VDSL 2
-
- Model
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH GPON NEO C
- Kraj: Škofja Loka
Re: VDSL 2
1,1 km
- ZmAY
- Model
- T-2: Že imam
- Paket: 8/1 + tel + TV
- Kraj: Kranj
jest pa 1.6km, tko da mi gotov slabs dela kot teb, pa se tv bi narocu zravn pa meckajo ze 3 mesce s temu preklopam. Zgleda razdalja ni prioriteta, sm tud zasledu ze tle da so jih preklaplal na razdalji 600m. Se en minus, ce ne bi sam placvov neta grem takoj nazaj k siolu, pizda k se norca delajo...
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Zmaj, rečeno je bilo, da bodo imeli prioriteto tisti, ki imajo večje težave. Nihče se ne dela norca.
Optika 100/10
- oyoy
- Legenda
- Paket: Oranžni diamant
- Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
- Kontakt:
jesen je pred vrati - kako kaže z obljubljeno nadgradnjo software-ja za modeme?
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Bi se kar prilegla ja predvsem za upstream. Zadnjič vprašam tehnika, ki mi je priklopil VDSL2 kako je mogoče, da je iz VDSL1 na VDSL2 padel upload za več kot enkrat. Pa mi je odgovoril to je taka tehnologija
-
- Legenda
- Paket: T4 300/100 Telekom GPON
- Kraj: Ljubljana
Pa dobr, a je zdej ta dvojka kej prednosti prinesla ali ne, ker nekateri še o slabših hitrostih govorite?
Vdsl2 je prinesel stabilnejši signal (ni več prekinjanje linije,itd), upload se ni bistveno spremenil.
Ampak zame je pomembno, da je linija pri tem paketu, ter telefoniji stabilna.
Ampak zame je pomembno, da je linija pri tem paketu, ter telefoniji stabilna.
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
No tako bo povedal po pravici. Meni osebno je prinesel VDSL2 več kot še enkrat večji downstream in pa za enkrat manjši upstream kot na VDSL1. Je pa res, da sem imel nesrečo pri priklou in sem dobil okvarjen modem, kjer se je upload maks sinhronizeral le na 768 kbps. Ko je v igro stopil mojster Malkec mu je na taistem modemu uspelo celo dobiti sinhronizacijo uploada na 1,3 Mbit a se mi je linija zvečer sesuvala v nulo. Zato sem ga prosil, da me da nazaj tam kjer sem bil. Ob preklopu nazaj na stari profil je zopet upload padel na 768kbps a je bila linija stabilna. No po enem dnevu sem dobil nov modem in se je sam takoj sinhroniziral na 1,1 MBits uploada, kar staremu modemu ni uspelo brez pomoči Malkca tako, da mislim, da bi bilo verjetno pri novem modemu iz pomočjo Mlkca iztržiti še večji uplaod in bi zadeva skoraj tako delovala kot VDSL1 samo z 2x večjim downstreamom.
-
- Nadebudnež
- T-2: Še nimam
- Paket: Nimam več!
- Kraj: Vidim, da nič ne vidim.
Tole glede modema me zanima. Si dobil enakega ali drugačnega? Ker imam tudi jaz sedaj tri dni probleme z nestabilno linijo in mi obljubljajo, da se bo nekdo oglasil z novim modemom in me samo zanima kaj naredijo. Samo zamenjajo ker je ta "pokvarjen" ali dajo drugega s kakšnim novejšim FW ali celo HW-erom?kitl napisal/-a:No tako bo povedal po pravici. Meni osebno je prinesel VDSL2 več kot še enkrat večji downstream in pa za enkrat manjši upstream kot na VDSL1. Je pa res, da sem imel nesrečo pri priklou in sem dobil okvarjen modem, kjer se je upload maks sinhronizeral le na 768 kbps. Ko je v igro stopil mojster Malkec mu je na taistem modemu uspelo celo dobiti sinhronizacijo uploada na 1,3 Mbit a se mi je linija zvečer sesuvala v nulo. Zato sem ga prosil, da me da nazaj tam kjer sem bil. Ob preklopu nazaj na stari profil je zopet upload padel na 768kbps a je bila linija stabilna. No po enem dnevu sem dobil nov modem in se je sam takoj sinhroniziral na 1,1 MBits uploada, kar staremu modemu ni uspelo brez pomoči Malkca tako, da mislim, da bi bilo verjetno pri novem modemu iz pomočjo Mlkca iztržiti še večji uplaod in bi zadeva skoraj tako delovala kot VDSL1 samo z 2x večjim downstreamom.
Danes so mi priklopil internet in telefon. Za enkrat sem zadovoljen. Upam, da ne bom imel kaksnih problemov v prihodnosti.
-
- Novinec
- Paket: 8|1 Mbit + 2 IP tel.
- Kraj: Naklo
No, jaz sem tudi zadovoljen, glede stabilnosti moram reči da je v redu (prekinilo je samo ob največjih nevihtah ko sem bil še brez elektrike ), glede hitrosti tudi, glede na to da se mi v UP sinhronizira le nekje 460kbit/s (1529km), od paketa 4/512 ne morem pričakovati več....ampak malo me moti da moram imeti omejen UP na 30, če hočem imeti kolikor toliko primeren DL (nekaj čez 400kB/s recimo). Nekaj je bilo govora o nadgradnji firmware-a, tako da upanje še ostaja . Kdaj pa bo to pa ne vem. Mogoče kdo že ve za kakšne upgrade?
A maš vdsl2?
Kar se pa tiče downloada tudi pri meni recimo ne pride kaj dosti čez 400 kB/s pri 40-50 kB/s uploada.
Ko pa se recimo torrent prenese pa lepo upload skoči na 55-64 kB/s.
Kar se pa tiče downloada tudi pri meni recimo ne pride kaj dosti čez 400 kB/s pri 40-50 kB/s uploada.
Ko pa se recimo torrent prenese pa lepo upload skoči na 55-64 kB/s.
-
- Novinec
- Paket: 8|1 Mbit + 2 IP tel.
- Kraj: Naklo
Ja imam VDSL2. Sinhronizacijo UL imam nekoliko slabšo kakor si prebral. Zanima me samo ali imaš kaj postavljenih omejitev...predvidevam da ne...sam moram imeti...kajti če nimam omejenega UP (je nekje med 45-50kB/s) se DL giblje okrog 100kB/s, potem pa na čase UP pade in DL naraste, in obratno...niha..