IPTV na računalniku

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
ggif
Novinec
T-2: Že imam
Paket: 10/10, IPTV, IP telefon
Kraj: Kranj

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a ggif » 17. Nov 2007 ob 23:37

Mislim da nas je v Kranju ze kar nekaj, ki nam IP televizija na računalniku ne dela. In ni problem v nastavitvah, kot kaže bodo onemogočili gledanje na računaliku.

kranjcann
Uporabnik
Paket: 10/10

Odgovor Napisal/-a kranjcann » 17. Nov 2007 ob 23:51

Ne vem ane. Men en program se vedno dela (tisti ki je na aminotu). Sepravi ukinli se niso.
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 18. Nov 2007 ob 00:42

porkafiks.. zdj pa ze mene firbec daje zakaj parim pacientom tle ne dela iptv prek vlcja... se bom kak dan v kranj spustil pa zacel po bajtah hodit pa sprasvat ce majo t2 pa iptv.. ce si lahk za kako urco sposodim link da probam usposobit zadevo.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

ggif
Novinec
Paket: 10/10, IPTV, IP telefon

Odgovor Napisal/-a ggif » 18. Nov 2007 ob 00:49

Ja sej to tudi meni dela. Me zanima, ce bi imel dva aminota, bi najbrz lahko gledal celo dva programa :? . Torej dela, ko amino (ali motorola) zahteva stream, ko ga vlc (ali kak drug program) pa ne.

Me zanima, na podlagi česa avtorizira opremo, ki lahko zahteva stream in ga tudi dobi. Se mi zdi, da ni MAC adressa. Je pa tudi res, da trenutno nimam časa, da bi se malce bolj poigral z zadevo.

Edit: odgovor Noname

Ti se kar oglasi, lahko prides do mene, da ne bos spraseval po Kranju. Bos po nesreči našel koga, ki mu dela ;-) . Ampak ce mislis le IP nastavit, pa VLC (ceprav nej ne bi bilo potrebno ce imas le eno mrežno), pa pogledat ce je kabel vkljucen, pol se ti ne splaca. To ne dela...

Lime
Uporabnik
Paket: oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a Lime » 18. Nov 2007 ob 00:56

NoName napisal/-a:porkafiks.. zdj pa ze mene firbec daje zakaj parim pacientom tle ne dela iptv prek vlcja... se bom kak dan v kranj spustil pa zacel po bajtah hodit pa sprasvat ce majo t2 pa iptv.. ce si lahk za kako urco sposodim link da probam usposobit zadevo.
Lahko k meni prideš :D
Tudi meni ne dela. Imam pa enak problem kot steev in DixieFlatline. Ko vklopim drugo mrežno kartico na Milana in nastavim IP na 10.x.x.x., mi zmrzne tudi Motorola (HDTV vmesnik), kaj šele, da bi IPTV delal na PC-ju. Motorola prične delovati nekaj minut po izklopu UTP-ja, disablanju te druge mrežne ali menjavi IP-ja nazaj v klasiko 193.168.0.x. Teh nekaj minut ni potrebno čakati, če sam resetiraš Milana.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 18. Nov 2007 ob 12:15

argh.. zapisal post pa kliknu predogled namest potrdi, pol pa kr nazaj pa to... mater sm nesposobn.

torej.. najprej bi blo fajn, ce bi meu dva stbja (tak da bi lahk spremljal ce zadeva deluje)... pa bi spil en pir za pogum... pa bi en STB zrtvoval znanosti za kake pol urce... pa bi spil se en pir... no.. pol bi spoofal aminotov/motorolin mac naslov, drugo mrezko prklopu na isti port pa ji nastavu stbjev zadnji ip naslov (seveda samo ip naslov ter subnet masko, brez tistega dns in default route jajca). pol bi probu, ce spila... seveda ob novem piru... hkrati bi preverjal delovanje drugega stbja... al se spila al crkne... no.. ce bi meu pa se kak pir pa kako urco cajta... bi se pa mogoc spilal z dhcp clientom na odjemalcu... da bi mi pol ko bi 'uspesno spoofal' aminota/motorolo dhcp server dodelil taisti ip kot ga je imela odkopljen amino/motorola. mogoc bi blo pol kej vec srece... morda se glede na dhcp lease dodeljuje pravilna konfiguracija.. pitaj boga... no.. po ene petih pirih bi mi itak bolj ko ne dol viselo al dela al ne dela teve... sam da je pir na mizi!
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Seeker » 18. Nov 2007 ob 14:40

A si kaj razmišljal o službi pri Telekomu?

