imam] 5/5

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 5. Jul 2007 ob 22:36

Tako je malo počakaj poglej mojo cifro kako dolgo sem že pri T-2 pa imam tudi kakšne probleme z linijo,lahko si pa pogledaš siolov forum o VDSL2 in tudi tam so problemi z uplaudom tisti ki majo naročeno 5-5 jim gre komaj 5-3 pa so 300 metrov od centrale ti si 1500 5-5 ne boš mogel imet.

gzeus
Novinec

Odgovor Napisal/-a gzeus » 7. Jul 2007 ob 21:28

Ves Borut, ce nekaj placujem potem pricakujem da dela. Ali imam en dan, eno leto ali 1 uro je brezpredmetno. Ne vam kaj hoces povedat s svojo izjavo. Ce sem narocil 5/5 in so mi rekli da lahko dobim, potem moram imeti. Drugace je razvidno da pac nakladajo karkoli, da dobijo stranke, potem ko je pa nekdo stranka ga bodo pa ze "priucili" da bo zadovoljen s tistim kar dobi, oziroma v mojem primeru ne dobi. Sedajle mi vlece celih 300Kb/s download in 500kb/s upload. Pocakam naj en dan?? Cakam ze cele stiri dni pa gre le na slabse.

Sicer pa zgovarjanje, da je na Siolu prav tako ne pomeni nic. Ali se T2 ne promovira kot neka boljsa alternativa Siolu? Za zdaj se tega ne vidi.

Sicer pa sem si po vrnitvi v Slovenijo iz tujine ze dodobra osvezil spomin na to, da je tu se vedno velik balkan. Vse storitve delujejo enako. Samo nategovanje. Podjetja in ljudje se tukaj kratkomalo ne bojijo tozb nezadovoljnih strank, ce sodni mlini rabijo deset let za izdat kakrsnokoli pravnomocno sodbo.

Upam, da bo zadeva porihtana v ponedeljek, ce ne bom stranka T2 celih 5 dni.

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Odgovor Napisal/-a BOBI » 7. Jul 2007 ob 21:54

Lahko bi ti na dolgo in široko razlagal, da je potrpljenje božja mast, pa mislim da ne bi imelo smisla!
To kar se ti je zgodilo, se ti lahko v Sloveniji zgodi pri vsakem ponudniku, čeprav ti lahko odkrito povem da se v večini problemi pri T2 hitreje rešijo, kot pri ostalih.
Včasih pomaga, da je človek prijazen in ne da takoj potegne ven glavni adut, kot je npr.,jaz sem plačnik in imam vedno prav.
Res je da si stranka in plačnik, vendar verjemi da je pomemben tudi človeški faktor.
Če si pripravljen vse skupaj obrnit na človeško plat, ti bo veliko lažje, v nasprotnem ti lahko samo od srca svetujem da se vrneš tam kjer si bil zadovoljen.

gzeus
Novinec

Odgovor Napisal/-a gzeus » 7. Jul 2007 ob 22:42

Ojoj, evo se nekdo ne razume principa kapitalizma. To je pa res balkanski problem kot kaze. Aja saj res T2 ne ponuja storitev, ampak usluge kot kaze. Ce je temu tako, potem ne pricakujem poloznice na koncu meseca, ce bo pa slucajno prisla pa je verjetno ni treba placati, ce ponujajo usluge. Super, tudi to je nekaj, hvala za nasvet.

gzeus
Novinec

Odgovor Napisal/-a gzeus » 8. Jul 2007 ob 13:08

Sicer pa ni osnoven problem v hitrosti - se pac zniza na cenejso povezavo, problem je v stalnem izpadanju linije.

Po vseh odgovorih sodec bi lahko poimenovali ta forum tudi "uradni forum (financiranega?) T2 fan kluba". Ker po opisanih tezavah s T2 storitvami sem prejel le (sicer vljudne in artikulirane) osebne diskreditacije, ne nasvetov ali pomoci. Kot pravi stari pregovor: Ko imas kaksne argumente jih predstavis, ko jih nimas napades osebnost. Mogoce bi prav prisel kaksen res neodvisen T2 neuradni forum.

Kljub vsemu recenemu, mislim da je T2 na dolgi rok na pravi poti. Izbira storitev je dobra, cene so konkurencne in support operaterji po telefonu prijazni. Treba bo le nekaj stvari popravit (bolj se zavedat, da je treba stranki dati obcutek da je nekaj vredna in da je T2 tukaj zaradi strank, ne obratno) in bolj kvalificiran kader pritegnit pa bo - pubec, ki mi je instaliral modem je bil hitro zgubljen v kakrsnem koli tehnicnem vprasanju ali izzivu, ki je bil malo izven ozke osnovne rutine - vzemi iz skatle, prikljuci v elektriko, prikljuci kable.

Odkrito priznanje napak in njihova hitra odprava je prvi korak k izboljsavi storitev.

Uporabniški avatar
borut
Guru
Paket: 4Mbit/512Kbit

Odgovor Napisal/-a borut » 8. Jul 2007 ob 13:41

gzeus napisal/-a:... in bolj kvalificiran kader pritegnit pa bo...
Edin, če bi ga uvažali iz tujine... ;-)
Slika

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 8. Jul 2007 ob 15:48

GZeus - padanje linije ima svoj vzrok v preveliki odprtosti modema. Ko boš znižal storitev (recimo na 4/1), bo signal močnejši in manj dovzeten za vplive iz okolice, ki povzročajo prehudo nihanje linije in posledično resinhronizacijo s centralo. Sicer pa velja, da tisti s problemi dobite prednost pri prehodu na vdsl-2...

Če ti ne poštimajo v dnevu ali dveh, se mi seveda lahko predstaviš s svojo "številko priključka" na Zasebna sporočila in ti probam pomagati. Tvoji podatki ostanejo tajni na Forumu in sicer.
Optika 100/10

mali-40
Legenda

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 8. Jul 2007 ob 18:35

NN to ne bo držalo,jaz sem imel hitrost na 10-4 + 1 tv in sem imel izpade po desetkrat na dan če ne več, ste mi prioročali znižat linijo sem šel na 8-1 ni bilo učinka sem odjavil TV še vedno mi je prekinjala linija.Tako da ta varijanta v večini primerov ne pali.Za vednost modem se mi sinhronizira MAX 15-3.

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 8. Jul 2007 ob 18:37

Prekinja ti manj, kot je prej. Torej vidiš, da drži.
Optika 100/10

mali-40
Legenda

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 8. Jul 2007 ob 19:10

Ne bo držalo prekinja isto kot prej.

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 8. Jul 2007 ob 19:46

Potem je treba še bolj stisnit linijo (ali pojačati signal: vdsl-2).
Optika 100/10

Odgovori