Naročilo sem oddal 22.3.2007. Ker se na servisnih straneh ni nič dogajalo, sem začel klicati na HD, kjer sem izvedel, da je moja lokacija (Štepanc) označena kot nedelujoča (baje so nekomu morali vrniti priključek v prvotno stanje). Kontaktiral sem NNja, ki je povedal naj "malo" počakam na "novo" tehnologijo. Ker sem bil zelo neučakan, sem pri prepisu starega naročniškega priključka na Brnčičevi naletel na G. Paška, ki mi je zagotovil, da je "moja" centrala že nadgrajena na VDSL2, tako da sedaj ni več nobenega problema glede storitev.
28.5 je dal Telekom zeleno luč, 18. 6 pa naj bi bil izveden priklop. Ker en dan prej na servisnih straneh ni bilo nič novega, sem spet klical na HD, kjer mi je neka gospodična razložila, da pri meni s T2jem ne bo nič in da naj počakam na optiko (ja seveda, kot da bo kdaj v našem bloku), saj da je lokacija označena kot nedelujoča. Rekla je, da bo pogojno možna samo telefonija in 1MB internet, TV pa da lahko odmislim. Seveda sem takoj napisal dopis, da se odpovedujem televiziji in jih prosil, da čim prej uredijo priklop.
4.7 je Telekom izklopil svoje storitve, 5.7 pa se je prikazal T2jevec. Dobil sem VDSL2 modem, Tilgin 342 in amino 110. Telefonija dela OK, internet primerno, le pri TVju se občasno pojavijo kocke, ki pa bodo verjetno kmalu preteklost. Sedaj, ko to dela grem pa v lov na HDTV.

T2jevci - v računalniku spremenite status nedelujoče lokacije v delujočo.speedtest.si
Pritisnite START
VČERAJ:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 248.26Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 855.51kb/s
Pritisni START za ponovno meritev
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 218.12Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 779.68kb/s
Pritisni START za ponovno meritev
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 240.03Kb/s