IPTV na računalniku

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
stenc55
Model
T-2: Že imam
Paket: 8/1
Kraj: Radovljica

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 29. Sep 2007 ob 12:16

primo napisal/-a:Še vedno bi prosil, če mi kdo pove kako snemat z VLCjem vsebino, ki se predvaja. Za Tv programi ni problem. Sem inštaliral IPTVrecorder, ki dela v redu. Ampak lahko posnamem samo TV programe. Če priklopim na PC videorekorder ali kaj drugega, ne vem kako direktno v VCL to posnet. ADITEYATV nisem niti probal, ker sem zadovoljen z VCL, pa še daljinca sem naštimal, da mi dela. Prosim, če mi lahko kdo pomaga z nasvetom
Hvala in lep pozdrav!
Čakaj mal če te prav razumem bi ti rad snemal signal iz videa na PC? Za to rabiš prvo TVtuner kartico. Snemaš pa najlaže z programom ki si ga dobil skupaj z kartico. Kako pa v VLC zajemaš signal iz videa pa ne vem.
Jao nama sa Vama
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!

Uporabniški avatar
ant0nym0us
Znanec
Paket: optika >> net + tel + tv
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a ant0nym0us » 29. Sep 2007 ob 15:24

stenc55 napisal/-a:
primo napisal/-a:Še vedno bi prosil, če mi kdo pove kako snemat z VLCjem vsebino, ki se predvaja. Za Tv programi ni problem. Sem inštaliral IPTVrecorder, ki dela v redu. Ampak lahko posnamem samo TV programe. Če priklopim na PC videorekorder ali kaj drugega, ne vem kako direktno v VCL to posnet. ADITEYATV nisem niti probal, ker sem zadovoljen z VCL, pa še daljinca sem naštimal, da mi dela. Prosim, če mi lahko kdo pomaga z nasvetom
Hvala in lep pozdrav!
Čakaj mal če te prav razumem bi ti rad snemal signal iz videa na PC? Za to rabiš prvo TVtuner kartico. Snemaš pa najlaže z programom ki si ga dobil skupaj z kartico. Kako pa v VLC zajemaš signal iz videa pa ne vem.
v vlc-ju pritisnes ctrl+a, ti si bo prikazal capture device menu, refreshash video in audio liste, in naprej se sam igras :)
Slika

primo
Znanec
Paket: optika

Odgovor Napisal/-a primo » 29. Sep 2007 ob 16:14

ant0nym0us, ja do tukaj sem prišel . Sicer sem v omrežni vir odprl Directshow in ti pokaže zunanje vire, recimo webcam in v mojem primeru recimo videorekorder preko ati kartice, ki ima s video in komposite vhod. Vendar kako vsebino videa preko tega vira posneti na disk z VLCjem, ker IPTV rekorder pokaže samo TV programe?
In še eno vprašanje Tv program s kabelsko sem snemal preko hauppague 250 video kartice. To imam na drugem PCju ne na tistem iz zgornjega primera. Snemal sem v DVD kvaliteti. Nato sem v Ulead video editorju izrezal reklame in spet posnel na disk in v Uleadu workshop na DVD posnel Vobe. Če v VLCju posnamem preko IPTV recorderja v TS format, ga Ulead ne odpre. Sicer sem enostavno samo TS končnico zamenjal z MPG in ga je prepoznalo. Vprašanje pa je naslednje. S TV kartico v DVD formatu so bile slikice velikosti 720 X 576. VLC pa snema v 544 x 576. Se da to spremenit, oz. povečat, ali pa se razlika na DVdju ne opazi?
Hvala in lep pozdrav!

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 29. Sep 2007 ob 17:03

Nekateri programi so 544 x 576 in VLC pač tako posname, tu nimaš kaj. Odvisno kolk je dober DVD Authoring program težav načeloma ne bi smelo biti. DVD se bo normalno vrtel tudi če bo 544 x 576.
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
aci2
Novinec
Paket: VSE
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a aci2 » 18. Okt 2007 ob 17:19

Ampak na planini ne deluje več, čeprav je prej delovalo bp. :evil:

shorto
T-2jevec
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shorto » 18. Okt 2007 ob 18:02

Mene pa zanima tole glede optike, vsi pišete veselo da samo vlc pržgeš vstaviš listo in je to to. Jst nimam niti zvoka niti videota če to nardim, samo pač piše odspodi TVSLO1 in tak, kaj drugega pa ne dosežem. A je potrebna kaka druga konfiguracija?