Take rabjo!

Vrgood
Novinec
Paket: 10/10 VOIP IPTV

Odgovor Napisal/-a Vrgood » 19. Nov 2007 ob 11:30

Meni se je popravilo! Torej, stisnite reset all setings, potem pa nastavite tak ko je na prejšni sliki.

kranjcann
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a kranjcann » 19. Nov 2007 ob 12:59

Ah men se zmeri ne dela.
Slika

Vrgood
Novinec
Paket: 10/10 VOIP IPTV

Odgovor Napisal/-a Vrgood » 19. Nov 2007 ob 14:32

Zdaj pa mam problem, video mi se ustavi čez nekaj minut in moram stiskati stop/play vsakič ko se to zgodi, da nadaljuje. It's annoying! :evil: A se da s kako nastavitvijo rešit?

winsucker
Novinec
Paket: 20/4 +tv
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a winsucker » 21. Nov 2007 ob 06:53

Link: Cu 20/4 + TV
Router: ASUS WL-500G Premium

LAN Shema:

Koda: Izberi vse

NET=======]''''''''|               .}) SEEDBOX (WIFI) 192.168.1.250
          |WL-500GP|
[1]=======]        |
[T]=======] ROUTER |
          ]        |
          ]        |
          |________|

[1] Local comp. | 192.168.1.2
[T] LAN kabel ki gre navadno v Aminota
NET:
Cu======[Modem]=====[NET]
        [_____]=====[T]

Upam, da sem povedal kaj novega in da bodo podatki komu koristili. Aja- pinga imam pri gledanju 70 v SpeedTestu.

PS: verjetno mi ni treba umenjati, da bi stvar delovala tudi za aminota-ce bi ga dodali v omrezje
Slika

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 21. Nov 2007 ob 12:27

Težava je edino v tem, da ti po kompih lahko brska vsak ki ima 5 minut časa in priklopi enako kot ti ;-)
Slika Optika od 30.5.2008

steev
Novinec

Odgovor Napisal/-a steev » 21. Nov 2007 ob 20:24

NN, v cem je probelm, da TV v VLC v Kranju ne dela? Dajte kaksne informacije, če lahko.

winsucker
Novinec
Paket: 20/4 +tv
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a winsucker » 21. Nov 2007 ob 20:25

Ne poznam idijota, ki bi doma mel LAN kabel pred bajto (jih pa poznam veliko, v moji okolici, ki imajo nezaščitene APje :lol: in routerje na defoltu :lol: )
Slika

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 21. Nov 2007 ob 20:30

steev napisal/-a:NN, v cem je probelm, da TV v VLC v Kranju ne dela? Dajte kaksne informacije, če lahko.
Ne dela na DHCP. Če nimaš 2 mrežnih, naredi kot jaz - preklopi mrežni kabel direkt na Milana (če že ni) in si daj IP številko: 10.1.2.3, za masko si daj 255.0.0.0 za Gateway (privzeti prehod) pa naj bo OBVEZNO prazno. Medtem ne boš mogel surfati, TV ti bo pa delala.

Mislim, da je razlog v tem, ker imamo dosti novo (popolnoma novo) swičing opremo in enih reči še ne podpira. Nikakor NE gre za kenslanje možnosti uporabe VLC, napsrotno, rekli so mi, da bodo najdli rešitev (ni pa najbolj pomembna in torej ni pri vrhu prioritet). Upam, da je to OK! :)
Optika 100/10

Zaklenjeno