[Imam] 4/512 + IP tel. (via ISDN) + IP TV

Splošni pogovori o T-2
andper
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 19. Sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Kontakt:

Re: [Imam] 4/512 + IP tel. (via ISDN) + IP TV

Odgovor Napisal/-a andper » 28. Okt 2007 ob 14:12

Hvala za info, Cobane, zdej bolj razumem. :)

andper
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 19. Sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Kontakt:

Re: [Imam] 4/512 + IP tel. (via ISDN) + IP TV

Odgovor Napisal/-a andper » 17. Nov 2007 ob 15:52

Po enem mesecu brezhibnega delovanja vseh treh storitev so v torek 13. 11. popoldne prenehale delovati vse. Na modemu je začela utripati lučka "LINK". Kljub resetiranju ni in ni hotel vzpostaviti povezave.

Tehnične podpore nisem uspel priklicati tisti večer, temveč naslednji dan v sredo, kjer mi žal niso mogli takoj pomagati in so zato poslali monterja v izvidnico. Ker se potem v četrtek nihče ni oglasil, sem poskusil pospešiti zadevo tako, da sem takoj v petek zjutraj odnesel v poslovalnico na Celovški v LJ zamenjat modem, saj se je ta zdel eden od možnih problemov, kar pa na koncu ni pomagalo. Tudi ta modem se ni uspel povezati in kot nalašč se je tisti trenutek po telefonu najavil monter, priletel v 15 minutah in razrešil zadevo.

Po dolgotrajnem preverjanju, probavanju, ugibanju, kaj bi lahko bilo narobe, se je izkazalo, da interna napeljava ni čisto dobro urejena za VDSL tehnologijo, za predhodni ISDN in ADSL je še šlo, za T-2 pa očitno ne. Od tistega trenutka dalje se modem po vklopu poveže v 30 sekundah, prej v kakih 10 minutah, obenem pa je tudi rešen prej omenjeni omejeni upload, saj sedaj deluje v polni meri.

Hvala prijaznemu monterju, čigar imena ne vem, škoda le, da se ta napeljava ni zrihtala že pri prvem priklopu. Sedaj pa res upam, da sem za lep čas zaključil s klicanjem na tehnično podporo. :)

Odgovori