NN, kako kaže kaj z mojim VDSL2??

LP
Samo za dodatno informacijo glede kablov: sem na 950m, in tale moj telefonski kabel (okrogel z rdečo/belo/črno in eno neizolirano bakreno žičko), ki je dolg 7m od omarice do modema sem zamenjal z UTP kablom. Sinhronizacija se je povečala z 10/3 na 14/3.8 Mb. Skoraj 40% (sem pa na vdsl1). Ampak fora je pa v tem, da je telefonski kabel bil sukan, samo za razliko od UTP kabla, ki ima spirale po cca. 1cm je imel moj telefonski kabel spiralo po cca. 8cm. Toliko v informacijo, da tudi ena sukana parica ni nujno enaka drugače sukani parici.RobertM napisal/-a:mali-40 napisal/-a:@NN. Kabel je na zunaj siv in okrogel, ne vem pa če je notri sukan (to bom še preveril).
NN če ima kabel okrogel je ziher UTP ne vem zakaj bi potem moral kabel zamenjat.
gepardus napisal/-a:Zanima me (nisem nič bral), če se pri VDSL2 dobi drug modem kot pri VDSL in če dobiš še kake druge prednosti ?
Morebitni naslednji teden se bliža koncu, o VDSL2 ne duha ne sluha.Navadni Nimda napisal/-a:To ti bomo uredili z VDSL-2. Morebiti že naslednji teden.
Ja res se spoznampeterp napisal/-a:Pa še eno vprašanje za RobertaM morda, ki mislim da se spozna na telefonijo. Doslej sem povsod videl (sicer samo nekaj lokacijah), da sta pri telefonskem RJ-45 konektorju zasedena samo sredna dva kontakta, torej 2 in 3 pin (1 in 4 sta pa prazna). Je to vedno tako?
Navadni Nimda napisal/-a:Sej priklapljajo na veliko, no.
bLadek, morš mi dat svojo številko priključka na Zasebna, da dam v preveritev za konkreten primer.
Hulala tud meni zdaj UL dela!!Malkec napisal/-a:Ni jih imel samo onSuper da ti dela.