Od prejšnjega tedna sem lastnik priključka FTTH 10/10- stvar je trajala približno od sredine septembra, saj je bila razpeljava malo zahtevnejša - smo namreč v starejši večstanovanjski stavbi - vsa pohvala izvajalskim firmam, ter Gratelu in T2-jemcem. So se prilagodili mojim željam in željam sosedov! Včasih se je kaj zakompliciralo, a se je pametnim sodelovanjem vse rešilo. Vidi se pač, da je interes s strani naročnikov veliko večji kot pa kadrovske zmožnosti izvajalcev, zaradi česar nekateri "pregorevajo".
Izkušnje dosedaj: TV deluje super, upam le na čimprejšnjo zamenjavo stare škatle z LCD TV. Glede programske sheme kdaj drugič in drugje.
Telefon (analogni + PSTN)- dobro deluje, super se mi zdi možnost sprotnega spremljanja stroškov na servisnih straneh. Za sedaj je številka še neprenešena, čakamo na "privolitev" T1, uporabljam pa lahko začasno številko 0590xxxxx.
Internet: Preko Belkin routerja mreža je štartala v trenutku, ko je tehnik priključil opremo - ni kaj, če se spomnim stalnih cirkusov, izpadov in inštaliranj pri Telemachu... Upam (moram potrkat) da bo tako tudi naprej. Hitrost sem testiral le s speedtest.net in mi kaže okoli 4 Mb v obe smeri - s tem se moram še pozabavati, predvsem s testom na T2 stran, ki ga ne razumem najbolje.
Super je tale forum, ki sem ga odkril slučajno že pred meseci - pomoč strokovnjakov, sicer neuradna (to ne moti!), je neprecenljiva - o vsem glede T2 sem se kot gost lahko seznanil že vnaprej. Seveda pa računam na občasno pomoč vnaprej.
[Imam] FTTH 10/10 + Tel + 2x TV
- madpanter
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Re: Imam FTTH 10/10 + Tel + 2x TV
Probaj brez routerja zmerit hitrost, lahko da je to ozko grlo ker marsi kateri niso sposobni več kot 4-8 mbit prometa dat skos. drgač pa speed test na t-2 strani če ti vleče z 1000+ KB/s je ok oz 1+MB/s.
P.S. Velika pohvala T-2 majstru ki se je zgleda špilal z linijo. Download na 1mbit je rock stabil na 116KB/s. Pred tem mi je vedno nihal okoli 100KB/s
P.S. Velika pohvala T-2 majstru ki se je zgleda špilal z linijo. Download na 1mbit je rock stabil na 116KB/s. Pred tem mi je vedno nihal okoli 100KB/s
-
- Model
- Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE
Bom probal še z žico, hvala za nasvet!
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana