Nedelovanje določenega programa (staro)
- Fry
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Re: Nedelovanje določenega programa
Nova serija Tapirov je pripravljena. 

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Počakajte še malo, obljubu sem, da se bo poštimalo.
Tole se lahko smatra za uradno: Ricchiesta di un Tapiro.
Tole se lahko smatra za uradno: Ricchiesta di un Tapiro.

Optika 100/10
- tonimona
- Starešina
- Paket: T4
Ok, bomo počakali do tega 18.11.2007. 

Vse te prekinitve programov povzročajo precej jeze pri nas naročnikih. Malo sem raziskoval, ker sem hotel vedet, kako je s temi stvarmi. Nisem strokovnjak in ne vem če je vse tako, kot sem jaz razumel. Žalostno pa je, da nam nihče od strokovnjakov t-2 ja ni že zdavnaj to jasno pojasnil in bi bilo veliko manj hude krvi. Zaključki do katerih sem prišel, niso za nas nič kaj spodbudni. Programov, ki so kriptirani, po moje ne bomo mogli nikoli gledati. Ti so pač namenjeni samo za Italijansko tržišče in jih ne predvajajo preko satelita. Lahko jih sicer vidiš vendar samo z nakupom posebne kartice ali šifre, ki pa jo ne moreš kupiti kot tujec. Sicer se da tudi to na črno kaj porihtat, vendar kot posameznik. Zato mislim , da podjetje kot je T-2 tega uradno ne bo mogel nikoli porihtat. Počekiral se nekaj italijanskih forumov in enako kot mi se jezijo Italijani, izseljenci po svetu, ki tudi ne morejo preko satelita nemoteno gledati vseh programov iz rodne države. Sicer pa je italija v računalniškem razvoju daleč za nami. Šele zadnje čase delajo reklamo za ADSL, optika je za njih utopija. Kar se tiče televizije, pa se pri njih vse bolj uveljavlja tv digitale terrestre (digitalna zemeljska), ki se prenaša preko navadne antene in sedaj mnogi ponovno montirajo navadne antene, ali prenavljajo zastarele in nedelujoče skupinske napeljave po blokih. Pri tem sistemu moraš kot pri satelitski kupiti poseben dekoder. In tudi pri teh je treba kupovati dodatne kartice za kodirane programe. Prodajajo LCD televizije (trudi pri nas se jih dobi), ki imajo že vgrajene dekoderje. Trgovci to propagirajo, vendar zavajajo kupce, ker za ta dekoder moraš imeti vmesnik za kartico (za kodirane programe), ki pa se ga za italijanske kartice ne dobi. Torej kot zgleda gre razvoj v to smer, da bo vsaka država prenašala Tv programe samo na svojem ozemlju in pri tem z dodatnim plačevanjem kodiranih programov čim bolj gulila državljane. Tudi sam sem se jezil, ker pri Telemachu sem brez prekinitev videl Mediaset in Rai programe. Toda če greste na internetno stran od Telemacha, lahko vidite, da v njihovi programski shemi ni Mediaset programov. Torej jih predvajajo na črno. Tudi jaz sem grozil in mislil resno it nazaj na kabelsko. Toda kaj, če bom jutri tam na istem. Ker prej ali slej bo tega črnega prenosa konec. Sedaj ko vsi tolčemo po T-2 in hvalimo kablaše, ni rečeno, da jih prav ti ne bodo prijavili zaradi nelojalne konkurence. Poleg tega pa ni lepo od t-2, da vedno ko pride do prekinitev, krivijo kriptirani program. Kar preverjeno ni res. Kaj je kriptirano lahko vidite na strani http://www.satellite.it/canali.asp ali pa na teletextu od Rai ali Mediaseta. Obsataja ena rešitev. Sam sem jo sprobal danes, sicer s polovičnim uspehom. Kupil sem navadno anteno, jo montiral na balkon in ko bo kaj kodirano, bom preklopil na navadno anteno. Žal pa z mojega balkona v bloku (spredaj je drugi blok)ne dobim Canale5, Italia1. Rete4 dobim odlično, bolj slabo pa RAI 1 in 2. Žal skupinska antena ne dela več, niti ne vem če je še na strehi.
-
- Uporabnik
- Paket: OPTIKA 10/10, 2X TV, 2X TELEFO
Primo vse lepo in prav, toda mi plačujemo in ne moremo gledat. Prav vseeno mi je za vse lokalne slo tv-je, nemške, balkanske, zanima me samo šest slovenskih programov, šest italijanskih in nekaj angleških in to le takrat ko je na teh programih nekaj zanimivega. Tako ali tako večino časa preživimo na delovnih mestih toda zvečer si zaželim gledat RAI2 ali pa ITALIA1, pa je kodirano.
V ponedeljek na RAI2 začne LOST, v torek pa Desperate houswifes (gleda žena)...bomo videli kako bo...toda ker vem da bo T-2 spet zajebal, si bom v soboto montiral digitale terrestre in v kolikor bo delal normalno, bo T-2 zgubil dve naročnini na TV.
Prišel je znanec ki se ukvarja z montažo in pravi da bo ITALIA1 malce slabo videt, toda se bo dalo nekaj zrihtat...
Sporočim v ponedeljek, kako je z LOSTom na RAI2, jaz ga bom gledal, ostali preko T-2ja pa verjetno ne...
Kličite 0590 000 001, kjer vas zelo radi poslušajo...pa nič ne naredijo (skoraj vedno)!
V ponedeljek na RAI2 začne LOST, v torek pa Desperate houswifes (gleda žena)...bomo videli kako bo...toda ker vem da bo T-2 spet zajebal, si bom v soboto montiral digitale terrestre in v kolikor bo delal normalno, bo T-2 zgubil dve naročnini na TV.
Prišel je znanec ki se ukvarja z montažo in pravi da bo ITALIA1 malce slabo videt, toda se bo dalo nekaj zrihtat...
Sporočim v ponedeljek, kako je z LOSTom na RAI2, jaz ga bom gledal, ostali preko T-2ja pa verjetno ne...
Kličite 0590 000 001, kjer vas zelo radi poslušajo...pa nič ne naredijo (skoraj vedno)!
Kdor ne dela, ne dela napak.
-
- Uporabnik
- Paket: OPTIKA 10/10, 2X TV, 2X TELEFO
http://www.satellite.it/canali.asp
zdaj pa mi ni jasno, ma kaj NCIS, LOST in ostalo ni kodirano, na tej strani piše da ni. Jaz sem našel na eni drugi in piše da je...
zdaj pa mi ni jasno, ma kaj NCIS, LOST in ostalo ni kodirano, na tej strani piše da ni. Jaz sem našel na eni drugi in piše da je...
Kdor ne dela, ne dela napak.
makekekec,
se popolnoma strinjam s tabo. Tudi jaz bi rad nemoteno gledal te programe in sem se veliko razburjal zaradi negledljivosti. Vendar se bojim, da je in da bo tako, kot sem zgoraj napisal. Z digitale terrestre ne boš veliko rešil, ker tudi tam so določeni (verjetno isti) programi kodirani in boš moral kupovat kartice. Vendar, ker se lovijo preko navadne antene, boš pač kodirane lahko gledal preko navadnega signala in ne digitale terrestre. Vsaj dokler ne bodo ukinili tudi navadni signal.
Kar se tiče seznama kodiranih programov so na tisti povezavi zgleda tudi površni. Velikokrat niso označeni. Kateri so kodirani piše tudi na teletekstu, vendar ne vem če je tudi tam vse točno.
se popolnoma strinjam s tabo. Tudi jaz bi rad nemoteno gledal te programe in sem se veliko razburjal zaradi negledljivosti. Vendar se bojim, da je in da bo tako, kot sem zgoraj napisal. Z digitale terrestre ne boš veliko rešil, ker tudi tam so določeni (verjetno isti) programi kodirani in boš moral kupovat kartice. Vendar, ker se lovijo preko navadne antene, boš pač kodirane lahko gledal preko navadnega signala in ne digitale terrestre. Vsaj dokler ne bodo ukinili tudi navadni signal.
Kar se tiče seznama kodiranih programov so na tisti povezavi zgleda tudi površni. Velikokrat niso označeni. Kateri so kodirani piše tudi na teletekstu, vendar ne vem če je tudi tam vse točno.
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Ma kupte si skynet kartico jo vtaknite v računalnik pa en satelitski krožnik pa boste gledali vse to in še več med drugim tudi premiere.
- Fry
- Legenda
@primo
RAI1, RAI2, RAI3, Italia 1, Rete 4, Canale 5 in še nekateri driugi niso na DVB-T kodirani (in tudi ne bodo)
Obstojajo pa še drugi programi ki pa so plačljivi in temu primerno kodirani. V to skupino spada npr Mediaset Premium:
http://www.mediasetpremium.mediaset.it/
Zato z digitale terestre rešiš marsikaj (kvaliteto in gledljivost). Seveda le v področju kjer je signal.
RAI1, RAI2, RAI3, Italia 1, Rete 4, Canale 5 in še nekateri driugi niso na DVB-T kodirani (in tudi ne bodo)
Obstojajo pa še drugi programi ki pa so plačljivi in temu primerno kodirani. V to skupino spada npr Mediaset Premium:
http://www.mediasetpremium.mediaset.it/
Zato z digitale terestre rešiš marsikaj (kvaliteto in gledljivost). Seveda le v področju kjer je signal.
- tonimona
- Starešina
- Paket: T4
Jaz v enem kantonu. 1:1 je rezultat.
Seveda na klasiko, ker po mojem najsodobnejšem omrežju lahko spremljam kristalno čisto črnino.
Seveda na klasiko, ker po mojem najsodobnejšem omrežju lahko spremljam kristalno čisto črnino.

-
- Faca
- Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV
http://www.t-2.net/?ctxID=000866&funcID=1
Ali je tukaj tako težko dodati lastnosti programa? Ne razumem... 10 minut dela vse skupaj. Napišite za kaj gre, ali je program na voljo 24/7 ali ne in ne mislim da je signal, pač pa slika, če se lahko spremlja vsebina. ALi ima program podnapise, če ima, v katerem jeziku, so stalno ali samo pri določenih oddajah/filmih,....
Bodoči uporabnik vidi shemo, uuuuuu super, dobi, potem pa ne vidi. In vi potem govorite, kako konkurenca nateguje? Huh? Opišite kar ponujate. Tudi, ko greš po avto, ne piše AVTO. Piše model, lastnosti, motor, poraba, bla bla bla.... pri vas pa piše samo AVTO, kar se mi sploh ne zdi pošteno do uporabnikov.
Pa ne mislit, da mi gre v nos, ker se včasih kaj ne vidi, sem še kabelsko obdržal, tako da teh težav nimam, samo mi ne bi bilo prijetno, če bi vse odjavil, potem pa ne bi mogel gledat.
In vi, ki jokate... ne vem kaj čakate? Vzamite A4, napišite, da nočete več T2 TV in pojdite na kabelsko, zakaj mučite njih in sebe? Pes, ki laja, ne grize, oni se tega zavedajo
Ali je tukaj tako težko dodati lastnosti programa? Ne razumem... 10 minut dela vse skupaj. Napišite za kaj gre, ali je program na voljo 24/7 ali ne in ne mislim da je signal, pač pa slika, če se lahko spremlja vsebina. ALi ima program podnapise, če ima, v katerem jeziku, so stalno ali samo pri določenih oddajah/filmih,....
Bodoči uporabnik vidi shemo, uuuuuu super, dobi, potem pa ne vidi. In vi potem govorite, kako konkurenca nateguje? Huh? Opišite kar ponujate. Tudi, ko greš po avto, ne piše AVTO. Piše model, lastnosti, motor, poraba, bla bla bla.... pri vas pa piše samo AVTO, kar se mi sploh ne zdi pošteno do uporabnikov.
Pa ne mislit, da mi gre v nos, ker se včasih kaj ne vidi, sem še kabelsko obdržal, tako da teh težav nimam, samo mi ne bi bilo prijetno, če bi vse odjavil, potem pa ne bi mogel gledat.
In vi, ki jokate... ne vem kaj čakate? Vzamite A4, napišite, da nočete več T2 TV in pojdite na kabelsko, zakaj mučite njih in sebe? Pes, ki laja, ne grize, oni se tega zavedajo

- Fry
- Legenda
Ni tako "simple".
Ko greš enkrat s kabla dol, za ponoven priklop moraš ponovno plačat priključnino. Ta pa ni tako majhna.
Glede "natega" se strinjam. Ravno tako pa tudi z obvestilom na interentu.
Vendar pa to ni dovolj. Veliko uporabnikov IP-TV namreč sploh ni na internetu.
Narobe pa je tudi to, da se v primeru zaklenjenega programa stream enostavno prekine.
Uporabnik zato ne more vedeti, če je program zaklenjen, ali gre za neko tehnično okvaro ali napako.
Že najcenejši satelitski sprejemnik, pa ti lepo napiše "Program locked" ali kaj podobnega.
Nekaj takega bi lahko napisal tudi T-2 .
Ko greš enkrat s kabla dol, za ponoven priklop moraš ponovno plačat priključnino. Ta pa ni tako majhna.
Glede "natega" se strinjam. Ravno tako pa tudi z obvestilom na interentu.
Vendar pa to ni dovolj. Veliko uporabnikov IP-TV namreč sploh ni na internetu.
Narobe pa je tudi to, da se v primeru zaklenjenega programa stream enostavno prekine.
Uporabnik zato ne more vedeti, če je program zaklenjen, ali gre za neko tehnično okvaro ali napako.
Že najcenejši satelitski sprejemnik, pa ti lepo napiše "Program locked" ali kaj podobnega.
Nekaj takega bi lahko napisal tudi T-2 .
-
- Faca
- Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV
OMG, 350e za priključnino, to je kraja. Mi pred več kot 15 leti nismo niti polovico tega plačali za vse, kar pomeni tudi kopanje pred bloki in postavljanje kablov,.. takrat je bilo res potrebno it od nule. Če bi bilo treba dat toliko, bi bili rajši brez, že tako te vsak mesec z naročnino opeharijo.
Naš ponudnik na srečo ni tak in upam, da nikoli ne bo.
LP
Naš ponudnik na srečo ni tak in upam, da nikoli ne bo.
LP