Kabelski operater (na našem koncu Telemach) ni bil zainteresiran za sodelovanje, optika tudi ne pride v poštev (sem spraševal, pa je nimajo v nobenem bližnjem planu), smo pa podatkih T-2ja cca 500-600m od centrale (natančno ni znal izračunati, saj še nimamo niti hišne številke, pa tudi naselje še ni vrisano na zemljevidih). Mislim, da mi ne ostane drugega kot običajni internet priklop oz. satelitska kar se tiče televizije.
Bakreni kabel je že napeljan po ulici (poleg vode, elektrike, plina), sedaj pa me zanima, kdo pa napelje iz tega voda do same hiše in postavi telekom omarico? Navadnega telefonskega priključka namreč ne bi imel, ker se mi zdi dandanes brez veze plačevati naročnino za stacionarno številko, ko pa imamo vsi mobilne telefone, poleg tega dobim IP telefonijo za par EUR na mesec.
Sigurno se pa bolj nagibam na T-2, predvsem zaradi ugodenjše ponudbe. Seveda je želja imeti 10/10 (no za prvo silo se tudi z 1/256 zadovoljim), 3 ali če bi bilo možno 4 televizorje in IP telefonijo, ampak o tem lahko verjetno zaenkrat samo sanjam?