Drugače bi pa prosil če lahko kdo opiše postopek. Kako bi to pač naredil da bi delovalo vse kot mora. Še to vprašanje, nevem če sodi sem ampak ko zvežem TV vmesnik na TV tooner (pač v računalniku), slika se prikaže ampak je črnobela slika. Sprobal sem na dveh TV Toonerjih različnih proizvajalcev in je vedno isto. Zna kdo to porihtat?

orbter
Faca
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana-Šiška

Odgovor Napisal/-a orbter » 18. Okt 2007 ob 19:48

shorto: pri meni je isto, pri sestri (tudi na optiki) deluje tako, da samo odpreš playlisto v VLC...

Je kaj drugače ali gre VLC varianta počasi h koncu??

Se popravljam: Deluje. Samo tisti rp_filter na linuxu sem spregledal. Mea culpa.
Zadnjič spremenil orbter, dne 23. Okt 2007 ob 09:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Skupaj Slika
Optika Slika

mali-40
Legenda
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 20. Okt 2007 ob 17:29

Mene pa zanima zakaj na VLCju od HD programov lahko tekoče gledam samo Discoveri HD vsi ostali zmrzujejo ali bo tako tudi na motoroli ko jo dobim.

gulikoza
Starešina

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 20. Okt 2007 ob 17:50

Zato ker gre za mpeg4 stream (vsi razen discovery), ki ga VLC slabo podpira. Z najnovejšo verzijo ffmpeg svn-ja že gre (kdaj bo to v vlc ne vem) ali pa z mojim FripTV in CoreAVC dekoderjem ;-)

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 20. Okt 2007 ob 23:03

posodobljena playlista - dobite jo na 'posodobljeni' strani http://www.rula.net/t2/ (dejansko nc kej ekstra, probam mal dnarja zasluzit prek paypala pa enih pay-per-click reklam (ki sploh ne delajo :evil:), opis zadnje spremembe pa za konec se stevec prenosov, pa to je to.

Sat Oct 20 23:00:12 CEST 2007
+ Play TV (P) HDTV,239.1.1.147:5000
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

markym
Znanec
Paket: vdsl ki dela kot žmigovc
Kraj: log

Odgovor Napisal/-a markym » 23. Okt 2007 ob 07:45

kaj ko bi T2 omogocil lepo vsem tistim ki imjo naročnino na tv lepo nazaj moznost uporabe VLCja? Ali pa ga vsem blokirajte, ne pa samo nekaterim !!!

SoLoR
Model
Paket: Oranžni Diamant 1000/200

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 23. Okt 2007 ob 10:11

markym napisal/-a:kaj ko bi T2 omogocil lepo vsem tistim ki imjo naročnino na tv lepo nazaj moznost uporabe VLCja? Ali pa ga vsem blokirajte, ne pa samo nekaterim !!!
nobenim ne blokirajo...

OrionLady
Nadebudnež
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 23. Okt 2007 ob 10:50

markym, saj gledanje prek VLCja ni blokirano... sej imaš par strani nazaj napisano kaj je treba naredit, da bo tudi tebi delalo...

Drugače pa ne bodi tak egoist, da če tebi ne dela, da jamraš v smislu, če ne morete vsem omogočit pa ukinite, v nasprotnem primeru (če bi tebi delalo in ostalim ne) bi se pa šopiril, da tebi dela, in popenil ob kakršnem koli omenjanju ukinitve.

Sej je itak samo dobra volja T2ja, da je še mogoče gledanje prek VLCja, pa tudi nobene uradne tehnične podpore ne nudijo za gledanje prek VLCja... pač je vse skupaj na varianto "sam se znajdi, če želiš gledati".

lp Nina

gulikoza
Starešina

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 23. Okt 2007 ob 11:01

Jaz to ne bi smatral kot dobro voljo. Konec koncev imaš pravico gledati kjer želiš, tudi na pralnem stroju. Vsekakor pa jim ni treba nuditi podpore in odgovarjati na klice ki bi imeli s tem težave.

markym
Znanec
Paket: vdsl ki dela kot žmigovc
Kraj: log

Odgovor Napisal/-a markym » 23. Okt 2007 ob 22:08

OrionLady napisal/-a:markym, saj gledanje prek VLCja ni blokirano... sej imaš par strani nazaj napisano kaj je treba naredit, da bo tudi tebi delalo...

Drugače pa ne bodi tak egoist, da če tebi ne dela, da jamraš v smislu, če ne morete vsem omogočit pa ukinite, v nasprotnem primeru (če bi tebi delalo in ostalim ne) bi se pa šopiril, da tebi dela, in popenil ob kakršnem koli omenjanju ukinitve.

Sej je itak samo dobra volja T2ja, da je še mogoče gledanje prek VLCja, pa tudi nobene uradne tehnične podpore ne nudijo za gledanje prek VLCja... pač je vse skupaj na varianto "sam se znajdi, če želiš gledati".

lp Nina
no nina prid jutr na kofe, pa bos spotoma nastimala ;)

Zaklenjeno